Overzicht

Apparaten met Android 5.0 Lollipop en hoger worden geleverd met ingebouwde zakelijke functies voor mobiele, verbonden werknemers. Leveranciers van bedrijfsoplossingen bieden organisaties mogelijkheden om deze functies te beheren, meestal via een beheerconsole. Nadat ze de juiste oplossingsleverancier hebben gevonden, hebben organisaties en hun werknemers toegang tot talloze zakelijke functies*. Enkele voorbeelden:

• Flexibele apparaatconfiguratie: Ondersteun BYOD- (breng je eigen apparaat mee), COBO- (eigendom van bedrijf, alleen voor zakelijk gebruik) en COPE-implementaties (eigendom van bedrijf, ook voor persoonlijk gebruik).
  • Werkprofielen voor scheiding van gegevens: Gebruik werkprofielen om werk-apps en -gegevens te beveiligen en af te schermen van persoonlijk gebruik (ideaal voor BYOD- en COPE-implementaties).
  • Ingebouwde beveiliging in meerdere lagen: Maak gebruik van de voordelen van Google Play Protect. Stel minimale wachtwoordvereisten in, vergrendel apparaten op afstand en wis ze als ze kwijt of gestolen zijn.
  • App-distributie: Maak gebruik van Google Play om openbare en privé-apps op afstand te beheren op de apparaten van gebruikers.

*Functies verschillen per beheeroplossing en Android-versie.

Als u Android in uw organisatie wilt gaan gebruiken, volgt u de stapsgewijze handleiding in Aan de slag met Android Enterprise.