Links, afbeeldingen en meer vanuit zoekresultaten opslaan in collecties

Je kunt links, afbeeldingen en plaatsen vanuit de Google-zoekresultaten opslaan in collecties, zodat je ze later snel kunt terugvinden.

Belangrijk: Deze functie is misschien niet in alle talen en landen beschikbaar. Log in op je Google-account om je collecties te vinden.

Een collectie maken

1. Ga op je computer naar google.com/collections.
  2. Selecteer links de optie Nieuwe collectie Toevoegen .
  3. Geef de collectie een naam.
  4. Selecteer Maken.
  5. Zoek items om toe te voegen.

Items opslaan in een collectie

Je kunt afbeeldingen, recepten, series en films, en plaatsen opslaan in een collectie.

1. Zoek op je computer op google.com.
  2. Klik op het gewenste resultaat.
  3. Klik bovenaan op Meer Meer en dan Toevoegen aan Toevoegen aan.
    • Zie je Toevoegen aan Toevoegen aan niet, dan is er geen optie om dit item op te slaan.

Tip: Het item wordt opgeslagen in je meest recente collectie. Als je een andere collectie wilt kiezen, klik je op Wijzigen en dan kies een collectie.

Je opgeslagen items zoeken of verwijderen

Belangrijk: Je kunt collecties verwijderen die je zelf hebt gemaakt. Je kunt geen collecties verwijderen die zijn gemaakt door Google of anderen.

1. Ga op je computer naar google.com/collections.
  2. Klik links op een collectie.
  3. Als je items wilt verwijderen, klik je op Selecteren en kies je de items die je wilt verwijderen.
  4. Klik bovenaan op Verwijderen Verwijderen.

Tip: Klik rechts op Meer Meer en dan Verwijderen als je de hele collectie wilt verwijderen.

Een collectie delen

1. Ga op je computer naar google.com/collections.
  2. Klik links op de collectie die je wilt delen.
  3. Klik rechtsboven op Delen Delen.
  4. Voeg de naam of e-mailadressen toe waarmee je het bestand wilt delen.
    • Anderen wijzigingen laten aanbrengen in je collectie: Selecteer Bijdrager.
    • Anderen je collectie alleen laten bekijken: Selecteer Alleen bekijken.