Karkeaa kielenkäyttöä koskeva käytäntö

Sisällöntuottajien, katsojien ja kumppaneiden turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää, ja toivomme, että teistä jokainen auttaa suojelemaan tätä ainutlaatuista ja aktiivista yhteisöä. On tärkeää, että ymmärrät yhteisösäännöt, sillä ne auttavat meitä huolehtimaan YouTuben turvallisuudesta yhdessä. Luethan alla olevan käytännön huolellisesti. Näet kaikki säännöt tältä sivulta.

Alle 18-vuotiaille katsojille ei sovellu kaikenlainen kielenkäyttö.

Jos näet tätä käytäntöä rikkovaa sisältöä, tee siitä ilmoitus. Ohjeet yhteisösääntöjen rikkomuksista ilmoittamiseen löydät täältä. Jos haluat tehdä ilmoituksen useasta videosta tai kommentista, voit tehdä ilmoituksen koko kanavasta.

Näin käytäntö vaikuttaa sinuun

Jos julkaiset sisältöä

Tätä käytäntöä rikkova vain aikuisille tarkoitettu sisältö voi johtaa ikärajoitukseen, sisällön poistamiseen tai varoitukseen. Seuraavat tekijät vaikuttavat siihen, poistetaanko sisältö tai lisätäänkö sille ikärajoitus vai annetaanko varoitus:

• peittelemätön seksiin liittyvä kielenkäyttö tai kerronta
  • runsas kiroilu sisällössä
  • voimakas kiroilu tai seksuaalisesti vihjailevat termit sisällön nimessä, pikkukuvassa tai metadatassa
  • ylettömän seksuaalinen äänisisältö.

Huom. Yllä oleva lista ei ole kaikenkattava.

Ikärajoitettu sisältö

Tässä on esimerkkejä mahdollisesti ikärajoitettavasta sisällöstä:
  • keskittyminen kiroiluun, kuten kontekstistaan irrotettu kokoelma, kappale tai klippi
  • voimakas kiroilu videon nimessä
  • toistuva karkea tai seksuaalinen kielenkäyttö videolla.

Käytäntöä sovelletaan videoihin ja niiden kuvauksiin, kommentteihin, livestriimeihin, audioon sekä muihin YouTuben tuotteisiin ja ominaisuuksiin. Tässä on vain muutamia esimerkkejä. Älä julkaise sisältöä, jos epäilet sen rikkovan käytäntöämme.

Kiroilu voidaan sallia, jos sen ensisijainen tarkoitus on opetuksellinen, dokumentaarinen, tieteellinen tai taiteellinen, eikä kyseistä sisältöä ole tarpeettoman paljon (esim. kirosanan sisältävä kappaleen nimi tai kappale, joka sisältää paljon kiroilua). Muista, että asiayhteyden kertominen videon nimessä ja kuvauksessa auttaa meitä ja yleisöäsi ymmärtämään videosi ensisijaisen tarkoituksen.

Mitä tapahtuu, jos sisältö rikkoo tätä käytäntöä?

Jos sisältösi rikkoo tätä käytäntöä, poistamme sisällön ja ilmoitamme sinulle asiasta sähköpostitse. Jos emme voi vahvistaa, että postaamasi linkki on turvallinen, saatamme poistaa sen. Huom. Sääntöjen vastaiset URL-osoitteet itse videossa tai videon metadatassa voivat johtaa videon poistamiseen.

Jos kyseessä on ensimmäinen kerta, kun sisältösi rikkoo yhteisösääntöjä, saat todennäköisesti huomautuksen, mutta kanavaasi ei rangaista. Voit osallistua käytäntökoulutukseen, jolloin varoitus vanhenee 90 päivän kuluttua. Jos kuitenkin rikot samaa käytäntöä 90 päivän kuluessa, huomautus ei vanhene ja kanavallesi annetaan varoitus. Jos rikot jotain toista käytäntöä koulutuksen suorittamisen jälkeen, saat uuden huomautuksen.

Jos saat kolme varoitusta 90 päivän kuluessa, kanavasi suljetaan. Lue lisää varoitusjärjestelmästä.

Kanavasi tai tilisi voidaan sulkea yhteisösääntöjen tai käyttöehtojen toistuvien rikkomusten vuoksi. Näin voi käydä myös, jos yksittäinen väärinkäytös on vakava tai jos kanavan päätarkoituksena on rikkoa käytäntöjä. Käytäntöjä toistuvasti rikkovia käyttäjiä voidaan estää osallistumasta jatkossa käytäntökoulutuksiin. Lue lisää kanavan tai tilin sulkemisesta.