Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

De zoekwidget toevoegen en aanpassen

Zoek sneller naar informatie met de Google-app-widget op je startscherm.

Als je nog sneller wilt zoeken, voeg je de Google-app-widget aan je startscherm toe voor snelle toegang tot Google Zoeken, Lens, gesproken zoekopdrachten en de incognitomodus. Voeg de Google-app toe aan het dock zodat je deze vanaf elk startscherm kunt openen.

De widget van de Google-app toevoegen aan het startscherm

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar voor iPhones met iOS 14 en hoger en iPads met iOS 14 en hoger. Voor iPads is de Google-app-widget alleen beschikbaar in liggende modus.

Als je de Google-app onlangs hebt geïnstalleerd, moet je de app mogelijk openen voordat de widget in de widgetgalerij wordt weergegeven.

De widget van de Google-app toevoegen:

1. Tik op je iPhone of iPad op het startscherm en houd dit vast.
  2. Tik linksboven op Toevoegen Toevoegen
  3. Zoek de Google-app en tik erop.
  4. Swipe naar rechts of links om het formaat van de widget te selecteren.
  5. Tik op Widget toevoegen.
  6. Plaats de widget op het startscherm en tik rechtsboven op Klaar.

Je zoekwidget aanpassen

1. Open de Google-app .
  2. Tik op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Widgets en dan Widgetthema.
  3. Kies een thema.

Nuttige informatie krijgen

Als je de middelgrote Google-widget hebt, kun je nuttige informatie krijgen over trending onderwerpen of andere interesses, zoals relevante aandelen, sport en het weer.

1. Open de Google-app .
  2. Tik op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Widgets.
  3. Zet Dynamische widget aan.

De Google-app toevoegen aan de weergave 'Vandaag'

1. Swipe op het startscherm van je iPhone of iPad naar rechts totdat je een lijst met widgets ziet.
  2. Scroll en tik op Bewerken.
  3. Tik onder 'Meer widgets' naast de Google-app op Toevoegen .
    • Voor iOS 14 en hoger tik je onderaan op Aanpassen.
  4. Tik rechtsboven op Gereed.

De Google-app toevoegen aan het dock

Als je de Google-app later makkelijk wilt openen, kun je deze toevoegen aan het dock:

1. Tik in het startscherm op de Google-app Google-app en houd deze vast.
  2. Tik op Startscherm bewerken.
    • Als het dock vol is: Sleep een vastgezette app naar je startscherm om ruimte vrij te maken voor de Google-app.
  3. Sleep de Google-app Google-app naar het dock.
  4. Druk op de startknop of tik op Gereed.