Uw scan analyseren

Als een scan is voltooid, ziet u Voltooid naast de scan. U kunt vervolgens het scanoverzicht bekijken en de rapporten downloaden. Gebruik de informatie in het scanoverzicht en de rapporten om het volgende te overwegen:

• Of er opvallende fouten in de scan zijn.
  • Hoeveel gegevens er in het brondomein staan en hoe die gegevens worden gestructureerd.
  • De beste manier om de gegevens te migreren.

Stap 1: Het overzicht en de rapporten bekijken

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Het scanoverzicht bekijken

In het scanoverzicht worden de gegevens gegroepeerd in categorieën (bijvoorbeeld gebruikers, brontypen en fouten). U kunt het scanoverzicht groeperen op een of meer categorieën. Klik dan op de logboekitems om uitgebreide informatie te bekijken.

Met het overzicht kunt u zien welke gebruikers en brontypen in het brondomein knelpunten kunnen veroorzaken. Als u bijvoorbeeld groepeert op foutcode, ziet u mogelijk een onverwacht hoog aantal van een bepaalde fout. U kunt dan op de fout klikken om de details en een lijst met getroffen gebruikers te bekijken. Vanuit daar kunt u groeperen op brontype om te zien in welk brontype de fout zich voordoet.

Zo bekijkt u het scanoverzicht:

1. Klik in het Google Workspace Migrate-platform op Scans. U moet mogelijk eerst op Menu klikken.
  2. Klik bij de scan die u wilt bekijken op Logs (Logboeken) and thenScan summary (Scanoverzicht).
  3. (Optioneel). Als u de gegevens op een andere manier wilt groeperen, klikt u op de pijl-omlaag  en kiest u een optie:
    • Group by identity (Groeperen op identiteit) (standaard): Bekijk de gegevens per gebruiker of identiteit.
    • Group by source type (Groeperen op brontype): Bekijk de gegevens per itemtype.
    • Group by error code (Groeperen op foutcode): Bekijk de gegevens per foutcode.
  4. (Optioneel) Klik op Details om meer informatie te bekijken.
De rapporten downloaden
  1. Klik op Scans. U moet mogelijk eerst op Menu  klikken.
  2. Klik bij de scan die u wilt bekijken op Logs (Logboeken) and thenReports (Rapporten).
  3. Vink het vakje aan naast elk rapport dat u wilt downloaden.
  4. Klik op Download (Downloaden) .

De rapporten worden gedownload naar een zip-bestand op uw computer.

Stap 2: Uw scan analyseren

Gebruik het scanoverzicht en de rapporten om uw gegevens te begrijpen voordat u migreert.

• Fouten oplossen: Als er aanzienlijke fouten worden gemeld, lost u de problemen op. Zorg dat u de gegevens opnieuw scant voordat u doorgaat.
  • De brongegevens begrijpen: Gebruik de scan om inzicht te krijgen in de structuur van uw brongegevens. Wilt u de gegevensstructuur repliceren in uw nieuwe Google Workspace-domein? Of moet u wijzigingen aanbrengen?
  • Gebruikers identificeren die veel data gebruiken: Gebruik het rapport 'Objecttotalen' om gebruikers met veel data te identificeren. Dit zijn de gebruikers met die eigendom zijn van veel content en die veel rechten hebben. U moet gebruikers die veel gegevens verbruiken, in verschillende fasen plaatsen om de belasting van een migratie goed te verdelen.

Als u aanzienlijke wijzigingen aanbrengt in uw project, raden we u aan de gegevens opnieuw te scannen voordat u doorgaat.