Välja vilken aktivitet som ska sparas i ditt konto

Med Aktivitetsinställningarna kan du styra vilken sorts aktivitet som sparas i Google-kontot. Inställningarna gäller för alla enheter där du loggat in på ditt Google-konto.

Du kan när som helst ändra, visa eller ta bort aktivitetsdata som har sparats.

Vilken aktivitet som kan sparas

I dina Aktivitetsinställningar kan du välja om du vill spara följande aktivitetsdata:

• I webb- och appaktiviteten sparas dina sökningar och annan aktivitet i Googles tjänster. Sökningar går snabbare och du får en anpassad upplevelse av Sök, Maps och andra produkter från Google. Du kan även välja att spara historiken i Chrome och aktiviteter från webbplatser, appar och enheter där Googles tjänster används.
  • I Platshistorik skapas en privat karta över platser du besöker med dina inloggade enheter. Uppgifterna används bland annat för att förbättra kartsökningar och informationen om pendlingsträckor.
  • I Enhetsinformation sparas dina kontakter, kalendrar, appar och annan data på enheten för att förbättra din upplevelse på Google.
  • I Röst- och ljudaktivitet sparas dina röst- och ljudinspelningar (till exempel Ok Google-kommandon) för att hjälpa programmet att känna igen din röst och förbättra röstigenkänningen.
  • I Sökhistorik på YouTube sparas dina sökningar på YouTube så att framtida sökningar går snabbare och så att du får bättre rekommendationer om videor.
  • I Visningshistorik på YouTube sparas dina visningar på YouTube. Det gör det enklare för dig att hitta dina senast visade videor och ger bättre rekommendationer.

Ändra vilken aktivitet som sparas

Du kan välja vilken aktivitet som ska sparas i ditt konto genom att ändra dessa inställningar.

1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Data och anpassning på navigeringspanelen till vänster.
  3. Klicka på en aktivitetsinställning under Aktivitetsinställningar.
  4. Aktivera eller inaktivera aktivitetsinställningen.

Visa eller ta bort aktivitet

1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Data och anpassning på navigeringspanelen till vänster.
  3. Klicka på en aktivitetsinställning under Aktivitetsinställningar och sedan på följt av Hantera aktivitet.
  4. Visa din aktivitet med hjälp av verktyget. Läs mer om hur du raderar platshistorik från tidslinjen eller raderar data från Min aktivitet.

När sparas aktivitet?

Aktivitet sparas när du är inloggad på ditt Google-konto på någon enhet. När Aktivitetsinställningar är aktiverade kan Google spara information utifrån inställningarna.

Obs! Om du använder flera konton på samma gång kan det hända att aktivitet sparas i ditt standardkonto.

Läs mer om informationen vi samlar in och hur vi använder den för att våra tjänster ska fungera bättre för dig.

Data om hur du använder produkter och tjänster

När du använder Googles produkter och tjänster sparas viss data i Google-kontot, till exempel när och hur du använder vissa funktioner.

Informationen om hur du använder produkterna och tjänsterna sparas även om du raderar uppgifterna om aktiviteten eller liknande. När du har raderat en sökning i Min aktivitet sparas till exempel det faktum att du gjorde en sökning fortfarande i kontot, men inte vad du sökte efter.

I Googles sekretesspolicy beskrivs hur Google använder denna data. Google använder den bland annat till att

• förhindra spam och otillåten användning
  • förbättra produkter och tjänster och utveckla nya
  • förstå hur olika produkter och funktioner påverkar varandra
  • få affärsunderlag, till exempel hur många som använder vissa produkter eller funktioner och hur länge.

Denna data sparas så länge den är relevant för användningsområden som ovanstående. Om du raderar ditt konto tas denna data bort från det.

Läs mer om vilken data Google samlar in och varför.