Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Åtgärda problem med SafeSearch

Om du har problem med SafeSearch kan du testa stegen nedan för att lösa det.

Kontrollera om SafeSearch-inställningen är låst

SafeSearch-inställningen kan ha ställts in på Filter och låsts av konto-, enhets- eller nätverksadministratören.

Du kan se om din SafeSearch-inställning är låst på google.com/safesearch. Om inställningen är låst visas ett lås uppe till höger. Du kan läsa mer om hur inställningen hanteras nedan.

Tips! Om SafeSearch-inställningen inte är låst loggar du in på ditt Google-konto. På så sätt kan du spara och tillämpa SafeSearch-inställningarna.

Läs mer om varför SafeSearch-inställningen kan vara låst

Här är några möjliga orsaker till varför du inte kan ändra SafeSearch-inställningarna:

• SafeSearch kan vara låst på enheten du använder eller nätverket du är ansluten till.
    • SafeSearch-filtrering kan vara inbyggd i
      • offentliga wifi-nätverk
      • inställningar för familjeskydd i operativsystem
      • antivirusprogram. Då kan de inställningarna åsidosätta din SafeSearch-inställning. Kontakta internetleverantören eller nätverksadministratören för mer information.
  • En förälder eller vårdnadshavare kan ha låst SafeSearch.
    • Om ditt konto eller din enhet hanteras via Family Link kan föräldern eller vårdnadshavaren ha angett inställningar för kontot i Google Family Link.
    • Fråga din förälder eller vårdnadshavare om dina kontoinställningar.
  • Din skola eller organisation kan ha låst SafeSearch.
    • Om du har ett Google Workspace for Education-konto ställer skoladministratören in SafeSearch-inställningar.
    • Kontakta skolans eller organisationens administratör för mer information.
  • SafeSearch kan vara låst i webbläsarens säkerhetsinställningar.
    • Webbadressparametrar som safe=active kan användas för att tvinga inställningen till Filter, Oskärpa eller Av.
    • Kontrollera adressfältet, webbläsarinställningarna och dina tillägg.

Ta reda på varför du får olämpligt innehåll när SafeSearch är på

SafeSearch-inställningen filtrerar bort explicita resultat, t.ex. barnförbjudet eller våldsskildringar, så att de inte visas i sökresultaten. Även om inget filter är perfekt får du hjälp att undvika explicit innehåll i sökningar när du aktiverar den här inställningen.

SafeSearch-inställningen är inte utformad för att filtrera bort explicit innehåll med betydande konstnärligt, utbildningsmässigt, historiskt, dokumentärt eller vetenskapligt värde.

Meddela oss om du ser explicita webbplatser eller bilder fastän SafeSearch är på.

Anmäla en webbplats Anmäla en bild

Om du hittar en bild som du vill rapportera när du söker på images.google.com:

Dator

1. Klicka på bilden som du vill rapportera på bildresultatsidan.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger på bilden följt av Rapportera det här resultatet.

Telefon eller surfplatta

1. Tryck på bilden som du vill rapportera på bildresultatsidan.
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Rapportera det här resultatet.
Rapportera en explicit annons
Meddela oss om du ser explicita annonser fastän SafeSearch är på.

Ta reda på varför SafeSearch-inställningen inaktiveras

Om du tillåter cookies bör din SafeSearch-inställning gälla.

Om du raderar cookies och inte är inloggad på ditt Google-konto kan det hända att SafeSearch-inställningen återställs.

Tips! Om du vill spara SafeSearch-inställningarna så att de tillämpas på alla enheter du surfar på loggar du in på Google-kontot.

Läs mer om varför SafeSearch felaktigt filtrerar bort en webbplats som du äger

Om du är innehållskreatör eller webbplatsägare och har problem med hur SafeSearch filtrerar din webbplats kan du läsa om hur du optimerar din webbplats för SafeSearch.

Om du är annonsör på Google och har frågor om hur Google filtrerar dina annonser kan du kontakta Google Ads-supporten.