Låsa din jobbprofil

Du kan låsa din jobbprofil på enheter med Android 7.0 Nougat eller senare. Om du försöker att öppna en jobbapp uppmanas du att ange ditt lösenord.

Vissa administratörer kräver ett lås. Om så är fallet uppmanas du att ställa in ett när du konfigurerar Android på enheten. Om ditt nuvarande skärmlås uppfyller jobbprofilens låskrav kan du använda samma lösenord för båda. Då kan du öppna dina jobbappar utan att behöva ange ett annat lösenord. På enheter med Android 9.0 Pie eller senare kan administratören kräva att du använder två olika lösenorden för låsskärmen och jobbprofilen.

Administratören kan ange säkerhetsbegränsningar som lösenordskomplexitet. De kan även ange en gräns för antalet ogiltiga lösenordsförsök. Om du överskrider gränsen tas din jobbprofil och tillhörande data bort från enheten.

En del av den här informationen kanske inte är samma på alla enheter.

Ställa in eller ändra låset för jobbprofilen

1. Öppna Inställningar på enheten följt av Säkerhet och integritet följt av Mer säkerhetsinställningar följt av Säkerhet i jobbprofilen.
  2. Tryck på den låstyp du vill använda och följ anvisningarna. (Se nedanstående alternativ.)
  3. (Valfritt) Om du ändrar låset för jobbprofilen anger du mönstret, pinkoden eller lösenordet när det efterfrågas.
  4. Om så behövs väljer du hur du vill att dina jobbaviseringar ska visas på enheten när den är låst.
    Obs! Du kan ändra inställningarna för jobbaviseringar när som helst.
  5. Tryck på Klart.

Låsalternativ för jobbprofil

Inga

Jobbprofilen är olåst.

Grafiskt lösenord

Rita ett enkelt mönster med fingret för att låsa upp jobbprofilen.

Pinkod

Använd fyra eller fler siffror för att låsa upp jobbprofilen. Längre pinkoder är i regel säkrare.

Lösenord

Använd fyra eller fler bokstäver eller siffror för att låsa jobbprofilen. Det här är det säkraste alternativet, förutsatt att du skapar ett starkt lösenord.

Fingeravtryck

Om enheten har biometriska sensorer kan du låsa upp jobbprofilen med ditt fingeravtryck eller med ansiktsigenkänning. Först måste du ställa in ett mönster, en pinkod eller ett lösenord för ytterligare säkerhet. Om du startar om enheten uppmanas du att ange det ytterligare låset för att öppna jobbprofilen. Du måste även registrera minst ett fingeravtryck eller ansikte på enheten.

Även om ansiktsigenkänning eller fingeravtryckslåset är aktiverat kan du då och då behöva ange enhetens grafiska lösenord, pinkod eller lösenord för att öka säkerheten. Det kan inträffa när du startar om enheten, utför känsliga åtgärder eller en tid efter att enheten har använts med enbart fingeravtryckslås.

Obs! Android Smart Lock stöds endast som ett skärmlås för enheten, inte som ett lås för jobbprofilen.