Konfigurera en Android-enhet med ett hanterat Google-konto

Om du vill konfigurera en Android-enhet med ett hanterat Google-konto behöver du bara lägga till kontot på enheten. Hur du lägger till kontot beror på om du konfigurerar en ny (eller återställd) enhet eller en befintlig enhet.

Inledande konfigurering

• Om organisationen använder Googles ändpunktshantering har avancerad hantering aktiverat och din enhet inte är markerad som företagsägd blir slutanvändarna ombedda att välja hur de vill använda enheten:
    • Om slutanvändare planerar att lägga till personuppgifter på enheten ska de markera ”Jag äger den här enheten”. Enheten konfigureras då med en jobbprofil så att du kan hålla isär jobbdata och personlig data.
    • Om slutanvändare inte planerar att lägga till personuppgifter på enheten ska de inte markera ”Jag äger den här enheten”. Enheten konfigureras i fullt hanterat läge.
  • Organisationer med Google Workspace Business Plus, Enterprise, Education Standard, Education Plus eller Cloud Identity-premiumversionen kan importera företagsägda enheter till sitt lager. Nya (eller fabriksåterställda) enheter i organisationens företagsägda lager konfigureras automatiskt i fullt hanterat läge under konfigurationen och jobbprofiler är inte tillgängliga.
  • Om organisationen använder en extern EMM-leverantör kan du aktivera konfiguration med hanterade Google-konton genom att markera kryssrutan Aktivera mobilhantering för tredje part i Android EMM-inställningarna i Googles administratörskonsol. Detta kan göras för hela organisationen eller för enskilda organisationsenheter. Kontakta EMM-leverantören om du vill veta mer om hur du konfigurerar enheter med deras lösning.
    • Om Googles ändpunktshantering är tillgängligt på din Google-hanterade domän bör du inaktivera avancerad hantering för organisationen/organisationsenheterna där Aktivera mobilhantering för tredje part för Android har valts för att undvika konflikter.
Konfigurera en ny enhet

Om du har en ny eller fabriksåterställd enhet lägger du till ditt hanterade Google-konto under enhetskonfigurationen:

1. Slå på enheten.
  2. Följ stegen på skärmen tills du uppmanas att ange ett Google-konto.
  3. Ange ditt hanterade Google-konto och lösenord.
  4. Följ stegen på skärmen tills installationen är klar.
Konfigurera en befintlig enhet

Om enheten redan är konfigurerad lägger du till ditt Google Workspace- eller Cloud Identity-konto. Om kontot redan finns på enheten behöver du inte göra någonting. Så här lägger du till ditt konto:

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Konton. Om Konton inte visas trycker du på Användare och konton.
  3. Tryck på Lägg till konto längst ned.
  4. Tryck på Google.
  5. Ange e-postadress och lösenord för Google Workspace- eller Cloud Identity-kontot.

Om organisationen har avancerad hantering aktiverat uppmanas du att skapa en jobbprofil så att jobbrelaterad och privat data kan skiljas åt.