Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

The page you've requested isn't currently available in your language. You can select a different language at the bottom of the page or instantly translate any webpage into a language of your choice, using Google Chrome's built-in translation feature.

De zoekwidget toevoegen en aanpassen

Zoek sneller naar informatie met de Google-app-widget op je startscherm.

Je kunt de kleur, vorm en transparantie van de zoekwidget bepalen die op je Android-telefoon of -tablet wordt weergegeven.

De zoekwidget aanpassen

1. Voeg de zoekwidget toe aan je homepage.
  2. Open de Google-app Google Zoeken op je Android-telefoon of -tablet.
  3. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Zoekwidget en dan Widget aanpassen.
  4. Tik onderaan op de iconen om de kleur, vorm, transparantie en het Google-logo aan te passen.
  5. Tik op Klaar.

Doodles in de zoekbalk in- of uitschakelen

Doodles worden soms weergegeven in de zoekbalk op je startscherm. Ze zijn tijdelijk voor speciale evenementen, zoals feestdagen.

1. Open de Google-app  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Zoekwidget.
  3. Zet Doodles in de zoekwidget aan of uit.

Je instellingen voor de zoekwidget resetten

Je kunt je widget resetten naar de standaardinstellingen. Als je de widget reset naar de standaardinstellingen of als je de gegevens van je Google-app wist, worden de aangepaste instellingen gereset.

1. Open de Google-app Google Zoeken op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Zoekwidget en dan Widget aanpassen.
  3. Tik onderaan op Standaardstijl resetten en dan Klaar.

De zoekwidget verwijderen

Je kunt de zoekwidget van je telefoon of tablet verwijderen. Meer informatie over hoe je een app, snelkoppeling, widget of groep verwijdert.

Als je een ouder apparaat gebruikt, is het misschien niet mogelijk om de zoekwidget van je telefoon of tablet te verwijderen.