Kuvan poistaminen Googlesta

Jos haluat poistaa kuvan Googlen hakutuloksista, sinun on yleensä otettava yhteys sen sivuston omistajaan, jossa kuva on.

Kuvan poistaminen

Kuvan poistaminen jonkun muun sivustolta

Google saattaa poistaa kuvan, jos siinä on luottamuksellisia henkilötietoja, kuten luottokortin numero tai kuva allekirjoituksestasi, tai jos kuvat ovat "kostopornoa". Poistokäytännöissä kerrotaan, minkätyyppisiä kuvia saatetaan poistaa.

Poistetun kuvan poistaminen hakutuloksista

Kun kuva on poistettu verkkosivustosta, se voi näkyä jonkin aikaa hakutuloksissa.

Voit poistaa nämä kuvat hakutuloksista noudattamalla näitä ohjeita:

1. Hae haluamaasi kuvaa osoitteessa images.google.com.
  2. Valitse kuvan linkki klikkaamalla pikkukuvaa hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Kopioi linkin osoite.
    Huom. Eri selaimissa voidaan käyttää eri termejä linkin sijainnin kopioimisesta.
  3. Avaa Poista vanhentunutta sisältöä ‑sivu.
  4. Liitä URL-osoite Pyydä poistoa ‑ruudun viereen.
  5. Valitse Pyydä poistoa.
    • Jos näet viestin "Uskomme, että sivuston omistaja ei ole poistanut kuvaa tai verkkosivua, jota yrität poistaa", anna lisätietoja näytöllä näkyvien ohjeiden mukaisesti.
    • Jos näkyviin tulee Sisältö ei enää sijaitse verkkosivustolla ‑viesti, valitse Pyydä poistoa.
Kuvan poistaminen omalta sivustolta

Jos kuva on omalla sivustollasi, lue, miten voit estää sivustollasi olevan sisällön näkymisen Googlen hakutuloksissa.

Kuvien poistaminen muista Google-tuotteista

Jos olet lähettänyt kuvan Googlen tuotteeseen, tutustu kuvien poistamiseen seuraavien linkkien kautta:

Miksi Google ei poista useimpia kuvia?

Useimmat Googlen hakutuloksissa näkyvät kuvat ovat verkkosivustoista, joita Google ei omista, emmekä siksi voi poistaa kuvia.

Vaikka poistaisimme kuvan Googlen hakutuloksista, kuva on edelleen olemassa ja sen voi löytää muilla hakukoneilla sekä siirtymällä suoraan URL-osoitteeseen.

Parasta on siis ottaa yhteyttä sivuston verkkovastaavaan, joka voi poistaa sivun kokonaan.