Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Problemen met SafeSearch oplossen

Als je problemen hebt met SafeSearch, probeer je de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

Checken of je SafeSearch-instelling vergrendeld is

Het kan zijn dat je SafeSearch-instelling is ingesteld op Filteren en is vergrendeld door je account-, apparaat- of netwerkbeheerder.

Je kunt op google.com/safesearch checken of je SafeSearch-instelling is vergrendeld. Als de instelling is vergrendeld, staat rechtsboven een hangslotje . Hieronder vind je meer informatie over hoe je instelling wordt beheerd.

Tip: Als je SafeSearch-instelling niet is vergrendeld, log je in op je Google-account. Zo kun je je SafeSearch-voorkeuren opslaan en toepassen.

Meer informatie over waarom je SafeSearch-instelling vergrendeld kan zijn

Dit zijn een paar mogelijke redenen waarom je je SafeSearch-instellingen niet kunt wijzigen:

• Het apparaat of netwerk waarmee je verbinding hebt, heeft SafeSearch misschien vergrendeld.
    • SafeSearch-filters kunnen zijn ingebouwd in:
  • Misschien heeft je ouder of voogd SafeSearch vergrendeld.
    • Als je account of apparaat wordt beheerd met Family Link, kan je ouder of voogd de voorkeuren voor je account instellen in Google Family Link.
    • Vraag je ouder of voogd naar de instellingen van je account.
  • Misschien heeft je school of organisatie SafeSearch vergrendeld.
    • Als je een Google Workspace for Education-account hebt, stelt je schoolbeheerder de SafeSearch-instellingen in.
    • Neem voor meer informatie contact op met de beheerder van je school of organisatie.
  • SafeSearch is misschien vergrendeld in de veiligheidsinstellingen van je browser.
    • Deze kunnen URL-parameters, zoals safe=active, gebruiken om een instelling gedwongen in te stellen op Filteren, Vervagen of Uit.
    • Check je adresbalk, browserinstellingen en extensies.

Waarom je ongepaste content krijgt als SafeSearch aanstaat

De SafeSearch-instelling filtert expliciete resultaten (zoals content voor volwassenen of nietsverhullend geweld) om te voorkomen dat deze worden getoond in je zoekresultaten. Hoewel geen enkel filter 100% nauwkeurig is, kun je deze instelling aanzetten om te voorkomen dat je expliciete content krijgt als je iets zoekt.

De SafeSearch-instelling is niet ontworpen om expliciete content te filteren die een aanzienlijke artistieke, educatieve, historische, informatieve of wetenschappelijke waarde heeft.

Als SafeSearch aanstaat maar je nog steeds expliciete sites of afbeeldingen krijgt, laat je ons dit weten.

Een site melden Een afbeelding melden

Doe het volgende als je een afbeelding vindt die je wilt melden als je zoekt op images.google.com:

Computer

1. Klik op de pagina met afbeeldingsresultaten op de afbeelding die je wilt melden.
  2. Klik rechtsboven in de afbeelding op Meer Meer en dan Dit resultaat melden.

Telefoon of tablet

1. Tik op de pagina met afbeeldingsresultaten op de afbeelding die je wilt melden.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Dit resultaat melden.
Een expliciete advertentie melden
Laat het ons weten als SafeSearch aanstaat maar je nog steeds expliciete advertenties te zien krijgt in je zoekresultaten.

Waarom je SafeSearch-instelling steeds wordt uitgezet

Als je cookies toestaat, zouden je SafeSearch-instellingen bewaard moeten blijven.

Als je de cookies verwijdert en niet bent ingelogd op je Google-account, worden je SafeSearch-instellingen misschien gereset.

Tip: Log in op je Google-account om je SafeSearch-voorkeuren op verschillende apparaten en in verschillende browsesessies op te slaan en toe te passen.

Meer informatie over waarom SafeSearch je site ten onrechte filtert

Als je een contentmaker of website-eigenaar bent en problemen hebt met de manier waarop SafeSearch je site filtert, bekijk je meer informatie over hoe je je site optimaliseert voor SafeSearch.

Als je een adverteerder bent op Google en vragen hebt over hoe Google je advertenties filtert, kun je contact opnemen met Google Ads-support.