Skattekrav for kanalnetværk og tilknyttede kanaler

Vigtigt! Når vi nærmer os slutningen af året, skal indtægtsgenererende youtubere tjekke deres skatteoplysninger i AdSense til YouTube. Sørg for, at du indsender en skatteformular, og hvis du er kvalificeret, skal du gøre krav på en skattetraktatfordel senest den 10. december 2023. Hvor det er relevant, beregner Google igen skat for 2023 og refunderer differencen.

Hvis du ikke indsender dine skatteoplysninger, kan det være nødvendigt for Google at tilbageholde skat for din samlede globale indtjening ved brug af den maksimale skattesats. Hvis du deler dine skatteoplysninger, kan din skattesats være op til 30 % af din indkomst i USA.

Tjek dine skatteoplysninger, og gør krav på en skattetraktatfordel:

• Sørg for, at vi har fået dine skatteoplysninger. Dobbelttjek, at status for din skatteformular viser grøn for "Godkendt" i AdSense til YouTube.
  • Kontakt din skatterådgiver for at tjekke, om du er kvalificeret til at fremsætte et krav om traktatfordele. En skattetraktatfordel kan reducere satsen for kildeskat for visse indkomsttyper:
    • Andre royalties fra ophavsret (f.eks. YouTubes partnerprogram og Google Play)
    • Tjenester (f.eks. Google AdSense)

Få flere oplysninger om kildeskat på YouTube, eller læs ofte stillede spørgsmål om indsendelse af amerikanske skatteoplysninger til Google.

Google er forpligtet til at indsamle skatteoplysninger fra youtubere i YouTubes partnerprogram (YPP). Hvis der er gældende skattefradrag, tilbageholder Google YouTube-indtjening, der er genereret fra seere i USA. Denne artikel er specifikt relevant for tilknyttede youtubere i et kanalnetværk (MCN, multi-channel network). Du kan få flere oplysninger om kildeskat på YouTube her. Derudover kan du tjekke vores omfattende artikel med ofte stillede spørgsmål: Sådan indsender du dine amerikanske skatteoplysninger til Google.

Vigtigt! Google sender aldrig uopfordrede meddelelser, hvor vi beder om din adgangskode eller andre personlige oplysninger. Før du klikker på et link, skal du altid tjekke, om mailen er sendt fra en mailadresse, der slutter på @youtube.com eller @google.com.

Oplysninger til tilknyttede youtubere

Er du en del af et kanalnetværk (MCN, multi-channel network)? Så skal du angive amerikanske skatteoplysninger på den AdSense til YouTube-konto, der er knyttet til din kanal. Disse oplysninger bruges til at bestemme kildeskat, hvis det er relevant. For at sikre at kildeskatten beregnes korrekt, skal din AdSense til YouTube-konto stå i dit juridiske navn eller din virksomheds juridiske navn. De angivne adresseoplysninger skal også stemme overens med din permanente bopæl af skattemæssige og juridiske hensyn.

Din kanals indtægt bliver fortsat udbetalt til din kanalnetværkspartner. Hvis kildeskat er gældende, bliver beløbet fratrukket betalingen til dit MCN for din kanals indtægt.

Beløbene vil ikke være synlige i YouTube Analytics, så de skal beregnes manuelt ved hjælp af følgende metode. Dit MCN modtager en rapport på månedsbasis med en oversigt over det samlede beløb for amerikansk kildeskat.

Hvis du har indsendt gyldige amerikanske skatteoplysninger, efter der er blevet tilbageholdt skat, og du er berettiget til en lavere skattesats, bliver satsen for kildeskat justeret i den næste betalingsperiode.

Skatterefusion for tilknyttede kanaler

Tilknyttede kanaler i MCN'er kan være kvalificerede til refusioner fra og med 2023. Tilknyttede kanaler skal give os gyldig dokumentation, der beviser, at der blev anvendt en lavere sats ved en tidligere betaling. Det er kun skatter, der er tilbageholdt i samme kalenderår, som er kvalificeret til refusioner. Denne ændring gælder ikke for 2022 eller tidligere år. Hvis den tilknyttede kanal er kvalificeret, gives der refusion til den oprindelige indholdsejer, som skatterne blev tilbageholdt fra.

Oplysninger til MCN'er

Et MCN's YouTube-indtjening for indholdsejere, som netværket ejer og driver, kan også blive pålagt tilbageholdelse af kildeskat. Google bruger de skatteoplysninger, som er angivet på din AdSense til YouTube-konto, til at beregne skattesatsen for de kanalejere, du ejer og driver. Det omfatter også individuelle kanaler eller indholdsejere, som er tilknyttet kontoen, men som ikke er affiliatepartnere.

Hvis der skal trækkes kildeskat, vil det fremgå af din betalingsrapport i AdSense til YouTube. Du modtager en særskilt rapport vedrørende kildeskat for tilknyttede kanaler.

Google sender skatteindberetningsformularerne (f.eks. 1042-S, 1099-MISC) direkte til tilknyttede kanaler baseret på de skatteoplysninger, de angiver på den AdSense til YouTube-konto, der er knyttet til deres kanal.