Een Android-apparaat instellen met een beheerd Google-account

Als je een Android-apparaat wilt instellen met een beheerd Google-account, hoef je het account alleen aan het apparaat toe te voegen. Hoe je je account toevoegt, hangt af van of je een nieuw (of op de fabrieksinstellingen teruggezet) apparaat instelt of een bestaand apparaat.

Eerste configuratie

• Als je organisatie Google-eindpuntbeheer gebruikt, geavanceerd beheer heeft aangezet en je apparaat niet is gemarkeerd als eigendom van het bedrijf, wordt eindgebruikers gevraagd om te kiezen hoe ze het apparaat willen gebruiken:
    • Als eindgebruikers van plan zijn om persoonsgegevens toe te voegen aan het apparaat, vinken ze 'Ik ben eigenaar van dit apparaat' aan. Het apparaat wordt ingesteld met een werkprofiel om werk- en persoonlijke gegevens gescheiden te houden.
    • Als eindgebruikers geen persoonsgegevens willen toevoegen aan het apparaat, vinken ze 'Ik ben eigenaar van dit apparaat' niet aan. Het apparaat wordt ingesteld in de volledig beheerde modus.
  • Organisaties met Google Workspace Business Plus, Enterprise, Education Standard, Education Plus of Cloud Identity Premium kunnen apparaten die eigendom zijn van het bedrijf importeren naar hun inventaris. Nieuwe apparaten (of apparaten waarvan de fabrieksinstellingen zijn teruggezet) in de inventaris die het bedrijf zelf beheert, worden automatisch ingesteld in de volledig beheerde modus en er is geen werkprofiel beschikbaar.
  • Als je organisatie een externe EMM-provider gebruikt, kun je instellen met beheerde Google-accounts toestaan door het selectievakje 'Mobiel Android-beheer van derden aanzetten' aan te vinken in de Android EMM-instellingen in de Google Beheerdersconsole. Je kunt dit doen voor je hele organisatie of voor individuele organisatie-eenheden. Neem contact op met je EMM voor meer informatie over hoe je apparaten instelt voor hun oplossing.
    • Als Google-eindpuntbeheer beschikbaar is in je door Google beheerde domein, zet je om conflicten te voorkomen geavanceerd beheer uit voor de organisatie of organisatie-eenheden waarvoor 'Mobiel Android-beheer van derden aanzetten' is geselecteerd.
Een nieuw apparaat instellen

Als je een nieuw apparaat of een apparaat waarop de fabrieksinstellingen zijn teruggezet hebt, voeg je je beheerde Google-account toe als je het apparaat instelt:

1. Zet het apparaat aan.
  2. Volg de stappen op het scherm totdat er wordt gevraagd een Google-account in te voeren.
  3. Voer je beheerde Google-account en wachtwoord in.
  4. Volg de stappen op het scherm totdat de configuratie is afgerond.
Een bestaand apparaat instellen

Als je apparaat al is ingesteld, voeg je je Google Workspace- of Cloud Identity-account toe. Als je account al op je apparaat staat, hoef je niets te doen. Zo voeg je je account toe:

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Accounts. Als je Accounts niet ziet staan, tik je op Gebruikers en accounts.
  3. Tik onderaan op Account toevoegen.
  4. Tik op Google.
  5. Voer het e-mailadres en wachtwoord van je G Suite- of Cloud Identity-account in.

Als je organisatie geavanceerd beheer heeft aangezet, wordt je gevraagd om een werkprofiel in te stellen zodat bedrijfsgegevens worden beveiligd en gescheiden worden gehouden van je persoonlijke gegevens.