Organisera hanterade Google Play-konton för företag

Hanterade Google Play-konton för företag är en uppsättning användar-, enhets- och administratörskonton som används för att organisera användarnas appar i hanterad Google Play. Du kan skapa flera hanterade Google Play-konton för företag – till exempel för olika avdelningar eller regioner inom organisationen. Olika EMM-leverantörer (enterprise mobility management) kan användas för varje företag.

Obs! Ett hanterat Google Play-konto för företag skiljer sig från en hanterad Google-domän genom att endast ge åtkomst till hanterad Google Play. Med en hanterad Google-domän kan kunderna använda och hantera flera Google-produkter i sin organisation. Läs mer om hanterade Google-domäner.

Skapa ett hanterat Google Play-konton för företag eller en domän som hanteras av Google

Om du vill registrera organisationen för att använda hanterad Google Play följer du organisationens registreringsprocess.

Hitta organisationens id

Organisationens id är den unika identifieraren för ett hanterat Google Play-konto för företag Externa apputvecklare kan begära att få detta id så att de kan göra sina privata appar tillgängliga för användare i organisationen. Om organisationen utvecklar egna privata appar behövs organisationens id för att publicera dem privat inom organisationen.

Du hittar organisationens id från hanterad Plays iframe via EMM-konsolen:

1. Logga in på EMM-konsolen.
  2. Navigera till hanterad Google Plays iframe i konsolen.
  3. Klicka på organisationsuppgifter uppe till höger.

Radera ett hanterat Google Play-konto för företag

Viktigt! När du tar bort ett hanterat Google Play-konto för företag raderas alla konton och all data som kopplats till det företaget permanent. Enheterna kan återställas till standardinställningarna när du har tagit bort det hanterade Google Play-kontot för företag Endast ägaren kan ta bort ett hanterat Google Play-konto för företag.

Innan du tar bort ett hanterat Google Play-konto för företag måste du radera alla administratörer som kopplats till det.

1. Logga in på hanterad Google Play på https://play.google.com/work.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Klicka på Mer Mer följt avRadera företag.
  4. Klicka på Radera för att bekräfta.