Felsöka problem med apphantering

Så här felsöker du problem som kan uppstå med appar i hanterad Google Play Butik. Om du vill ha fullständig information om hur du använder hanterad Google Play besöker du hjälpcentret för hanterad Google Play.

Jag kan inte hitta appen som jag vill göra tillgänglig för användarna, men den finns på play.google.com
Om utvecklaren av en betalapp inte har registrerat sig för massdistribution av sin app kan du inte göra appen tillgänglig för användarna. Kontakta utvecklaren direkt och be dem att uppdatera appegenskaperna i Google Play Console för att göra den tillgänglig för massköp.
Mina användare kan inte se en app som jag har konfigurerat för att de ska installera den
Det kan ibland ta några timmar innan ändringar av apptillgängligheten blir synliga för användaren. Om appen fortfarande inte är tillgänglig efter några timmar kan det bero på något av följande:
  • Appen är inte tillgänglig i användarens land.

Du kan kontakta utvecklaren direkt och be dem att uppdatera appegenskaperna i Google Play Console för att göra den tillgänglig i användarens land. I annat fall kan du välja en alternativ app som redan är tillgänglig i landet.

• Du har inte gett den här användaren tillgång till appen.

Du kan använda EMM-konsolen för att ge tillgång till appen.

Obs! Om användaren har beviljats tillgång men appen inte har lagts till i butikslayouten hittar användaren appen när de söker efter den.

• Du har inte lagt till appen någonstans i butikslayouten.

Du kan använda EMM-konsolen och lägga till appen i butikslayouten så att användarna kan söka efter appen.

• En ny version av appen har blivit tillgänglig och den kräver nya behörigheter

Så här godkänner du de nya behörigheterna och gör appen tillgänglig för användarna:

1. Logga in på hanterad Google Play.
    2. Från menyn Appar väljer du Uppdateringar.
    3. I avsnittet Nya behörigheter krävs klickar du på Godkänn bredvid den app du vill godkänna.

När du godkänner den nya behörighetsbegäran kan användarna ladda ned appen.

• En annan företagsadministratör har tagit bort godkännandet av appen i hanterad Google Play.

Du kan lägga till en icke godkänd app i den godkända listan igen så att den blir tillgänglig för användarna:

1. Logga in på hanterad Google Play.
    2. Från menyn Appar väljer du Mina företagsappar.
    3. Välj den app som du vill godkänna och klicka på Godkänn.
    4. Klicka på OK.
Mina användare kan inte installera en app som jag har konfigurerat för att de ska installera den (men de kan se den)
Användarinstallationen kan misslyckas av ett antal skäl, bland annat följande:
  • Appen är en privat app och användaren är inte ansluten till rätt nätverk. Om organisationen är värd för APK för denna app själva och enbart tillåter nedladdningar från en server som är tillgänglig i organisationens nätverk eller VPN, måste användaren ansluta till organisationens nätverk för att installera den privata appen.
  • Det är en betalapp och alla licenser har använts. I det här fallet måste du köpa fler licenser så att användaren kan installera appen.
En app som jag har installerat fungerar inte korrekt. Vad kan jag göra?
Om en app är defekt, har prestandaproblem eller är skadad på annat sätt kan du kontakta utvecklaren för att lösa problemet:
  1. Tryck på hanterad Google Play Butik .
  2. Sök efter namnet på appen.
  3. Välj appen i sökresultatet.
  4. Bläddra ned till avsnittet Utvecklare och leta upp utvecklarens kontaktuppgifter.
Hur kan jag få en delåterbetalning av en transaktion för ett appköp?
I den aktuella versionen av hanterade Google Play kan du begära en full återbetalning för alla licenser i en transaktion, under förutsättning att de inte är tilldelade till användarna. Du kan inte begära återbetalning för en del av en transaktion. Om du exempelvis köper 20 licenser i en transaktion, men enbart använder 8 kan du inte begära en återbetalning för de återstående 12 licenserna.

Om du köper fler licenser än du behöver kan du göra följande:

1. Skapa en ny köptransaktion och köp enbart det antal licenser du behöver.
  2. Begär en full återbetalning för den ursprungliga transaktionen (där du köpte fler licenser än vad du behövde).