Fjern eksplisitte eller intime personlige bilder uten samtykke fra Google

Vi er klar over at det kan være ubehagelig når seksuelt innhold uten samtykke kan finnes i Google-søkeresultater. Vi kan fjerne intime eller eksplisitte bilder og videoer som er opprettet eller delt uten samtykke. Denne artikkelen er utarbeidet for å hjelpe deg gjennom prosessen med å be om fjerning av slikt innhold fra Google-søkeresultatene.

Krav

For at vi skal vurdere å fjerne innholdet, må det oppfylle begge disse kravene:

1. Bildene viser deg (eller personen du representerer) naken, i en seksuell handling eller i en intim tilstand.
  2. Du (eller personen du representerer) har ikke gitt samtykke til bildene eller handlingen, og de er gjort offentlig tilgjengelig ELLER du hadde intensjon om å holde innholdet privat, og bildene ble gjort offentlig tilgjengelig uten samtykke fra deg.

Be om fjerning av eksplisitte bilder uten samtykke fra Google Søk

Du eller den autoriserte representanten din kan sende inn en forespørsel om å fjerne linker til innholdet fra Google-søkeresultatene. Alle autoriserte representanter må forklare på hvilke måter de har myndighet til å opptre på vegne av deg.

Viktig: Vi går bare gjennom nettadressene du eller den autoriserte representanten din sender inn via skjemaet.

Start forespørselen om fjerning

Dette skjer når du har sendt inn en forespørsel om fjerning

1. Du får en automatisk e-postbekreftelse. Dette bekrefter at vi har mottatt forespørselen.
  2. Vi går gjennom forespørselen din. Hver forespørsel evalueres i henhold til kravene ovenfor.
  3. Hvis det er nødvendig, samler vi inn mer informasjon. I noen tilfeller kan vi be om mer informasjon. Hvis forespørselen ikke har nok informasjon til at vi kan evaluere den, for eksempel hvis det mangler nettadresser, gir vi deg spesifikk veiledning og ber deg sende inn forespørselen på nytt.
  4. Vi varsler deg om eventuelle tiltak vi treffer. Hvis forespørselen ikke oppfyller kravene for fjerning, inkluderer vi også en kort forklaring. Hvis forespørselen blir avvist og du senere har mer materiell som støtter saken din, kan du sende inn forespørselen på nytt.
Dette tar vi med i gjennomgangen vår

Vi tar offentlig interesse og nyhetsverdi med i vurderingen når vi avgjør hvorvidt innhold skal fjernes.

• I de aller fleste tilfeller har disse bildetypene og innholdet som følger dem, ingen verdi av offentlig interesse.
  • I svært sjeldne tilfeller kan vi ikke fjerne rapportert innhold på grunn av at det har høy offentlig interesse.
  • I andre tilfeller kan det finnes informasjon ved siden av et bilde som det er av offentlig interesse at forblir tilgjengelig i resultatene våre, men forekomster av selve bildet uten kontekst kan fjernes.

Vanlige spørsmål

Skjemaet har flere fjerningsalternativer. Hvilket bør jeg velge?

I delen for hva slags innhold du vil ha fjernet, velger du Nakenhet eller seksuelt eksplisitte elementer. Velg deretter Et bilde eller en video med nakenhet eller seksuelt eller intimt innhold.

Hvilke nettadresser skal jeg sende inn til gjennomgang?

Du må sende inn nettadressene til alle nettsider og bilder du vil at vi skal fjerne fra Google-søkeresultatene. Hvis du rapporterer et bilde, må du sende inn nettadressen til både bildet og nettsiden.

Hvordan finner jeg nettadressen til innholdet jeg vil rapportere?

I skjemaet ber vi om to typer nettadresser:

• nettadressen til nettsiden innholdet vises på
  • nettadressen til siden med Google-søkeresultatene som inneholder linken til nettsiden du rapporterer

Finn ut hvordan du finner begge typene nettadresser.

Hvordan sender jeg inn flere nettadresser til gjennomgang?

Legg inn én nettadresse per linje i nettadressefeltet i skjemaet. Du kan sende inn opptil 1000 nettadresser.

Hvorfor ber dere om skjermdumper i skjemaet?

Nettsider kan ha innhold som er relevant for flere enkeltpersoner. Når du sender inn skjermdumper av innholdet som er knyttet til deg, blir det lettere for oss å identifisere det støtende innholdet du vil ha fjernet. Vi oppfordrer deg til å redigere skjermdumpene, slik at eventuelle seksuelt eksplisitte deler skjules.

Viktig: Bilder som viser seksuelt misbruk av barn, er ulovlige og må ikke deles via dette skjemaet. Du må ikke ta eller legge ved skjermdumper med innhold som viser misbruk av barn, eller innhold som viser personer under 18 år på en seksuell måte. Finn ut hvordan du rapporterer bilder som viser seksuelt misbruk av barn.

Hvordan tar jeg skjermdumper?

Du kan ta skjermdumper på datamaskinen eller mobilenheten din. Vi foreslår at du tar skjermdumpen på enheten du har tenkt til å sende inn skjemaet fra. Da trenger du ikke å overføre bildet mellom ulike enheter.

Finn ut hvordan du tar skjermdumper:

Hvordan ber jeg om å få fjernet innhold som ikke er publisert på et nettsted lenger?

Denne fjerningsprosessen gjelder for innhold som fortsatt er publisert på nettsider. Hvis du vil ha fjernet innhold som fortsatt vises i Google-søkeresultatene eller som en bufret side, men er borte fra den aktuelle nettsiden, bør du bruke verktøyet for fjerning av utdaterte nettadresser.