To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Modem opnieuw opstarten

Als je je modem opnieuw opstart, kunnen bepaalde problemen met de internetverbinding worden opgelost, kunnen trage verbindingen worden verbeterd en kunnen veelvoorkomende problemen met draadloze verbindingen worden verholpen.

Een modem opnieuw opstarten:

1. Koppel de stroomkabel en ethernetkabel los van de modem. Bij modems met een back-upbatterij moet je ook de batterij verwijderen.
  2. Wacht 2 tot 3 minuten tot de modem helemaal uit staat. Alle lampjes op de modem moeten uit zijn.
  3. Sluit de stroomkabel en ethernetkabel weer op de modem aan.
  4. Wacht tot het internetlampje brandt en check of internet naar behoren werkt.

Neem contact op met je internetprovider als je problemen met je modem blijft houden.

Netwerkinzichten

Wifi-netwerkinzichten zijn mogelijk beschikbaar in je Google Huisfeed  voor problemen met betrekking tot dit artikel. Als Nest Wifi- of Google Wifi-apparaten een netwerkprobleem vaststellen, zie je een inzichtenkaart in je Google Huisfeed waarop wordt vermeld dat er mogelijk een probleem is en een oplossing wordt voorgesteld.

Als je een gerelateerd netwerkinzicht ziet, check dan het inzichtbericht hieronder voor meer informatie:

Trage internetsnelheden

Je krijgt deze melding als Nest Wifi of Google Wifi vaststelt dat de internetverbinding traag is vanwege een probleem met je modem.

Je modem zorgt voor de verbinding met internet via je internetprovider. Als je modem problemen heeft, krijgt alle hieraan gekoppelde apparatuur ook problemen.

Oplossing: Volg de bovenstaande stappen op je modem opnieuw op te starten.

Gerelateerd artikel

Problemen met je Google Nest Wifi- of Google Wifi-netwerk oplossen