Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Kuvan poistaminen Googlesta

Jos haluat poistaa kuvan Googlen hakutuloksista, sinun on yleensä otettava yhteyttä sen sivuston omistajaan, jolla kuva on.

Tärkeää: Useimmat Googlen hakutuloksissa näkyvät kuvat ovat verkkosivustoilta, joita Google ei omista, emmekä siksi voi poistaa kuvia. Ota ensin yhteyttä sivuston omistajaan ja pyydä häntä poistamaan kuva.

Näin voit poistaa kuvan Googlen hakutuloksista

Ymmärrämme, että haluat ehkä poistaa tietyt kuvat hakutuloksista mahdollisimman pian. Kuvien poistamisessa hakutuloksista voi kuitenkin kestää jonkin aikaa.

Pyydä sivuston omistajaa poistamaan kuva

Voit ottaa yhteyttä sivuston omistajaan muutamalla eri tavalla:

• Ota yhteyttä ‑linkki: Etsi Ota yhteyttä ‑linkki tai sivuston omistajan sähköpostiosoite. Tiedot löytyvät usein sivuston etusivulta.
  • Etsi yhteystiedot Whois-haulla: Voit tehdä Googlella Whois ("kuka on"?) ‑haun sivuston omistajasta. Siirry osoitteeseen google.com ja kirjoita hakukenttään whois www.example.com. Sivuston omistajan sähköpostiosoite löytyy usein Registrant Email (Verkkotunnuksen haltijan sähköpostiosoite)- tai Administrative Contact (Hallinnollinen yhteyshenkilö) -kohdasta.
  • Ota yhteyttä sivuston verkkopalvelusta vastaavaan yritykseen: Whois-haku sisältää usein tietoja verkkosivuston verkkopalveluista vastaavasta yrityksestä. Jos et tavoita sivuston omistajaa, yritä ottaa yhteyttä sivuston hosting-palveluun.

Huom. Jos et halua ottaa yhteyttä sivuston omistajaa tai et ole saanut kuvaa poistetuksi sivustolta, tutustu muihin tilanteisiin, joissa Google voi poistaa kuvia hakutuloksista.

Vinkkejä kuvan poistamiseen sivustolta

Somealustalle ladatun kuvan poistaminen

Jos haluat poistaa Googlen hakutuloksista kuvan, joka on ladattu somealustalle, esim. Facebookiin tai Twitteriin, kuva on ensin poistettava kyseiseltä alustalta.

• Jos sinulla on pääsy kuvan ladanneelle tiilille, poista kuva alustalta.
  • Jos sinulla ei ole pääsyä kyseiselle tilille, ota yhteyttä somepalveluun kuvan poistamiseksi.

Somealustan ohjekeskuksen tarkistaminen

Useimmilla somealustoilla on ohjemateriaaleja kuvien poistokäytännöistä ja ‑prosesseista.

1. Tarkista somealustan ohjekeskus. Alta löydät suosittujen alustojen ohjekeskuksia:
  2. Hae tilanteeseesi liittyviä avainsanoja. Esimerkki:
    • "Kuvan poistaminen"
    • "Kuvasta ilmoittaminen" tai "kuvan poisto"
    • "Toisena esiintyminen" tai "valetilit"
    • "Kuvien poistokäytännöt"
Kuvan poistaminen omalta sivustolta

Jos kuva on omalla sivustollasi, lue, miten voit estää sivustollasi olevan sisällön näkymisen Googlen hakutuloksissa.

Googlen tuotteeseen ladatun kuvan poistaminen

Voit poistaa Googlen tuotteeseen lataamasi kuvan albumiarkistosta tai Google Kuvista. Kun poistat kuvan albumiarkistosta, kuva poistetaan kaikista Googlen tuotteista, joissa se näkyy, esim. Bloggerista, Hangoutsista ja Google Kuvista.

1. Siirry albumiarkistoon.
  2. Avaa kuva, jonka haluat poistaa.
  3. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Poista kuva Poista.
  4. Jos et näe Poista kuva ‑vaihtoehtoa, voit poistaa kuvia valitsemalla Hallinnoi Google Kuvissa.

Katso, miten voit poistaa kuvia Google Kuvista.

Pyydä Googlea päivittämään vanhentuneet tai poistetut kuvat hakutuloksissa

Kun sivuston omistaja on poistanut kuvan sivustoltaan, kuva poistetaan lopulta Google Hausta tavallisten päivitysten yhteydessä. Voit myös pyytää kuvan poistamista Google Hausta.

Poistetun kuvan poistamisen pyytäminen Google Hausta

Vaihe 1: Kopioi kuvalinkin osoite

1. Hae poistettavaa kuvaa osoitteesta images.google.com.
  2. Klikkaa pikkukuvaa hakutuloksista ja valitse Kopioi linkin osoite.
    • Huom. Eri selaimissa voidaan käyttää eri termejä linkin sijainnin kopioimisesta.

Vaihe 2: Pyydä poistamista Googlen hakutuloksista

1. Valitse alta Pyydä poistoa.
    Pyydä poistoa
  2. Valitse Uusi pyyntö ja sitten Kuva.
  3. Valitse Lisää kopioidun linkin URL-osoite kuvahaun tuloksista.
  4. Liitä linkin osoite Hakutulosten URL-osoite ‑kenttään.
  5. Valitse Lähetä.

Voit tarkistaa pyynnön tilan Poista vanhentunutta sisältöä ‑sivulta.

Tiettyjen kuvien poistamisen pyytäminen Googlen hakutuloksista

Tiedämme, että voi olla ahdistavaa, jos löydät hakutuloksista tiettyjä kuvia tai tietoja itsestäsi.

Tietyissä tapauksissa Google voi poistaa kuvaan johtavat linkit Google Hausta. Tämä ei poista kuvaa sivustolta, jolta se on linkitetty.

Seuraavat tilanteesi mukaiset ohjeet auttavat tällaisten kuvien ja videoiden poistamisessa Googlen hakutuloksista.

Arkaluontoisia taloudellisia, lääketieteellisiä tai kansalliseen henkilökorttiin liittyviä tietoja sisältävän kuvan poistaminen

Voimme poistaa vain tietoja, jotka luokittelemme riskialttiiksi yksilölle identiteettivarkauden tai petoksen kohteeksi joutumisen kannalta.

Vaatimukset

Jotta voimme harkita sisällön poistamista, sen tulee liittyä johonkin seuraavanlaisista tiedoista:

• Luottamukselliset viralliset henkilötunnukset, kuten yhdysvaltalainen sosiaaliturvatunnus, argentiinalainen verotunnus, brasilialainen Cadastro de pessoas Físicas, korealainen kansalaisen rekisteröintinumero, kiinalainen kansalaisen henkilöllisyyskortti jne.
  • Pankkitilien numerot
  • Credit-korttien numerot
  • Kuvat käsinkirjoitetuista allekirjoituksista
  • Kuvat henkilötodistuksista
  • Erittäin henkilökohtaiset, rajoitetut ja viralliset tiedot, kuten terveystiedot
  • Henkilökohtaiset yhteystiedot (katuosoitteet, puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet)
  • Luottamukselliset kirjautumistiedot

Kuvan poistamisen pyytäminen Google Hausta

Jos kuva täyttää yllä mainitut edellytykset, sinä tai valtuutettu edustajasi voi pyytää kuvan poistamista Googlen hakutuloksista. Voit tehdä pyynnön klikkaamalla alla olevaa painiketta.

Lomakkeen täyttäminen

Ilman suostumusta jaettujen seksuaalissävytteisten tai intiimien henkilökohtaisten kuvien tai kostopornon poistaminen

Voimme poistaa intiimejä tai seksuaalisia kuvia ja videoita (kutsutaan joskus kostopornoksi), jotka on jaettu ilman suostumusta.

Tärkeää: Jos haluat ilmoittaa lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvistä kuvista, seuraa näitä ohjeita.

Vaatimukset

Jotta voimme harkita sisällön poistamista, sen tulee täyttää seuraavat vaatimukset:

1. Sinä olet (tai edustamasi henkilö on) kuvissa alasti, osallisena seksiaktissa tai intiimissä asemassa.
  2. Sinä et (tai edustamasi henkilö ei) ole antanut suostumusta kuviin tai aktiin ja siitä on tehty julkinen TAI kuvat on julkaistu verkossa ilman suostumustasi.
  3. Sinua ei tällä hetkellä veloiteta sisällöstä verkossa tai muualla.

Kuvan poistamisen pyytäminen Google Hausta

Jos kuva täyttää yllä mainitut edellytykset, sinä tai valtuutettu edustajasi voi pyytää kuvan poistamista Googlen hakutuloksista. Voit tehdä pyynnön klikkaamalla alla olevaa painiketta.

Vinkki: Liitä mukaan kuvakaappauksia poistettavasta kuvasta. Sinun kannattaa häivyttää kuvakaappauksista seksuaalissävytteiset kohdat, mutta varmista, että kuva on edelleen tunnistettavissa.

Lomakkeen täyttäminen

Mitä tarkastukseen kuuluu

Huomioimme sisällön yleisen hyödyn ja uutisarvon päättäessämme sen poistamisesta.

• Suurimmassa osassa tapauksia tämän tyyppiset kuvat ja niiden sisältö eivät ole yleisen hyödyn kannalta merkittäviä.
  • Joissakin todella harvoissa tapauksissa emme välttämättä poista ilmoitettua sisältöä, koska se voidaan katsoa yleisen hyödyn kannalta merkittäväksi.
  • Muissa tapauksissa kuvan mukana saattaa olla tietoja, jotka on hyvä jättää yleisen hyödyn vuoksi tuloksiin, mutta tapaukset, joissa kuva esiintyy itsekseen ilman kontekstia, voidaan poistaa.
Vastentahtoisen valepornon poistaminen

Voimme poistaa sinua esittävää vastentahtoista valepornoa Googlen hakutuloksista, jos kuva tai video täyttää alla mainitut edellytykset.

Vaatimukset

Jotta voimme harkita sisällön poistamista, sen tulee täyttää nämä vaatimukset:

1. Sinut voi tunnistaa kuvamateriaalista.
  2. Kyseinen kuvamateriaali on valheellista ja siinä sinut esitetään virheellisesti alastomana tai seksuaalissävytteisessä tilanteessa.
  3. Kuvamateriaali on jaettu ilman suostumustasi.

Kuvan poistamisen pyytäminen Google Hausta

Jos kuva täyttää yllä mainitut edellytykset, sinä tai valtuutettu edustajasi voi pyytää kuvan poistamista Googlen hakutuloksista. Voit tehdä pyynnön klikkaamalla alla olevaa painiketta.

Vinkki: Liitä mukaan kuvakaappauksia poistettavasta kuvasta. Sinun kannattaa häivyttää kuvakaappauksista seksuaalissävytteiset kohdat, mutta varmista, että kuva on edelleen tunnistettavissa.

Lomakkeen täyttäminen

Henkilökohtaisen kuvan poistaminen sivustolta, jolla on sääntöjen vastaisia poistokäytäntöjä

Tietyissä tapauksissa voimme pyynnöstä poistaa sisältöön johtavia linkkejä Googlen hakutuloksista, jos sivusto tai muu taho edellyttää maksua poistaakseen sisällön suoraan.

Vaatimukset

Jotta voimme harkita sisällön poistamista, sen tulee täyttää nämä vaatimukset:

1. Olet ilmoitetun URL-osoitteen sisällön aihe.
  2. Verkkosivusto ei ole yritysten arvosteluun tarkoitettu sivusto.
  3. Verkkosivuston sisällön poistokäytännöt edellyttävät maksua sivustolle tai muulle taholle.

Kuvan poistamisen pyytäminen Google Hausta

Jos kuva täyttää yllä mainitut edellytykset, sinä tai valtuutettu edustajasi voi pyytää kuvan poistamista Googlen hakutuloksista. Voit tehdä pyynnön klikkaamalla alla olevaa painiketta.

Vinkki: Liitä mukaan kuvakaappauksia poistettavasta kuvasta. Sinun kannattaa häivyttää kuvakaappauksista seksuaalissävytteiset kohdat, mutta varmista, että kuva on edelleen tunnistettavissa.

Lomakkeen täyttäminen

Alaikäisen (alle 18-vuotiaan) kuvan poistaminen

Google poistaa alle 18-vuotiaista henkilöistä kuvat henkilön itsensä tai hänen vanhempansa tai huoltajansa pyynnöstä, paitsi jos kuvat ovat yleisen edun kannalta tai uutisarvoltaan merkittäviä. Nämä kuvat eivät näy Kuvat-välilehdellä eivätkä pikkukuvina Google Haun ominaisuuksissa. Tämän artikkelin tarkoituksena on tukea sinua prosessissa, jonka avulla kyseisen sisällön poistamista pyydetään Googlen hakutuloksista.

Tärkeää: Jos poistopyyntösi koskee alaikäistä esittävää seksuaalissävytteistä kuvaa, ilmoita lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvästä sisällöstä.

Vaatimukset

Poistopyynnön on täytettävä seuraavat vaatimukset, jotta poistamista voidaan harkita:

• Ilmoitetut URL-osoitteet ovat kuvien URL-osoitteita. Verkkosivujen URL-osoitteita (sivuja, joilla on sekä tekstiä että kuvia) ei voi poistaa tämän käytännön perusteella.
  • Kuvassa näkyy henkilö, joka on alle 18-vuotias tai joka on kuollut alle 18-vuotiaana.
  • Olet kuvassa näkyvä henkilö tai kyseisen henkilön valtuutettu edustaja, esimerkiksi vanhempi tai huoltaja.
  • Kuva ei ole peräisin ylläpitämältäsi sometililtä tai verkkosivulta.
Vinkki: Jos haluat lisätietoja tai apua poistoprosessiin liittyen, tutustu artikkeliin Alaikäisten kuvien poistaminen Googlen hakutuloksista.

Kuvan poistamisen pyytäminen Google Hausta

Jos kuva täyttää yllä mainitut edellytykset, sinä tai valtuutettu edustajasi voi pyytää kuvan poistamista Googlen hakutuloksista. Voit tehdä pyynnön klikkaamalla alla olevaa painiketta.

Tärkeää: Tarkastamme ainoastaan sellaiset URL-osoitteet, jotka sinä tai valtuutettu edustajasi lähetätte lomakkeella.

Lomakkeen täyttäminen

Kuvan poistaminen oikeudellisista syistä

Poistamme sisältöä Googlesta sovellettavien lakien mukaisesti.

Immateriaaliomaisuuteen liittyvä asia

Jos haluat pyytää kuvan poistamista Google Hausta immateriaalioikeusrikkomuksen (kuten tekijänoikeusloukkauksen tai tekijänoikeuksien kiertämisen, tavaramerkkiloukkauksen tai väärennöksen) vuoksi, klikkaa alla olevaa painiketta.

Lomakkeen täyttäminen

Muut oikeudelliset syyt

Saatamme poistaa kuvia Google Hausta muista oikeudellisista syistä, jos pyynnöt liittyvät näihin:

• Oikeuden määräykset, joissa tietty sisältö on määritetty laittomaksi tuomioistuimen päätöksellä
  • FOSTA-SESTA-lakipaketti tai CA Opt Out ‑vaihtoehto / CA Safe at Home ‑ohjelma
  • Lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvä materiaali eli mikä tahansa kuvamateriaali seksuaalisesta teosta, johon liittyy lapsi

Jos haluat pyytää kuvan poistamista Google Hausta jostakin yllä mainitusta oikeudellisesta syystä, klikkaa alla olevaa painiketta.

Lomakkeen täyttäminen

Muita lähteitä