Google Podcasts beluisteren

Je kunt podcasts vinden en beluisteren met Google Podcasts Google Podcasts.

Als je bent ingelogd op je Google-account, wordt je luistervoortgang gesynchroniseerd met je andere ingelogde apparaten.

Tip: Update de Google-app voor de nieuwste functies van Podcasts.

Op een Android-telefoon of -tablet kun je het volgende doen:

• De Google Podcasts-app downloaden.
  • De Google Assistent vragen om een specifieke podcast af te spelen.
  • Zoeken naar een podcast in je Google-app Google Zoeken of op google.com.

Podcasts zoeken en je erop abonneren

Je kunt je abonnementen bovenaan Google Podcasts bekijken. Als je je wilt afmelden voor een podcast, open je deze en tik je op Geabonneerd.

Specifieke podcasts ontvangen

1. Open Google Podcasts Google Podcasts op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Zoeken Zoeken.
  3. Geef de naam van de podcast op.
  4. Tik op de podcast en dan Abonneren.

Meer podcasts vinden

1. Open Google Podcasts Google Podcasts op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Zoeken Zoeken.
  3. Er worden aanbevelingen weergegeven.
    • Optioneel: Kies een podcastgenre. Tik bovenaan op een categorie, zoals Humor.

Een aflevering zoeken van een podcast waarop je bent geabonneerd

1. Open Google Podcasts Google Podcasts op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Je kunt:
    • Alle beschikbare afleveringen van een podcast bekijken: Tik op de podcast.
    • Details van een aflevering bekijken: Tik op de naam van de aflevering.
    • Afleveringen in behandeling of gedownloade afleveringen bekijken: Tik onderaan op Activiteit Activiteit.
    • Nieuwe afleveringen bekijken: Tik onderaan op Home Home.
Tik linksonder op Home Home om terug te gaan naar de hoofdpagina.

Een aflevering van een podcast afspelen

1. Tik bij de aflevering op Afspelen Afspelen. Op een detailpagina tik je op Aflevering afspelen.
  2. De aflevering wordt onderaan het scherm weergegeven.
  3. Voor meer bedieningselementen tik je onderaan het scherm op de aflevering die wordt afgespeeld. Je kunt onderbreken, vooruit- of terugspoelen, de snelheid wijzigen, stiltes korter maken en de slaaptimer instellen.

Je playlist beheren

De volgorde van je playlist wijzigen

1. Open Google Podcasts Google Podcasts op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Activiteit Activiteit en dan Je wachtrij.
  3. Tik naast de aflevering op Verplaatsen Verplaatsen, houd dit vast en sleep de aflevering naar de gewenste plek.

Een aflevering toevoegen aan je playlist

1. Open Google Podcasts Google Podcasts op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik naast een aflevering op Toevoegen aan playlist Toevoegen aan playlist.
    • Naast items in je playlist wordt Toegevoegd aan playlist Toegevoegd aan playlist weergegeven.

Afleveringen verwijderen uit je wachtrij

1. Open Google Podcasts Google Podcasts op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Activiteit Activiteit en dan Je wachtrij.
  3. Je kunt:
    • Eén aflevering verwijderen: Tik naast de aflevering op Toegevoegd aan playlist Toegevoegd aan playlist.
    • Alle afleveringen verwijderen: Tik bovenaan op Meer Meer en dan Je wachtrij wissen.

Podcasts beluisteren met een ander Google-account

1. Open Google Podcasts Google Podcasts op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal.
  3. Tik op Nog een account toevoegen of kies het account dat je wilt gebruiken.