Obtenir informació sobre les teves fotos i l'entorn

Pots obtenir informació de les teves fotos, dels objectes de l'entorn i de les cerques d'imatges, i dur-hi a terme accions amb Google Lens.

Notes:

• Google Lens està disponible en alemany, anglès, coreà, espanyol, francès, italià, japonès i portuguès.
  • Lens pot traduir textos a tots els idiomes del Traductor de Google.
  • Els resultats de Shopping estan disponibles a Alemanya, Austràlia, Àustria, Bèlgica, Brasil, Canadà, Colòmbia, Corea del Sud, Dinamarca, EAU, Espanya, Estats Units, Filipines, França, Índia, Indonèsia, Irlanda, Itàlia, Japó, Malàisia, Mèxic, Noruega, Nova Zelanda, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Rússia, Singapur, Sud-àfrica, Suècia, Suïssa, Turquia i Xile.

Pots utilitzar Google Lens des de:

• Google Fotos
  • l'Assistent de Google a la majoria de telèfons Android
  • l'aplicació Google en alguns telèfons Android, com ara Pixel

Obtenir informació i dur a terme accions a les teves fotos

1. Obre l'aplicació Google Fotos Google Fotos al telèfon o a la tauleta Android.
  2. Selecciona una foto.
  3. Toca Google Lens .
  4. En funció de la foto, pots consultar-ne la informació, dur-hi a terme una acció o trobar productes similars.

Per exemple:

• Si fas una foto a roba o a coses de casa, pots cercar productes similars i on es poden comprar.
  • Si fas una foto a un codi de barres, pots cercar informació sobre un producte, com ara on es pot comprar.
  • Si fas una foto a una targeta comercial, pots desar-ne el número de telèfon o l'adreça en un contacte.
  • Si fas una foto a un llibre, pots obtenir-ne ressenyes i resums.
  • Si fas una foto a un fullet o a una cartellera d'un esdeveniment, pots afegir l'esdeveniment al calendari.
  • Si fas una foto a un punt de referència o a un edifici, pots consultar-ne dades històriques, horaris i molt més.
  • Si fas una foto a una pintura d'un museu, pots obtenir informació sobre l'artista.
  • Si fas una foto a una planta o a un animal, pots obtenir informació sobre l'espècie o la raça.

Consell: si vols copiar text, toca i selecciona les paraules que vols copiar.

Cercar informació sobre els objectes del teu entorn

1. Obre Lens al telèfon Android.
    • Amb l'Assistent de Google, mantén premut el botó d'inici o digues "Ok Google" i toca Google Lens  a la part inferior dreta.
    • En alguns telèfons Android, com ara Pixel, obre l'aplicació Càmera de Google Càmera de Google i després Més Més i després Google Lens .
    • Si no veus la icona de Google Lens, vol dir que no pots cercar informació sobre els objectes que t'envolten al telèfon.
  2. Orienta la càmera cap a un element.
  3. Toca l'element a la pantalla.
    • Per seleccionar text, toca una paraula i, a continuació, torna-la a tocar i arrossega els punts blaus.
  4. Toca Parla Voice search button tap to speak.
  5. Fes una pregunta o digues una ordre de veu, com ara:
    • Què és això?
    • Quina alçada fa això?
    • Afegeix-ho a Google Keep.

Cercar informació sobre els resultats a la cerca d'imatges

1. Al telèfon o la tauleta, ves a images.google.com i cerca una imatge.
  2. Toca un resultat de la cerca d'imatges.
  3. Toca Google Lens .
  4. Toca un punt blanc, si n'hi ha. En cas contrari, fes un cercle d'un part del contingut amb el dit o un llapis òptic.
  5. Toca un resultat de la cerca d'imatges.
  6. Per sortir de Lens i tornar a la cerca d'imatges, toca Tanca Tanca.

Nota: a la Cerca de Google, Google Lens només funciona amb la cerca d'imatges i si són fixes. No funcionarà amb imatges ofensives. Obtén informació sobre com pots cercar imatges.

Consultar i suprimir l'activitat de Google Lens

Per cercar i suprimir l'activitat de Google Lens, ves a la pàgina de Lens a La meva activitat. Obtén informació sobre com pots controlar l'activitat al Compte de Google

Si no vols que l'activitat de Google Lens, inclosa la imatge, es desi al teu Compte de Google, desactiva l'opció Activitat al web i en aplicacions. Obtén informació sobre com pots consultar i controlar l'activitat al web i en aplicacions.