Sånn bruker du Google Bøker

Med Google Bøker kan du lese bøker og tidsskrifter, laste dem ned, sitere dem og oversette dem. Noen bøker leveres av forleggere, mens andre skannes inn som en del av bibliotekprosjektet.

Les bøker og tidsskrifter

1. Gå til Google Bøker.
  2. Søk etter tittel, forfatter, ISBN eller søkeord.
  3. Klikk på en tittel. Du ser grunnleggende informasjon og deler av eller hele boken. Les om hvor mye av boken du kan se.

Last ned, siter eller oversett bøker

1. Gå til Google Bøker.
  2. Søk etter tittel, forfatter, ISBN eller søkeord.
  3. Klikk på en bok.
  4. Følg fremgangsmåten nedenfor for det du vil gjøre.

Last ned bøker

Du kan laste ned enkelte bøker og tidsskrifter gratis for å lese dem senere eller skrive dem ut.

1. Gå til Google Bøker.
  2. I søkefeltet skriver du inn tittelen, forfatteren, ISBN-nummeret eller søkeord.
  3. Klikk på en bok.
  4. Hold markøren over e-bok – gratis øverst til venstre.
  5. Klikk på PDF eller EPUB ved siden av «Last ned».

Hvis du ikke ser «e-bok – gratis», klikker du på Kjøp e-bok. Da får du mulighet til å kjøpe boken.

Siter bøker

1. Klikk på Om denne boken til venstre.
  2. Rull ned til «Bibliografisk informasjon». Her ser du informasjon du kan bruke til å sitere boken.

Kopiér eller oversett en del av en bok

1. Klikk på Klipp ut Klipp ut øverst på siden. Dette alternativet er ikke tilgjengelig for alle bøker.
  2. Markér tekst i boken.
    • For å kopiere teksten som ord, markér teksten og kopiér den under «Utvalgstekst».
    • For å kopiere teksten som et bilde, kopiér nettadressen under «Bilde» eller «Bygg inn».
    • For å oversette teksten, klikk på Oversett.

Hvis du ikke ser alternativet for å kopiere eller oversette tekst, har ikke forleggeren gjort dette tilgjengelig for denne boken.

Løs vanlige problemer

Du ser ikke en bok eller et tidsskrift

Prøv disse vanlige løsningene:

1. Slå av eventuelle programtillegg eller utvidelser som blokkerer annonser. Finn ut hvordan du slår av utvidelser.
  2. Gå til Google Bøker i en annen nettleser, for eksempel Chrome eller Safari.
  3. Følg fremgangsmåten for å tømme bufferen og slette informasjonskapslene i nettleseren.

Hvis du fortsatt har problemer, kan du kontakte oss.

Du ser ikke hele boken

Eieren har ikke inngått en avtale om å vise hele boken, eller det kan hende ikke hele boken er skannet inn.

• Slik ser du etter boken i et bibliotek: Klikk på Få papirutgaven av denne boken til venstre og deretter Finn i et bibliotek.
  • Slik kjøper du boken på nettet: Klikk på Få papirutgaven av denne boken til venstre, og velg deretter en forhandler.
  • Hvis du tror boken er tilgjengelig uten opphavsrett i landet ditt, kan du be oss om å gjennomgå den.
  • Hvis du eier boken eller tidsskriftet og vil gi Google Bøker tillatelse til å vise mer av innholdet, kan du gjøre krav på boken.