Controlepunten voor fileshares

Bekijk eerst de praktische tips voor Google Workspace Migrate als u dit nog niet heeft gedaan.

Bekijk de volgende punten voordat u content migreert vanuit fileshares.

Grote migraties voor één gebruiker
Als u 400.000 bestanden of meer wilt migreren naar het Google Drive-account van één gebruiker, is extra planning vereist. Gebruik een lijst met shardinggebruikers om de migratiebelasting te verspreiden over meerdere gebruikersaccounts.

Als u wilt bepalen hoeveel gebruikersaccounts u moet toevoegen aan de lijst, gebruikt u een van de volgende opties (de optie met de grotere waarde):

• Eén account per 400.000 bestanden die worden gemigreerd naar Drive
  • 10 accounts per node

We raden u aan tijdelijke Google Workspace-gebruikers in te stellen voor de lijst met shardinggebruikers. Verwijder dan de gebruikers nadat de migratie is afgerond. Zie Een lijst met shardinggebruikers maken voor meer informatie.

Migratiefasen
  • Plan zorgvuldig de migratiefasen. Houd daarbij rekening met de grootte en complexiteit van de gegevens.
  • Migreer minder dan 20 miljoen bestanden in één fase.
Content die is gedeeld met gebruikers buiten uw organisatie
Als gebruikers of groepen buiten uw organisatie een Google-account hebben, kunt u ze toevoegen aan Drive-bestanden en -mappen en de deelrechten migreren. Externe gebruikers of groepen zonder Google-account kunnen tijdens de migratie automatisch een e-mail met een gepersonaliseerde toegangslink krijgen.

Zo zorgt u dat gebruikers zonder Google-account minder lang toegang hebben tot gedeelde bestanden en mappen:

Tip: Gebruik het rapport Permissions by Object (Rechten per object) om extern gedeelde objecten voorafgaand aan een migratie in kaart te brengen. Zie Inzicht in scanrapporten voor fileshares voor meer informatie.

Migreren naar gedeelde Drives
  • U kunt in één migratie geen content migreren naar de Mijn Drive van een gebruiker en naar gedeelde Drives. U moet de migraties apart uitvoeren.
  • Als u migreert naar gedeelde Drives, moet u een instellingentemplate voor gedeelde Drives gebruiken. Bekijk meer informatie over instellingentemplates.
Beperkte rechten
Beperkte rechten (waarbij een onderliggend bestand of onderliggende map minder rechten heeft dan het bovenliggende item) worden niet ondersteund voor gedeelde Drives. Als het bestand of de map beperkte rechten heeft in het bronaccount, worden deze beperkte rechten niet gemigreerd.
Toegangsniveau in Drive
Als u content migreert naar Drive, moet de doelgebruiker het juiste toegangsniveau hebben voordat u de migratie start:
  • Als u gegevens migreert naar een gedeelde Drive, moet de gebruiker een contentbeheerder of beheerder zijn van de gedeelde Drive. Zie Toegangsniveaus voor gedeelde Drives voor meer informatie.
  • Als u gegevens migreert naar een map in de Mijn Drive van een gebruiker, moet de gebruiker een eigenaar zijn van de map.
Testmigraties naar Drive uitvoeren
Als u items verwijdert in het doel-Drive-account na een testmigratie, moet u de prullenbak legen voordat u de migratie opnieuw uitvoert. Google Workspace Migrate houdt items bij met de ID en herstelt items uit de prullenbak van het doelaccount als u de migratie opnieuw uitvoert.

Als u de prullenbak leegt, gebeurt dit niet en kunt u een nieuwe migratie uitvoeren.

Bestanden en mappen migreren naar meerdere locaties in Drive
In de volgende situaties probeert Google Workspace Migrate een bestand of map opnieuw te migreren naar een nieuwe locatie in Drive:
  • U migreert vanuit Drive en het bronitem heeft meer dan één bovenliggend item.
  • Het item wordt verplaatst in het bron- of doelaccount en wordt daarna opnieuw gemigreerd.
  • De doellocatie van het item wordt gewijzigd in een toewijzing en het item wordt opnieuw gemigreerd.

Het resultaat van de migratie hangt af van de bestaande en nieuwe locaties van het item. Als beide locaties in Mijn Drive of in dezelfde gedeelde Drive staan, wordt het item verplaatst naar de nieuwe locatie. Anders wordt het item niet verplaatst en mislukt de transactie met foutcode 1081344.

Toegang tot gedeelde Drives in het doelaccount
Als de oorspronkelijke contentauteurs geen toegang hebben tot de gedeelde Drives in het doelaccount, worden de bestanden overgezet met het doel-GUser-account dat is opgegeven in de toewijzing. Dit soort overdracht kan leiden tot knelpunten en de migratie vertragen.

We raden u aan het volgende te doen:

• Zorg dat de instelling Migrate folder permissions (Maprechten migreren) aanstaat in de instellingentemplate. Ga naar Fileshares migreren naar gedeelde Drives.
  • Voeg meer doel-GUser-accounts toe om de belasting te verdelen. Gebruik minstens één doel-GUser-account voor elke actieve nodeserver.

Volgende stap

Nu is het tijd om een verbinding in te stellen. Zie Een fileshareverbinding toevoegen of bewerken om aan de slag te gaan.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.