Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

SafeSearchin ongelmien korjaaminen

Jos sinulla on ongelmia SafeSearchin kanssa, kokeile ratkaista ongelma alla olevien ohjeiden avulla.

SafeSearch-asetuksen lukituksen tarkistaminen

Tilisi, laitteesi tai verkkosi järjestelmänvalvoja saattaa määrittää SafeSearch-asetukseksi Suodata ja lukita sen.

Voit tarkistaa osoitteesta google.com/safesearch, onko SafeSearch-asetus lukittu. Jos asetus on lukittu, oikeassa yläkulmassa näkyy lukkokuvake . Alla on lisätietoja asetuksen ylläpidosta.

Vinkki: Jos SafeSearch-asetus ei ole lukittu, kirjaudu Google-tilillesi. Näin voit tallentaa SafeSearch-asetuksesi ja ottaa ne käyttöön.

Lue lisää siitä, miksi SafeSearch-asetus saatetaan lukita.

Tässä on muutamia mahdollisia syitä, joiden vuoksi et voi muuttaa SafeSearch-asetuksiasi:

• Käyttämäsi laite tai verkko on saattanut lukita SafeSearchin.
    • SafeSearch-suodattaminen voi olla automaattisesti käytössä näissä:
      • Julkiset Wi-Fi-verkot.
      • Käyttöjärjestelmän perhesuojausasetukset.
      • Virustorjuntaohjelma. Tällöin kyseiset asetukset voivat ohittaa yksittäisen SafeSearch-asetuksen. Pyydä lisätietoja internetpalveluntarjoajalta tai verkon järjestelmänvalvojalta.
  • Vanhempasi tai huoltajasi on saattanut lukita SafeSearchin.
    • Jos tiliäsi tai laitettasi hallinnoidaan Family Linkin avulla, vanhempi tai huoltaja voi määrittää tilisi asetukset Google Family Linkissä.
    • Kysy tilin asetuksista vanhemmalta tai huoltajalta.
  • Oppilaitoksesi tai organisaatiosi on saattanut lukita SafeSearchin.
    • Jos sinulla on Google Workspace for Education ‐tili, oppilaitoksen järjestelmänvalvoja määrittää SafeSearch-asetuksen.
    • Pyydä lisätietoja oppilaitoksen tai organisaation järjestelmänvalvojalta.
  • Selaimen turvallisuusasetuksissa on saatettu lukita SafeSearch.
    • Ne voivat käyttää URL-parametreja (esimerkiksi safe=active) pakottaakseen asetuksen päälle, sumentamaan tai pois päältä.
    • Tarkista osoitepalkki, selainasetukset ja laajennukset.

Miksi näet sopimatonta sisältöä SafeSearchin ollessa päällä

SafeSearch suodattaa vain aikuisille suunnattua tai väkivaltaista sisältöä ja muita avoimen seksuaalisia hakutuloksia, jotta niitä ei näy sinulle. Vaikka yksikään suodatin ei ole erehtymätön, tämä asetus auttaa sinua välttämään avoimen seksuaalista sisältöä hakujen yhteydessä.

SafeSearch-asetusta ei ole tarkoitettu suodattamaan vain aikuisille tarkoitettua sisältöä, jolla on merkittävää taiteellista, opetuksellista, historiallista, dokumentaarista tai tieteellistä arvoa.

Jos näet vain aikuisille tarkoitettuja sivustoja tai kuvia, vaikka SafeSearch on päällä, kerro siitä meille.

Sivustosta ilmoittaminen Kuvasta ilmoittaminen

Jos haluat tehdä ilmoituksen kuvasta, kun teet haun osoitteessa images.google.com:

Tietokone

1. Valitse kuvahaun tulossivulta kuva, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  2. Valitse kuvan oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Ilmoita tästä tuloksesta.

Puhelin tai tabletti

1. Valitse kuvahaun tulossivulta kuva, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Ilmoita tästä tuloksesta.
Avoimen seksuaalisesta mainoksesta ilmoittaminen
Jos SafeSearch on päällä, mutta näet edelleen avoimen seksuaalisia mainoksia hakutuloksissa, ilmoita siitä meille.

Miksi SafeSearch-asetus menee toistuvasti pois päältä

Jos olet sallinut evästeiden käytön, SafeSearchin pitäisi noudattaa valitsemaasi asetusta.

Jos poistat evästeet etkä ole kirjautuneena Google-tilillesi, SafeSearch-asetus saattaa nollautua.

Vinkki: Voit tallentaa ja ottaa käyttöön SafeSearch-asetuksesi eri laitteilla ja selausistunnoissa kirjautumalla Google-tilillesi.

Miksi SafeSearch suodattaa omistamasi sivuston virheellisesti

Jos olet sisällöntuottaja tai verkkosivuston omistaja ja SafeSearch suodattaa sivustosi väärin, lue, miten voit optimoida sivustosi SafeSearchille.

Jos mainostat Googlessa ja sinulla on kysyttävää mainosten suodattamisesta, voit ottaa yhteyttä Google Ads ‐tukeen.

Muita lähteitä