YouTube Shorts ‐videoiden luominen remiksatusta sisällöstä

Shorts-työkaluilla voit antaa oman persoonallisen silauksesi sinua kiinnostavaan sisältöön. Remiksaustyökaluilla voit remiksata audiota tai lisätä videoosi otteen YouTubessa olevasta toisesta videosta.

Remiksattua sisältöä käyttävät Shorts-videot katsotaan luoduksi alkuperäisvideosta. Se on hieno tilaisuus löytää uutta yleisöä sisällöllesi.

Remiksatun audion lähde ilmoitetaan Äänikirjasto-sivulla (esimerkki yllä).

Napauta Shorts-soittimesta Ääni , niin näet linkin lähdevideoon ja muihin samaa audiota käyttäviin Shorts-videoihin.

Remiksatun videon lähde ilmoitetaan Shorts-soittimessa, ja mukana on linkki lähdevideoon (esimerkki yllä).

Shorts-videoiden luominen käyttämällä remiksattua audiota ja remiksattuja tehosteita

Audion lisääminen #Shorts-videoihin

Voit helposti luoda omia Shorts-videoita käyttämällä alkuperäisen sisällön audiota ja tehosteita.

Shorts-soittimesta

Tee remiksaus toisesta Shorts-videosta:

1. Kirjaudu YouTube-sovellukseen mobiililaitteella.
  2. Avaa Shorts-video, jota haluat remiksata.
  3. Napauta oikeasta alakulmasta äänikuvaketta , niin näet muut Shorts-videot, joissa on sama audio ja tehoste.
  4. Napauta  KÄYTÄ TÄTÄ ÄÄNTÄ luodaksesi Shorts-videon.

Videon katselusivulta

Näin voit remiksata audiota pitkästä videosta:

1. Kirjaudu YouTube-sovellukseen mobiililaitteella.
  2. Avaa video, jonka osia haluat samplata.
  3. Valitse videosoittimen alta Remix ja sitten Ääni .

Viralliselta artistikanavalta

Näin voit remiksata audiota viralliselta artistikanavalta:

1. Avaa virallinen artistikanava.
  2. Siirry "Suosittuja ääniä Shorts-videoissa" ‐kohtaan.
  3. Napauta haluamasi kappaleen vierestä KÄYTÄ TÄTÄ ÄÄNTÄ ja luo Shorts-video.

Voit myös napauttaa ääntä nähdäksesi muut videot, joissa kappale kuuluu, tai tallentaa äänen kirjastoosi napauttamalla .

Shorts-videoiden luominen käyttämällä remiksattua videota

Shorts-videoon vastaaminen Shorts-videolla 🗣️

Shorts-soittimesta

Tee remiksaus toisesta Shorts-videosta:

1. Kirjaudu YouTube-sovellukseen mobiililaitteella.
  2. Avaa Shorts-video, jonka osia haluat samplata.
  3. Valitse Lisää ja sitten Leikkaa Leikkaa tämä video.
    • Vinkki: Jos haluat muuttaa asettelua, valitse Asettelu.

Videon katselusivulta

Näin teet remiksauksen pitkästä videosta:

1. Kirjaudu YouTube-sovellukseen mobiililaitteella.
  2. Avaa video, jota haluat remiksata.
  3. Valitse videosoittimen alta Remix ja sitten Leikkaa Leikkaa.
    • Vinkki: Jos haluat muuttaa asettelua, valitse Asettelu.

Shorts-videoiden luominen käyttämällä remiksattua videon taustaa

Muiden Shorts-videoiden käyttäminen vihertaustana 🟩🤳

Shorts-soittimesta

Näin teet remiksauksen toisesta Shorts-videosta:

1. ​Kirjaudu YouTube-sovellukseen mobiililaitteella.
  2. Avaa Shorts-video, jota haluat remiksata.
  3. Valitse Remix ja sitten Vihertausta.

Videon katselusivulta

Näin teet remiksauksen pitkästä videosta:

1. Kirjaudu YouTube-sovellukseen mobiililaitteella.
  2. Avaa video, jota haluat remiksata.
  3. Valitse videosoittimen alta Remix ja sitten Vihertausta.

Shorts-videoiden luominen Collab-ominaisuudella

✨COLLAB✨ eli muiden Shorts-videoiden hyödyntäminen 🙌

Shorts-soittimesta

Näin voit remiksata toista Shorts-videota Collabilla:

1. Kirjaudu YouTube-sovellukseen mobiililaitteella.
  2. Avaa Shorts-video, jota haluat remiksata.
  3. Valitse Remix ja sitten Collab .

Videon katselusivulta

Näin teet remiksauksen pitkästä videosta Collabilla:

1. Kirjaudu YouTube-sovellukseen mobiililaitteella.
  2. Avaa video, jota haluat remiksata.
  3. Valitse videosoittimen alta Remix ja sitten Collab .

Musiikkivideoremixin luominen YouTube Shortsissa

Shorts-videotyökalujen avulla sisällöntuottajat voivat remiksata YouTuben musiikkivideoiden audio- ja kuvasisältöä. Musiikkivideosisältöä voi remiksata muutamalla eri tavalla. Voit esimerkiksi hyödyntää vihertaustaa tai leikkausominaisuutta tai remiksata audiota.

Katso alta, millaiset äänitallenteet ja musiikkivideot ovat käytettävissä YouTube Shorts ‑remixeissä.

Musiikkivideosisällön remiksaus YouTube Shorts ‑videoissa

Voit remiksata sisältöä muutamalla eri tavalla:

• Vihertaustan avulla voit käyttää musiikkivideota Shorts-videon taustana. Voit samplata pelkkää videota tai sekä audiota että videota.
  • Leikkausominaisuuden avulla voit samplata musiikkivideosta 1–5 sekunnin mittaisen segmentin, joka sisältää sekä audio- että videosisällön.
  • Voit myös samplata enintään 60 sekuntia musiikkivideon audiota ja käyttää sitä Shorts-videossa.

Huom. Kumppanuussopimuksista riippuen joidenkin videoiden audiota voi samplata enintään 30 sekuntia.

Katso seuraavat YouTube Creators ‐kanavan videot, jos haluat lisätietoja leikkausominaisuuden ja vihertaustan käytöstä:

Jos lataat jollain muulla työkalulla luodun Shorts-videon, varmista, että sinulla on lupa käyttää tekijänoikeuksilla suojattua materiaalia YouTubessa. Jos käytät tekijänoikeuksilla suojattua materiaalia, sisällöstäsi saatetaan tehdä Content ID ‑vaatimus. Jos tekijänoikeuden omistaja, artistin levy-yhtiö tai jakelija lähettää Shorts-videostasi pätevän ja tarvittavat tiedot sisältävän tekijänoikeuspoistoilmoituksen, videosi voidaan poistaa ja voit saada tekijänoikeusvaroituksen.

Sisällön remiksaaminen

Mitä sisältöä voin käyttää Shorts-videossa?

Voit luoda Shorts-videon YouTubessa käyttämällä

• kirjaston kappaletta
  • useiden muiden Shorts-videoiden ja pitkien videoiden alkuperäistä audiota
  • otetta YouTube-videosta
  • Dream Trackin luomaa ääniraitaa (lue lisää Dream Trackista).

Kaikkia videoita ei voi käyttää Shorts-videoissa riippuen niiden yksityisyysasetuksesta tai siitä, kuka on tehnyt vaatimuksen niiden tekijänoikeuksien omistajuudesta. Tämä koskee esimerkiksi yksityisiä videoita ja sellaisia videoita, joiden käyttöä Shorts-videoissa vaatimuksen tehnyt kolmannen osapuolen tekijänoikeuksien omistaja ei salli. Sisällöntuottajilla on myös mahdollisuus rajoittaa pitkien videoidensa remiksaamista tai poistaa alkuperäinen sisältönsä milloin tahansa. Lisäksi YouTuben Studio Content Manageria käyttävät julkaisijat ja kumppanit voivat rajoittaa Shorts-videoidensa remiksausta.

Jos käytät Shorts-videossasi tekijänoikeudella suojattua sisältöä, joka on luotu muilla kuin YouTuben työkaluilla, videosta saatetaan tehdä Content ID ‐vaatimus tai se voidaan poistaa tekijänoikeuspoistopyynnön seurauksena.

Voinko remiksata remiksattua sisältöä?

Kyllä, voit remiksata sisältöä, joka on jo remiksattu. Voit remiksata audiota, leikata pätkän videosta, hyödyntää vihertaustaa tai luoda yhteistyövideon Collab-ominaisuudella. Alkuperäinen video ja siitä tehdyt remixit näkyvät pivot-sivuilla ja videosoittimen metadatassa.

Voinko remiksata klippejä?

Kyllä, voit remiksata klipin, jos myös klipin lähdevideo on mahdollista remiksata. Kaikki remiksaustyökalut ovat käytettävissä myös kyseisen videon klipeissä.

Mistä tiedän, että joku remiksaa sisältöäni?

Saat ilmoituksen, jos videosi remiksataan. Saat yhden yhteenvetoilmoituksen päivässä ja korkeintaan kolme viikossa. Jos useat sisällöntuottajat remiksaavat videosi saman päivän aikana, saat siitä enintään yhden ilmoituksen.

Miten näen sisältöni remiksauksesta kertyneen liikenteen?

Uudet katsojat voivat päätyä kanavallesi, kun muut sisällöntuottajat remiksaavat sisältöäsi.

Näet remixeistä saamasi katselukerrat lajittelemalla tavoittavuusraportit liikenteen lähteen "Remiksattu video" mukaan.

Miten rajoitan sisältöni käyttöä muiden tekemissä Shorts-videoissa?

Luomasi Shorts-videot ovat automaattisesti remiksattavissa YouTubessa. Tällä hetkellä sen voivat estää vain kumppanit, joilla on YouTube Studio Content Managerin käyttöoikeus.

Näin voit rajoittaa kanavasi pitkien videoiden remiksausta:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Klikkaa vasemmasta valikosta Sisältö.
  3. Klikkaa videon nimeä tai pikkukuvaa.
  4. Vieritä lisätietoihin ja sitten klikkaa NÄYTÄ LISÄÄ.
  5. Vieritä kohtaan "Shorts-remixit" ja sitten valitse, onko remiksaus sallittu.
  6. Klikkaa TALLENNA.

Voit myös muuttaa Shorts-videoiden remiksausasetuksia joukkotoiminnolla tai ladatessasi sisältöä tietokoneelta.

Jos käytän YouTuben Studio Content Manageria, miten voin hallita sisällön remiksausta?

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka käyttävät YouTube Studio Content Manageria. Pyydä pääsyä YouTube-kumppanuuspäälliköltä.

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka käyttävät YouTuben Studio Content Manageria.

YouTuben käyttöoikeusehdot sallivat muille sisällöntuottajille sisältösi remiksaamisen Shorts-videoiden luomiseksi, paitsi jos estät ehdot täyttävän sisältösi käyttämisen. Kaikki sisältö, jonka käyttöä et ole estänyt, on oletusarvoisesti remiksattavissa, myös kaikki lataamasi uusi sisältö. Jos olet estänyt sisällön remiksauksen, esto pysyy voimassa.

YouTuben käyttöoikeusehdot sallivat muille sisällöntuottajille sisältösi remiksaamisen Shorts-videoiden luomiseksi, paitsi jos estät ehdot täyttävän sisältösi käyttämisen. Kaikki sisältö, jonka käyttämistä et ole estänyt, on oletusarvoisesti samplattavissa. Tähän kuuluu myös kaikki lataamasi uusi sisältö. Jos olet estänyt sisällön samplaamisen, esto säilyy voimassa.

Oma sisältösi, kuten Shorts-videot ja pitkät videot, ovat oletusarvoisesti remiksattavissa. Kun sallit sisältösi remiksaamisen, se voi innoittaa sisällöntuottajia YouTubessa ja esitellä sinut uusille yleisöille.

Jos käytät YouTuben Studio Content Manageria, voit rajoittaa sisältösi remiksausta milloin tahansa. Remiksauksen rajoittaminen:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Asetukset .
  3. Poista YouTube Shorts Remix ‐asetuksen valinta Yleiskatsaus-välilehdellä. Jos tämä asetus poistetaan käytöstä, kaikki sisällöstäsi aiemmin luodut remiksaukset mykistetään.
  4. Klikkaa TALLENNA.

Voit myös muuttaa Shorts-videoiden samplausasetuksia joukkotoiminnolla tai ladatessasi sisältöä tietokoneelta.

Mitä tapahtuu, jos remiksaamani sisältö poistetaan tai sitä rajoitetaan tai muokataan?

Luomasi audiomiksaukset mykistetään, asetetaan piilotetuiksi ja ajastetaan poistettaviksi 30 päivän kuluttua siitä, kun alkuperäinen sisällöntuottaja poistaa sisällön tai rajoittaa sen remiksausta. Saat muutoksesta ilmoituksen sähköpostiisi, jotta voit ladata videosi YouTube Studiosta ilman remiksattua audiota, ennen kuin se poistetaan. Sen jälkeen voit ladata videon uudelleen käyttämällä toista audiota.

Luomasi remiksatut videot poistetaan, kun alkuperäinen sisällöntuottaja poistaa videon tai rajoittaa sen käyttöä. Saat sähköpostiisi ilmoituksen, jos näin tapahtuu. Sinulla ei välttämättä ole lupaa ladata Shorts-videota uudelleen YouTubeen käyttämällä alkuperäistä remiksattua videosisältöä, mutta Shorts-videosi saamat katselukerrat lasketaan mukaan katselukertojen kokonaismäärään.

Mitä tapahtuu, jos rajoitan videoni remiksausta, poistan sen tai teen siihen muutoksia YouTube Studiossa?

Remiksaaville sisällöntuottajille lähetetään ilmoitus, jos rajoitat videon remiksaamista YouTube Studiossa, poistat videon tai sumennat tai leikkaat videota YouTube Studiossa:

• Audion remiksaukset:
  • Videon remiksaukset poistetaan.

Videon remiksauksen rajoittaminen tai videon poistaminen estää myös tulevien remiksauksien luomisen.

Miksi Shorts-videoni on mykistetty?

Remiksattua audiota sisältävät remiksaukset voidaan mykistää, jos alkuperäinen sisällöntuottaja rajoittaa teoksensa remiksausta, poistaa sen tai tekee siihen muutoksia YouTube Studion sumennus- tai leikkaustyökalulla. Saat näissä tapauksissa ilmoituksen siitä, että Shorts-videosi on

Voit ladata videosi YouTube Studiosta ilman remiksattua audiota, ennen kuin se poistetaan. Voit tämän jälkeen ladata videon uudelleen YouTubeen eri ääniraidalla, koska sinulla ei välttämättä ole enää lupaa käyttää alkuperäistä remiksattua audiota.

Miten Dream Track toimii?

YouTube testaa jatkuvasti uusia kokeellisia ominaisuuksia. Kyseinen ominaisuus on tällä hetkellä saatavilla vain rajatulle sisällöntuottajajoukolle Yhdysvalloissa ja tietyillä mobiililaitteilla. Rajoitetun kokeilun pohjalta voimme kehittää tuotetta.

Muut käyttäjät voivat hyödyntää ominaisuuden avulla luotuja ääniraitoja sellaisenaan omissa Shorts-videoissaan.

Dream Track on kokeellinen työkalu Shorts-videoissa käytettävien kappaleiden luomiseen. Sen avulla sisällöntuottajat voivat luoda 30 sekunnin mittaisen ääniraidan sellaisen artistin äänellä, joka on hyväksynyt äänensä käytön. Ominaisuus on syntynyt Google DeepMindin ja YouTuben innovatiivisten kehittäjien asiantuntemuksesta. Sen kehittämisessä on hyödynnetty myös musiikkialalla toimivien kumppaniemme osaamista. Tuloksena on syntynyt uusia tapoja, joilla sisällöntuottajat voivat luoda Shorts-videoita ja hyödyntää artistien lahjakkuutta.

Kun ääniraita on julkaistu, kuka tahansa voi remiksata tekoälyn luomia ääniraitoja sellaisenaan omiin Shorts-videoihinsa. Tekoälyn luomat ääniraidat on merkitty Dream Trackilla tehdyiksi. Otamme aluksi mukaan rajatun joukon yhdysvaltalaisia sisällöntuottajia sekä äänensä käytön hyväksyneitä artisteja. Kokeiluista saadun palautteen perusteella pyrimme laajentamaan ominaisuuden saatavuutta.

YouTuben yhteisösäännöt koskevat myös Dream Trackilla luotua sisältöä, ja poistamme käytäntöjämme rikkovan materiaalin. Lue lisää Dream Trackin käyttöön sovellettavista kanavien kaupallistamiskäytännöistä ja Shorts-kaupallistamiskäytännöistä.