Felsöka vanliga problem

Så här felsöker du problem som kan uppstå med hantering i Google Play. Om du vill ha fullständig information om hur du använder Google Play i organisationen besöker du hjälpen om hantering i Google Play.

Problem med att hitta och installera appar  |  Problem med att använda och ta bort appar

Problem med att hitta och installera appar

Om du inte redan har gjort det startar du om enheten och prövar att utföra åtgärden igen. Om du fortfarande har problem testar du tipsen i följande avsnitt.

Det finns inga tillgängliga appar eller också saknas appar i hanterad Google Play

Om du öppnar den hanterade Google Play Butik och ser ett meddelande om att det inte finns några appar att installera, kan det betyda att din administratör inte har lagt till några appar i hanterade Google Play ännu. Det kan dock ta flera timmar efter att administratören har gett dig åtkomst innan en app blir tillgänglig i den hanterade Google Play-butiken.

Om du fortfarande kan se appen i den hanterade Google Play-butiken efter flera timmar ska du ta bort uppgifter för Play Butik så att cacheminnet uppdateras.

Så här tar du bort data för Play Butik på enheter som kör Android i företaget:

1. Tryck på Inställningar.
  2. Tryck på Appar i avsnittet Enhet.
  3. Välj Jobbprofil från kontots rullgardinsmenyn.
  4. Rulla till och tryck på hanterad Google Play .
  5. Tryck på Rensa data.
  6. Tryck på OK och stäng inställningarna.
  7. Öppna applådan.
  8. Tryck på hanterad Google Play  och godkänn villkoren.

Om appar fortfarande saknas eller inte är tillgängliga i hanteringen av Google Play ska du kontakta administratören.

Jag kan se appen i hanterade Google Play men jag kan inte installera den
Om du kan se appen men installationen misslyckas kan det bero på något av följande:
  • Kontrollera att du är ansluten till rätt nätverk.

Om appen är en privat app måste du kanske vara ansluten till företagets nätverk för att installera den.

• Appen är avgiftsbelagd och alla licenser har använts.

Om du försöker installera en avgiftsbelagd app när alla licenser har använts bör ett felmeddelande visas. I det här fallet kontaktar du administratören och begär att de köper fler licenser.

Jag ska kunna installera en app men ser den inte i hanterade Google Play
Om du har problem med att hitta en app när du har sökt i hanterade Google Play kontrollerar du att administratören har gjort appen tillgänglig för dig.

Problem med att använda och ta bort appar

En app som jag har installerat fungerar inte korrekt. Vad kan jag göra?
Om en app är defekt, har prestandaproblem eller är skadad på annat sätt kan du kontakta din administratör som kan kontakta utvecklaren för att lösa problemet.
Appen jag använder uppmanar mig att köpa saker. Betalar mitt företag för detta?
Nej, du ansvarar för alla köp du gör. När administratören lägger till appen på listan över godkända appar, konfigurerar han/hon behörigheter som köp i app, för organisationen. När du installerar appen på din enhet godkänner du de här behörigheterna åt dig själv. Om du köper i en app från en hanterad Google Play-app måste du betala för köpen själv med ditt kreditkort. Beroende på organisationens utgiftspolicy kan du kanske återfå kostnaden. Du kan aktivera lösenordsskydd i hanterad Google Play för att undvika oavsiktliga och oönskade köp:
  1. Tryck på hanterad Google Play .
  2. Tryck på Meny.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Tryck på Kräv autentisering vid köp.
  5. Välj en av följande lösenordsinställningar:
    • För alla köp
    • Var 30:e minut
    • Aldrig

Om du inaktiverar lösenordsskyddet kan det leda till obehöriga köp. Vi rekommenderar att du låter lösenordsskyddet vara på om du har barn eller om andra personer kan få tillgång till enheten. Du ansvarar för alla köp som sker via kontot.

6. Ange ditt lösenord.
Om du använder inställningen Var 30:e minut kan du kontrollera lösenordsinställningarna genom att välja Ändra inställningar efter att du har gjort ett köp.
Varför kan jag inte avinstallera en app?

Med hantering i Google Play kan administratören fjärrinstallera appar för dina jobbprofiler och de kan använda en administrationspolicy för att stoppa dig från att avinstallera vissa appar. Om så är fallet ser du ett meddelande med information om att du inte kan avinstallera appen.

Det går inte alltid att avinstallera appar som är förinstallerade på enheten. Om du vill ha mer information kontaktar du administratören eller besöker Inaktivera och aktivera Google Play-systemappar.