Beställa mat med Google

Du kan beställa mat från restauranger i sökresultaten eller via Google-assistenten på mobilen (endast USA). Vilka restauranger du kan välja bland varierar beroende på deras leveransalternativ.

Du kan endast beställa mat på det här sättet i USA och Indien, på engelska.

Steg 1: Välj en restaurang

Via sökresultaten
  1. Besök Google.
  2. Sök efter en restaurang. ​Rulla nedåt tills du ser information och bilder för restaurangen.
  3. Välj ett beställningsalternativ.
    Obs! Om du inte ser någon beställningsknapp är restaurangen inte tillgänglig.
  4. Kontrollera din leveransadress. Tryck på Redigera Redigera om du vill lägga till eller ändra adress.
  5. Välj vilken leverantörstjänst du vill använda.
Via Google-assistenten
  1. Öppna Google Assistent-appen på mobilen.
  2. Gör en röst- eller textsökning efter restaurangen.
  3. Tryck på Hemkörning eller Upphämtning.
  4. Välj vilken leverantörstjänst du vill använda.

Steg 2: Välj mat

1. Välj vilken mat du vill ha på menyn. Det går inte att säga vad du vill ha om du använder Google-assistenten.
  2. Du kan välja alternativ eller ange en kommentar om det behövs. Till exempel om du vill välja sås eller be om vegetariskt.
  3. Välj Lägg till i beställning.
  4. Om du vill lägga till något mer väljer du det på menyn.

Step 3: Betala

1. Granska beställningen. Om du använder mobilen trycker du på Öppna beställning.
  2. Välj Till kassan.
  3. Välj Beställ. Du får en kopia av kvittot via e-post.

Du kan få statusuppdateringar beroende på leverantörstjänst och restaurang.

Lösa problem med matbeställningar

Få hjälp med följande: