Je werkprofiel vergrendelen

Je kunt je werkprofiel vergrendelen op apparaten met Android 7.0 Nougat of hoger. Als je daarna probeert een werk-app te openen, wordt je gevraagd om een toegangscode.

Sommige beheerders vereisen dat het werkprofiel wordt vergrendeld. Is dit het geval, dan wordt je gevraagd dit in te stellen als je je Android-apparaat instelt. Als je huidige schermvergrendeling voldoet aan de vereisten voor de werkprofielvergrendeling, kun je voor beide dezelfde toegangscode gebruiken. Zo kun je je werk-apps openen zonder dat je een andere toegangscode hoeft in te voeren. Voor apparaten met Android 9.0 Pie of hoger kan je beheerder vereisen dat je 2 verschillende toegangscodes gebruikt voor je vergrendelscherm en werkprofiel.

Je beheerder kan beveiligingsbeperkingen instellen, zoals de complexiteit van toegangscodes. Die kan ook een limiet instellen voor het aantal ongeldige invoerpogingen. Als je de limiet overschrijdt, worden je werkprofiel en de daaraan verbonden gegevens verwijderd van je apparaat.

Sommige informatie is mogelijk niet van toepassing op alle apparaten.

De werkprofielvergrendeling instellen of wijzigen

1. Ga op je apparaat naar Instellingen en dan Beveiliging en privacy en dan Meer beveiligingsinstellingen en dan Beveiliging voor werkprofiel.
  2. Tik op het vergrendelingstype dat je wilt gebruiken en volg de instructies. (Je ziet de opties hieronder.)
  3. (Optioneel) Als je de werkprofielvergrendeling wijzigt, voer je als dat wordt gevraagd het patroon, de pincode of het wachtwoord in.
  4. Bepaal eventueel hoe werkmeldingen worden getoond op je apparaat als het is vergrendeld.
    Opmerking: Je kunt altijd de instellingen voor je werkmeldingen wijzigen.
  5. Tik op Klaar.

Opties voor werkprofielvergrendeling

Geen

Geen werkprofielvergrendeling.

Patroon

Teken een eenvoudig patroon met je vinger om je werkprofiel te ontgrendelen.

Pincode

Gebruik 4 of meer cijfers om je werkprofiel te ontgrendelen. Langere pincodes zijn meestal veiliger.

Wachtwoord

Gebruik 4 of meer letters of cijfers om je werkprofiel te ontgrendelen. Dit is de veiligste optie, mits je een sterk wachtwoord instelt.

Vingerafdruk

Als je apparaat biometrische sensoren heeft, kun je je vingerafdruk of gezichtsherkenning gebruiken om je werkprofiel te ontgrendelen. Je moet wel eerst een patroon, pincode of wachtwoord instellen voor aanvullende beveiliging. Als je dan je apparaat opnieuw opstart, wordt je gevraagd de aanvullende ontgrendeling in te voeren om je werkprofiel te openen. Je moet ook minstens één vingerafdruk of gezicht registreren op je apparaat.

Ook als gezichts- of vingerafdrukvergrendeling actief is, moet je van tijd tot tijd nog steeds je patroon, pincode of wachtwoord voor extra beveiliging opgeven. Dit kan gebeuren als je het apparaat opnieuw opstart, gevoelige bewerkingen uitvoert of enige tijd alleen vingerafdrukvergrendeling hebt gebruikt.

Opmerking: Android Smart Lock wordt alleen ondersteund als schermvergrendeling voor het apparaat, niet als werkprofielvergrendeling.