Hantera applicenser

Stödet för att köpa applicenser i hanterad Google Play har upphört. Det går fortfarande att hantera och begära återbetalning för applicenser som organisationen redan äger. Däremot går det inte att köpa fler licenser.

Godkänna licensierade appar

Köpta appar godkänns automatiskt och görs tillgängliga för organisationens användare.

Om du inte vill att nya användare ska kunna installera en godkänd app tar du bort den från listan med godkända appar. Då kan den som inte har installerat appen inte längre se den i hanterad Google Play. Däremot kan användare som redan har installerat den fortsätta att använda den.

Visa applicenser och köphistorik

1. Logga in på hanterad Google Play.
  2. Välj Mina företagsappar på menyn Appar. Antalet återstående licenser för varje app visas under Återstående.
  3. Om du vill se köphistoriken klickar du på Historik.

Du kan också klicka på en app, så visas följande om den:

• Antalet licenser du har köpt: license information for approved apps.
  • Antalet tillgängliga licenser: App details license information.

Ta bort godkända appar

Ta bort en godkänd app

Att ta bort en app från listan med godkända appar ändrar inte antalet licenser du har eller vem som använder dem.

1. Logga in på hanterad Google Play.
  2. Välj Mina företagsappar på menyn Appar.
  3. Markera appen och klicka på Dra tillbaka godkännande.
  4. Klicka på OK.
Godkänna en borttagen app på nytt
Om du vill att användarna ska kunna installera en app som du har tagit bort lägger du tillbaka den på listan med godkända appar.
  1. Logga in på hanterad Google Play.
  2. Välj Mina företagsappar på menyn Appar.
  3. Markera appen och klicka på Godkänn.
  4. Klicka på OK.

När appen har godkänts på nytt blir licenser som inte används omedelbart tillgängliga för användarna.