To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Lämplig placering av Wifi-enheter

Var du ställer Google Nest Wifi-routern och åtkomstpunkterna eller Google Wifi-åtkomstpunkterna har avgörande betydelse för om du ska få bra wifi-täckning hemma. Men det är ingen exakt vetenskap var de ska stå. Den bästa platsen för routern och åtkomstpunkterna beror på flera olika saker, till exempel

• bostadens storlek
  • bostadens byggmaterial
  • var du brukar använda wifi
  • bostadens planlösning
  • Wifi-åtkomstpunkternas placering.

Placera en ny Wifi-router eller extra åtkomstpunkt

Obs! Det går inte att kombinera Nest Wifi Pro (wifi 6E) med Nest Wifi-routrar eller -åtkomstpunkter eller Google Wifi-åtkomstpunkter (wifi 5) i ett mesh-nätverk.

Här konfigurerar du Nest Wifi Pro-routrar

Placera Nest Wifi Pro-routern

Routern måste vara ansluten till ett modem. Detta kan styra var du måste ställa den, beroende på var modemet står och hur långa Ethernet- och strömkablar du har.

Ställ routern en bit upp från golvet om du kan så att den inte är skymd. Det kan till exempel vara på en hylla eller tv-bänk. Om du har möjlighet kan du välja en central plats i ögonhöjd i ditt hem.

Lägga till en Nest Wifi Pro-router som åtkomstpunkt

Varje Nest Wifi Pro-enhet som du lägger till efter den första räknas som en mesh-åtkomstpunkt. Om du vill ha utökad wifi-täckning måste anslutningen mellan varje åtkomstpunkt vara stark. Routern och åtkomstpunkterna ska stå jämnt utspridda men inte för långt ifrån varandra.

1. Börja där routern står.
  2. Tänk sedan efter på vilka andra ställen det behövs stark wifi-signal hemma. Ställ åtkomstpunkten ungefär halvvägs dit, men inte längre bort från routern eller en annan åtkomstpunkt än två rum. Välj en öppen plats och undvik att placera den nära andra föremål som kan blockera signalen.
  3. Hitta ett eluttag i närheten. Kontrollera att nätadaptern är ansluten till åtkomstpunkten och sätt sedan kontakten i eluttaget. Följ anvisningarna för att konfigurera Nest Wifi Pro-enheten.
  4. När du har konfigurerat nätverket kan du köra ett mesh-test och kontrollera att alla åtkomstpunkter har bra anslutning. Flytta dem om det behövs. Om du vill ha fler tips om var du ska placera Wifi-enheter kan du läsa om hur du förbättrar täckningen i ett befintligt nätverk.
  5. Gör om detta för var och en av åtkomstpunkterna.

Nest Wifi-router och -åtkomstpunkt Lämplig placering av Nest Wifi-enheter

Som Nest Wifi-enheter räknas Google Nest Wifi-routern och Nest Wifi-åtkomstpunkter med högtalare med Google Assistent. Det går även att lägga till Google Wifi-åtkomstpunkter i ett Nest Wifi-nätverk på samma sätt som Nest Wifi-åtkomstpunkter.

Placera Nest Wifi-routern

Routern måste vara ansluten till ett modem. Detta kan styra var du måste ställa den, beroende på var modemet står och hur långa Ethernet- och strömkablar du har.

Ställ routern en bit upp från golvet om du kan så att den inte är skymd. Det kan till exempel vara på en hylla eller tv-bänk. Det ska helst vara en central plats i ögonhöjd.

Lägga till en Nest Wifi-åtkomstpunkt eller Google Wifi-åtkomstpunkt

Om du vill ha wifi-täckning överallt hemma måste anslutningen mellan varje åtkomstpunkt vara stark. Nest Wifi-routern och åtkomstpunkterna ska stå jämnt utspridda men inte för långt ifrån varandra.

1. Börja där routern står.
  2. Tänk sedan efter på vilka andra ställen det behövs stark wifi-signal hemma. Ställ åtkomstpunkten ungefär halvvägs dit, men inte längre bort från routern eller en annan åtkomstpunkt än två rum.
    • Om det är en Nest Wifi-åtkomstpunkt du konfigurerar är det även här du kommer att interagera med Google-assistenten.
    • Ställ åtkomstpunkten så att den står fritt och undvik att placera den intill något som kan skärma av signalen.
  3. Hitta ett eluttag i närheten. Kontrollera att nätadaptern är ansluten till åtkomstpunkten och sätt sedan kontakten i eluttaget. Om du konfigurerar en Nest Wifi-åtkomstpunkt blinkar åtkomstpunktens lampa så att du ser att den slås på.
  1. När du har konfigurerat nätverket kan du köra ett mesh-test och kontrollera att alla åtkomstpunkter har bra anslutning. Flytta dem om det behövs. Om du vill ha fler tips om hur du placerar Wifi-enheter kan du läsa om hur du förbättrar täckningen i ett befintligt nätverk.

Gör om detta för var och en av åtkomstpunkterna.

Google Wifi point Lämplig placering av Google Wifi-enheter

Google Wifi byggs upp av Google Wifi-åtkomstpunkter. Du kan även lägga till Google Nest Wifi-åtkomstpunkter att komplettera med. En Nest Wifi-åtkomstpunkt kan inte användas som primär åtkomstpunkt (router).

Den primära Google Wifi-åtkomstpunktens plats

Den primära Google Wifi-åtkomstpunkten måste vara ansluten till ett modem. Detta kan styra var du måste ställa den, beroende på var modemet står och hur långa Ethernet- och strömkablar du har.

Ställ åtkomstpunkten en bit upp från golvet om du kan så att den inte är skymd. Det kan till exempel vara på en hylla eller tv-bänk. Det ska helst vara en central plats i ögonhöjd.

Lägga till fler åtkomstpunkter

Om du vill ha wifi-täckning överallt hemma måste anslutningen mellan varje åtkomstpunkt vara stark. Åtkomstpunkterna ska stå jämnt utspridda men inte för långt ifrån varandra.

1. Börja där den primära Google Wifi-åtkomstpunkten står.
  2. Tänk sedan efter på vilka andra ställen det behövs stark wifi-signal hemma. Ställ åtkomstpunkten ungefär halvvägs dit, men inte längre bort från routern eller en annan åtkomstpunkt än två rum.
    • Om det är en Nest Wifi-åtkomstpunkt du konfigurerar är det även här du kommer att interagera med Google-assistenten.
    • Ställ åtkomstpunkten så att den står fritt och undvik att placera den intill något som kan skärma av signalen.
  3. Anslut åtkomstpunkten till ett eluttag i närheten.
  4. När du har konfigurerat nätverket kan du köra ett mesh-test och kontrollera att alla åtkomstpunkterna har bra anslutning. Flytta dem om det behövs. Om du vill ha fler tips om hur du placerar Wifi-enheter kan du läsa om hur du förbättrar täckningen i ett befintligt nätverk.

Gör om detta för var och en av åtkomstpunkterna.

Förbättra täckningen i ett befintligt nätverk

När du har konfigurerat enheterna köra du ett mesh-test och ser om någon av åtkomstpunkterna har dålig anslutning. Förbättra anslutningen genom att följa rekommendationerna nedan:

Flytta Wifi-åtkomstpunkten i samma rum

• Fri sikt. Åtkomstpunkterna fungerar bättre om det är fri sikt mellan dem. Om du flyttar åtkomstpunkterna så att du undviker hinder som väggar, dörrar och akvarier mellan dem kan du få bättre resultat.
  • Inte på golvet. Om du ställer enheterna någon annanstans än på golvet, t.ex. på en hylla, kan täckningen förbättras avsevärt.

Flytta Wifi-åtkomstpunkten till ett annat rum

• Nära varandra. Åtkomstpunkterna fungerar bäst om de inte står mer än två rum ifrån varandra. Om wifi-signalen är svag längst bort i huset, till exempel, bör du inte ställa en Wifi-åtkomstpunkt just där. Ställ den halvvägs dit i stället.
  • Tänk på mesh-nätverket i helhet. Åtkomstpunkterna drar nytta av varandra för att ge bra täckning hemma. Om någon av åtkomstpunkterna har svag signal kan du behöva åtgärda det genom att flytta en annan.

Kontrollera att du har rätt antal wifi-åtkomstpunkter för hemmet.

• Om du fortfarande har dålig täckning på vissa platser i hemmet efter att ha flyttat åtkomstpunkterna kanske du vill komplettera med en eller flera åtkomstpunkter så att täckningen blir bättre. Läs mer om hur många Wifi-åtkomstpunkter du behöver utifrån hemmets storlek.
  • Nest Wifi och Google Wifi har stöd för upp till sammanlagt fem routrar och åtkomstpunkter per nätverk och är inte avsedda för att användas i flera bostäder samtidigt. Om du använder Nest Wifi eller Google Wifi på det sättet kan det leda till långsammare wifi-hastigheter och instabila anslutningar.

Om du flyttar en åtkomstpunkt gör du om mesh-testet och kollar om du får bra anslutning så.

Nätverksstatistik

Wifi-nätverksstatistik kan visas i Google Home Activity  för problem som rör den här artikeln. När en Nest Wifi- eller Google Wifi-enhet har identifierat ett nätverksproblem visas ett insiktskort i flödet i Google Home med information om ett möjligt problem och ett förslag till lösning.

Om du har fått ett insiktskort med nätverksstatistik kan du läsa mer om meddelandet nedan:

Flytta [Wifi-routern eller åtkomstpunkten] så att du får bättre signal

Det här meddelandet visas om Nest Wifi eller Google Wifi upptäcker att en åtkomstpunkt i nätverket har svag wifi-signal.

Wifi-åtkomstpunkten är ansluten, men den genomsnittliga signalstyrkan har varit mindre än -77 dBm (decibelmilliwatt) under de senaste 24 timmarna.

Åtgärd: Förbättra täckningen i nätverket enligt anvisningarna ovan.