Android gebruiken met beheerde Google-domeinen

Met beheerde Google-domeinen kunnen klanten meerdere Google-producten gebruiken in hun organisatie. In de Google Beheerdersconsole kunnen IT-beheerders deze producten beheren.

Sommige producten, zoals Google Workspace en Cloud Identity, bieden beveiligings- en beheermogelijkheden voor Android als onderdeel van Google-eindpuntbeheer. Je kunt ook een externe provider voor zakelijk mobiliteitsbeheer (EMM) gebruiken.

Google-eindpuntbeheer gebruiken

Opmerking: Google-eindpuntbeheer is inbegrepen bij de meeste versies van Google Workspace en Cloud Identity. Als deze functie niet beschikbaar is in je beheerde Google-domein, moet je misschien je abonnement upgraden.

Als je Google-eindpuntbeheer instelt, kun je kiezen tussen basisbeheer en geavanceerd beheer. Je kunt het beheer voor andere apparaatplatforms ook aanpassen.

• Gebruik basisbeheer als je apparaten met een schermvergrendeling of toegangscode wilt beveiligen, zakelijke bedrijfsaccounts op afstand wilt wissen en Android-apps wilt beheren.
  • Gebruik geavanceerd beheer voor meer controle over apparaatbeleid en wachtwoorden, om werk- en persoonlijke apps gescheiden te houden en om de mogelijkheid te krijgen alle gegevens van apparaten te wissen.

Functies voor mobiel beheer vergelijken

Google-eindpuntbeheer gebruiken als EMM-provider:

1. Stel basisbeheer van mobiele apparaten of geavanceerd beheer van mobiele apparaten in.
  2. Bronapparaten.

Een externe Android EMM-provider gebruiken

Je kunt in plaats van Google-eindpuntbeheer een externe Android EMM-provider gebruiken met je beheerde Google-domein. Externe EMM-providers ondersteunen functies die vergelijkbaar zijn met geavanceerd Google-eindpuntbeheer.

Je kunt nu meerdere EMM-providers aan één beheerd Google-domein koppelen. Zo kunnen verschillende EMM-providers verschillende sets gebruikers beheren. Je kunt voor elke provider andere instellingen instellen en apparaten uit verschillende gebruikersorganisatie-eenheden (OE's) beheren door de gewenste EMM-provider aan te zetten voor die organisatie-eenheid.

Stap 1: Selecteer een externe EMM-provider

Gebruik de Google Bedrijfsoplossingen-directory om een externe EMM-provider te vinden voor je organisatie. Providers met het label Android Enterprise Recommended voldoen aan een uitgebreide reeks zakelijke vereisten.

Vanaf 2024 krijgen alle nieuwe Android Enterprise-klanten een beheerd Google-domein als ze Android-beheer aanzetten via hun gekozen EMM-provider. Nadat je het Android Enterprise-registratieproces hebt afgerond, wordt de door jou gekozen EMM automatisch gekoppeld aan het beheerde Google-domein. Je kunt stap 2 hieronder overslaan.

Stap 2: Bind een externe EMM-provider

Als je organisatie een bestaand beheerd Google-domein heeft, kun je een externe EMM-provider toestaan Android-apparaten in je organisatie te beheren. Nadat je een externe EMM-provider hebt geselecteerd, volg je hun instructies om Android Enterprise-beheer aan te zetten en te koppelen aan je bestaande beheerde Google-domein. Je kunt dan de EMM-provider voor geselecteerde organisatie-eenheden aanzetten via de Google Beheerdersconsole.

Voordat je begint: Als je Google-eindpuntbeheer hebt gebruikt als EMM, stel je voor de organisatie-eenheden die je wilt beheren met de EMM van derden, het beheer van mobiele apparaten in op Basis. Meer informatie

Nadat je een externe EMM-provider hebt toegevoegd, doe je het volgende:

• Je kunt Android-apps voor geen enkele organisatie-eenheid beheren in de Beheerdersconsole.
    • Opmerking: Als je eerder Google-eindpuntbeheer gebruikte om apps te beheren, worden die apps niet meer beheerd totdat je de provider aanzet voor organisatie-eenheden.
  • Met Google-eindpuntbeheer kun je mobiel beheer op basisniveau nog steeds gebruiken om apparaatbeveiliging te beheren voor organisatie-eenheden waarvoor je de EMM-provider niet hebt aangezet.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand thenIntegraties van derden.
  3. Klik op Android EMM en dan EMM-providers beheren.
  4. Als er een token aanwezig is in de tokengenerator, kopieer je deze. Als dit niet het geval is, klik je op Token maken om een nieuwe token te maken en kopieer je deze.
  5. Ga naar de website van de EMM-provider en deel de token. Je EMM-provider vertelt je meer over de verdere configuratiestappen.
  6. Als de provider je token heeft gekregen, wordt de provider in de tabel vermeld.

7. Sluit het dialoogvenster EMM-providers beheren om terug te gaan naar de instellingenpagina.

De EMM-provider wordt nu vermeld op de kaart voor de Android EMM-instelling. Ga naar de volgende stap om de provider aan te zetten voor je gebruikers.

Stap 3: Zet de EMM-provider aan

Voordat u begint: Als u wilt dat de instelling geldt voor bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand thenIntegraties van derden.
  3.  Klik op Android EMM.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Vink het vakje Mobiel Android-beheer van derden aanzetten aan.
  6. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.

Daarna: Stap 2. Bronapparaten