Perheille suunnatut vaihtoehdot

YouTube Kids ja YouTuben valvottu käyttökokemus: katseluasetukset

Tilaa YouTube Viewers ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

Voit valita perheellesi parhaiten sopivan käyttökokemuksen YouTubessa. Alla olevasta taulukosta näet, mitä eroa on YouTuben valvotulla tilillä ja YouTube Kids ‐sovelluksella.

Artikkelissa Mikä on YouTuben valvottu käyttökokemus? kerrotaan tarkemmin, mitkä ominaisuudet ovat poissa päältä valvotuilla tileillä.
  YouTuben valvottu tili YouTube Kids
Mikä se on?

Se on vanhempien valvoma versio tavallisesta YouTubesta, jonka ominaisuuksia on rajoitettu ja jossa käytetään digitaalisia suojatoimintoja hyvinvoinnin varmistamiseksi. Valvotun käyttökokemuksen sisältöasetukset on suunniteltu esiteineille ja sitä vanhemmille.

Lue lisää YouTuben valvotuista käyttökokemuksista.

Erillinen sovellus, joka on lapsille turvallisempi ja yksinkertaisempi kokemus. Siinä on työkaluja, joiden avulla vanhemmat ja huoltajat voivat opastaa lapsia sisällön tutkimisessa.

Lue lisää osoitteesta youtube.com/kids.
Kenelle se on tarkoitettu? Se on suunnattu alle 13-vuotiaille (tai alue-/maakohtaista ikärajaa nuoremmille), jotka heidän vanhempiensa mielestä ovat valmiita tutkimaan YouTubea vanhempien valitsemien sisältörajoitusten puitteissa.

Se on suunnattu lapsille, joille heidän vanhempansa haluavat valita katsottavan sisällön itse, sekä lapsille, joille vanhemmat haluavat valita yhden kolmesta ikään perustuvasta sisältöasetuksesta:

• päiväkoti-ikäiset (enintään 4-vuotiaat)
  • esikouluikäiset (5–8-vuotiaat)
  • kouluikäiset (9–12-vuotiaat).
Kuinka paljon sisältöä lapsille on tarjolla?

Sisältää enemmän videoita ja musiikkia kuin erillinen YouTube Kids ‐sovellus.

Sisällön määrä vaihtelee valitsemasi sisältöasetuksen mukaan (järjestyksessä):

• Tutki
  • Tutki lisää
  • Suurin osa YouTubesta

Sisältää pienemmän valikoiman videoita kuin YouTuben valvottu tili.

Sisällön määrä vaihtelee valitsemasi sisältöasetuksen mukaan (järjestyksessä):

• päiväkoti-ikäiset (enintään 4-vuotiaat)
  • esikouluikäiset (5–8-vuotiaat)
  • kouluikäiset (9–12-vuotiaat).
Miten sisältöasetukset eroavat toisistaan?

Valvotun tilin sisältöasetukset vastaavat karkeasti yli 9- tai 13-vuotiaiden ikärajoitusta tai suurinta osaa YouTubesta. Ikärajoitettua sisältöä ei näytetä.

Lue lisää valvotun käyttökokemuksen sisältöasetuksista.

YouTube Kids ‐sovelluksen sisältöasetukset on suunniteltu eri ikäisille lapsille: päiväkoti-ikäisille (enintään 4-vuotiaat), esikouluikäisille (5–8-vuotiaat) ja kouluikäisille (9–12-vuotiaat). Vanhemmat voivat myös luoda profiileja ja valita niiden avulla itse videot, joita lapset voivat katsoa.

Lue lisää YouTube Kidsin sisältöasetuksista.
Voinko päättää tarkasti, mitä videoita lapsi näkee?

Voit valita lapsen Google-tilille sisältöasetuksen, minkä jälkeen YouTube suodattaa pois sellaiset videot, jotka sisältöasetuksessa estetään.

Huom. Teemme parhaamme, jotta sopimattomia videoita ei näkyisi. Järjestelmämme eivät kuitenkaan ole täydellisiä, joten virheitä saattaa tapahtua. Jotkin videoista saattavat olla lapsille sopimattomia. Jos näet YouTubeen sopimattomana pitämääsi sisältöä, voit tehdä siitä ilmoituksen.
Voit valita itse videot, jotka lapsesi voi katsoa, eikä hän pääse näkemään muita videoita. Lue lisää.
Miten voin asettaa lapselleni käyttöajan rajoituksia? Google Family Link ‑sovelluksella voit asettaa käyttöajan rajoituksia, jotka ovat voimassa lapsesi valvotuilla laitteilla. Voit valita käyttöajan asetukset suoraan YouTube Kids ‑sovelluksesta tai hallinnoida käyttöajan rajoituksia Google Family Link ‑sovelluksella.
Pitääkö lapsella olla Google-tili käytössään?

Kyllä. Katso, miten voit luoda Google-tilin alle 13-vuotiaalle (tai alueellista ikärajaa nuoremmalle) lapselle. Voit ylläpitää lapsesi Google-tiliä Family Linkin avulla.

Ei. Google-tiliä ei tarvita.

Saat lisätietoja YouTuben valvotun tilin luomisesta artikkelista Valvottujen tilien käyttöönotto.

Saat lisätietoja YouTube Kidsistä YouTube Kidsin vanhempien oppaasta.