To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Hvor du skal plassere Wifi-enhetene dine

Plasseringen av Google Nest Wifi-ruteren og -punktene eller Google Wifi-punktene er avgjørende for å få god Wi-Fi-dekning i hele hjemmet. Men det er ikke alltid så lett å vite hvor man skal plassere dem. Den beste plasseringen for ruteren og punktene avhenger av flere ting, blant annet

• boligens størrelse
  • boligens konstruksjonstype
  • hvor du vanligvis bruker Wi-Fi
  • utformingen til hjemmet ditt
  • plasseringen av Wifi-punktene

Plasser en ny Wifi-ruter eller et tilleggspunkt

Merk: Nest Wifi Pro (wifi 6E) kan ikke brukes sammen med Nest Wifi-rutere eller -punkter eller Google Wifi-punkter (wifi 5) i maskenettverk.

Hvor du bør plassere Nest Wifi Pro-rutere

Plasser Nest Wifi Pro-ruteren

Ruteren må være koblet til et modem. Dette kan begrense plasseringsmulighetene, avhengig av hvor modemet står, og lengden på Ethernet- og strømkablene.

Hvis det er mulig, plasserer du ruteren i høyden og lett synlig, for eksempel på en hylle eller et TV-bord. Velg gjerne et sentralt sted i huset som er i øyehøyde.

Legg til en Nest Wifi Pro-ruter som et punkt

Alle Nest Wifi Pro-enheter du legger til etter den første, regnes som maskenettpunkter. For å utvide wifi-dekningen må forbindelsen mellom hvert punkt være sterk. Sørg for at ruteren og punktene plasseres spredt, men ikke for langt fra hverandre.

1. Start ved ruteren.
  2. Tenk på hvor ellers du vil ha et sterkt wifi-signal i hjemmet ditt. Plasser punktet omtrent halvveis i den retningen, men ikke mer enn to rom unna ruteren eller andre punkter. Velg et åpent område, og unngå å plassere det i nærheten av andre gjenstander som kan blokkere signalet fysisk.
  3. Finn et strømuttak i nærheten. Sørg for at strømadapteren er koblet til punktet, og koble den andre enden til strømuttaket. Følg veiledningen for å konfigurere Nest Wifi Pro-enheten.
  4. Når du har konfigurert nettverket, kan du utføre en test av maskenettet for å sjekke at tilkoblingene er sterke, og justere plasseringen av punktene etter behov. Hvis du vil ha flere tips om plassering av Wifi-enheter, kan du finne ut hvordan du forbedrer dekningen til et eksisterende nettverk.
  5. Gjenta disse trinnene for punkter du eventuelt legger til.

Nest Wifi-ruter og -punkt Hvor du bør plassere Nest Wifi-enheter

Nest Wifi-enheter omfatter Google Nest Wifi-ruteren og Nest Wifi-punkt med Google Assistent-høyttalere. Du kan også legge til Google Wifi-punkter i Nest Wifi-nettverket på samme måte som du legger til Nest Wifi-punkter.

Plasser Nest Wifi-ruteren

Ruteren må være koblet til et modem. Dette kan begrense plasseringsmulighetene, avhengig av hvor modemet står, og lengden på Ethernet-kablene og strømkablene.

Hvis det er mulig, plasserer du ruteren opp fra bakken og lett synlig, for eksempel på en hylle eller et TV-bord. Prøv å velge et sentralt sted i øyehøyde.

Legg til et Nest Wifi-punkt eller Google Wifi-punkt

For å gi Wi-Fi-dekning overalt i hjemmet må forbindelsen mellom hvert punkt være sterk. Sørg for at Nest Wifi-ruteren og punktene er jevnt fordelt, men ikke for langt fra hverandre.

1. Start ved ruteren din.
  2. Tenk på hvor ellers du vil ha et sterkt Wi-Fi-signal i hjemmet ditt. Plassér punktet omtrent halvveis i den retningen, men ikke mer enn to rom unna ruteren eller et annet punkt.
    • Hvis du konfigurerer et Nest Wifi-punkt, er dette stedet også der du kommuniserer med Google-assistenten.
    • Plassér punktet i et åpent område, og unngå å sette det i nærheten av andre gjenstander som fysisk blokkerer signalet.
  3. Finn en stikkontakt i nærheten. Sørg for at strømadapteren er koblet til punktet, og koble den andre enden til stikkontakten. Hvis du konfigurerer et Nest Wifi-punkt, blinker punktets lys for å vise at det slår seg på.
  1. Når du har konfigurert nettverket, kan du utføre en test av maskenettet for å sjekke at tilkoblingene er sterke, og justere plasseringen av punktene dine etter behov. Hvis du vil ha flere tips om plassering av Wifi-enheter, kan du finne ut hvordan du forbedrer dekningen til et eksisterende nettverk.

Gjenta disse trinnene for punkter du eventuelt legger til.

Google Wifi point Hvor du bør plassere Google Wifi-enheter

Google Wifi består av Google Wifi-punkter. Du kan også legge til Google Nest Wifi-punkt som tilleggspunkt. Nest Wifi-punktet kan ikke brukes som primærpunkt (ruter).

Plasser det primære Google Wifi-punktet

Det primære Google Wifi-punktet må være koblet til et modem. Dette kan begrense plasseringsmulighetene, avhengig av hvor modemet står, og lengden på Ethernet-kablene og strømkablene.

Hvis det er mulig, anbefaler vi at du plasserer punktet et stykke opp fra gulvet og på et åpent sted, for eksempel på en hylle eller et TV-bord. Prøv å velge et sentralt sted i øyehøyde.

Legg til flere punkter

For å gi Wi-Fi-dekning overalt i hjemmet må forbindelsen mellom hvert punkt være sterk. Sørg for at punktene er jevnt fordelt, men ikke for langt fra hverandre.

1. Start med det primære Google Wifi-punktet.
  2. Nå kan du tenke over hvor i hjemmet du ellers vil ha et sterkt Wi-Fi-signal. Plasser neste punkt omtrent halvveis i den retningen, men ikke mer enn to rom fra hovedpunktet.
    • Hvis du konfigurerer et Nest Wifi-punkt, er dette stedet også der du kommuniserer med Google-assistenten.
    • Plasser punktet i et åpent område, og unngå å plassere det i nærheten av andre gjenstander som fysisk blokkerer signalet.
  3. Finn en stikkontakt i nærheten, og koble til punktet.
  4. Når du har konfigurert nettverket, kan du utføre en test av maskenettet for å sjekke at tilkoblingene er sterke, og justere plasseringen av punktene dine etter behov. Hvis du vil ha flere tips om plassering av Wifi-enheter, kan du finne ut hvordan du forbedrer dekningen til et eksisterende nettverk.

Gjenta disse trinnene for punkter du eventuelt legger til.

Forbedre dekningen til et eksisterende nettverk

Når du har konfigurert enhetene, kan du utføre en test av maskenettet for å se om et av punktene har dårlig tilkobling. Prøv disse anbefalingene for å forbedre tilkoblingen:

Flytt Wifi-punktet i samme rom

• Siktlinje. Punktene gir bedre resultater når de kan se hverandre. Du kan få bedre ytelse ved å flytte punkter for å unngå hindringer som vegger, dører og akvarier.
  • Gå i høyden. Hvis du plasserer enheter et sted i høyden, for eksempel på en hylle, kan du forbedre dekningen betraktelig.

Flytt Wifi-punktet til et annet rom

• Hold det i nærheten. Punktene fungerer best når de ikke er mer enn to rom fra hverandre. Hvis den ene enden av huset for eksempel har dårlig Wi-Fi-signal, bør du ikke plassere et Wifi-punkt akkurat der. Plasser det heller et stykke i den retningen.
  • Tenk over maskenettverket totalt sett. Punktene er avhengige av hverandre for å gi god dekning i boligen din. For å fikse et bestemt «svakt» punkt må du kanskje flytte et annet punkt.

Sjekk at du har riktig antall Wifi-punkter for hjemmet ditt

• Hvis du fortsatt har problemer med dekningen i enkelte deler av hjemmet etter at du har flyttet punktene, kan du vurdere å legge til ett eller flere punkter. Finn ut hvor mange Wifi-punkter du trenger, basert på størrelsen på hjemmet ditt.
  • Nest Wifi og Google Wifi er utviklet for å støtte opptil fem rutere og punkter per nettverk og er ikke ment for bruk i flere boliger samtidig. Hvis Nest Wifi eller Google Wifi brukes på denne måten, kan det føre til lavere Wi-Fi-hastigheter og ustabile tilkoblinger.

Hvis du flytter et punkt, må du utføre en ny test av maskenettet for å sikre at den nye plasseringen gir deg en god tilkobling.

Nettverksstatistikk

Wifi-nettverksstatistikk kan vises i Google Home-aktivitetsfeeden  for problemer relatert til denne artikkelen. Hvis Nest Wifi- eller Google Wifi-enheten oppdager et problem med nettverket, får du et statistikkort i Google-hjemmefeeden med informasjon og løsningsforslag.

Hvis du har melding om relatert nettverksstatistikk, kan du sjekke statistikkmeldingen nedenfor for å få mer informasjon:

«Flytt [Wifi-ruteren eller -punktet] for å få bedre signal»

Du får dette varselet hvis Nest Wifi eller Google Wifi oppdager at et punkt som er tilkoblet nettverket, har dårlig wifi-signal.

«Wifi-punktet er koblet til, men har hatt en gjennomsnittlig signalstyrke på mindre enn -77 dBm (desibel-milliwatt) de siste 24 timene.»

Løsning: Følg veiledningen ovenfor for å få bedre nettverksdekning.