Verstaan terugkeer- en nuwe kykersdata

A graph of your new and returning viewers can be found in the 'Audience' tab, under the 'Analytics' section in the left menu.

Jy kan die terugkeer- en nuwe kykersmaatstaf gebruik om inhoudstrategie vir jou kanaal te beplan. Jy kan byvoorbeeld lojaliteit bou deur konsekwente inhoud te skep of jy kan met nuwe onderwerpe eksperimenteer om nuwe kykers te lok.

Hoekom sien ek geen “totale” data vir terugkeerkykers wanneer ek verskillende datums kies nie?

Die totale data van jou terugkeerkykers is beskikbaar vir die afgelope 7, 28 en 90 dae. Jy kan jou vorige terugkeer- en nuwe kykersmaatstaf vanaf 1 September 2020 op die grafiek sien. Nuwe data word ook elke 1-2 dae opgedateer.

Wat beteken dit as my kanaal die meeste van sy kyke van nuwe kykers kry?

Dit dui aan dat kykers dalk sommige van jou video’s kyk, maar minder geneig is om terug te keer om meer te kyk. Dit is algemeen om hierdie neiging te sien onder:

• Kanale wat video’s oor verskillende onderwerpe oplaai, wat verskillende soorte kykers lok.
  • “Hoe-om”-kanale waar kykers ’n video kyk om te leer hoe om iets te doen, maar waarskynlik nie na die kanaal sal terugkeer om meer te kyk nie.

Let wel: Hierdie neigings sal verskil na gelang van jou kanaal en gehoor.

Wat beteken dit as my kanaal die meeste van sy kyke van terugkeerkykers kry?

Dit dui aan dat ’n kanaal ’n lojale gehoor het wat waarskynlik sal terugkeer om meer te kyk. Dit is algemeen om hierdie neiging te sien onder:

• Kanale wat konsekwente inhoud oor soortgelyke onderwerpe oplaai, of in ’n bekende formaat.
  • Kanale met konsekwente gashere soos bekende gesigte en persoonlikhede waarvan kykers begin hou.
  • Kanale wat gewilde reekse skep wat kykers laat terugkeer om meer te kyk.

Let wel: Hierdie neigings sal verskil na gelang van jou kanaal en gehoor.

Hoekom is my terugkeerkykers minder as my intekenaartelling?

Jou intekenaartelling weerspieël hoeveel kykers ingeteken het om jou YouTube-kanaal te volg, en verteenwoordig nie die aantal kykers wat jou video’s kyk nie. Kykers is gemiddeld op tientalle kanale ingeteken, en hulle kom nie noodwendig terug vir elke nuwe oplaai van kanale waarop hulle ingeteken het nie. Dit is ook algemeen dat kykers ingeteken is op kanale wat hulle nie meer kyk nie.

Optimeer YouTube se aanbevelingstelsel vir terugkeerkykers?

Ons aanbevelingstelsel is daarop gemik om vir kykers meer video’s en kanale aan te bied wat hulle waarskynlik sal geniet. As kykers gereeld na jou kanaal terugkeer om meer te kyk, sal meer van jou video’s waarskynlik in die toekoms vir hulle aanbeveel word.

Sien ’n voorbeeld

Kyk na die volgende video vanaf die YouTube Creators-kanaal om meer te wete te kom oor terugkerende en nuwe kykersdata.

Verstaan jou kykertalneigings: nuwe en terugkeerkykers in YouTube Analytics