Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Göra en avancerad sökning på Google

Du kan begränsa antalet sökresultat vid mer invecklade sökningar med Avancerad sökning. Du kan till exempel hitta webbplatser på tyska som har uppdaterats under det senaste dygnet eller svartvit clip art.

Tips! I Googles sökruta kan du använda avancerade sökfilter med sökoperatorer som citattecken, minustecken och site:. Läs mer om sökoperatorer.

Lägg till Avancerad sökning på startskärmen

1. Öppna Safari på en iPhone eller iPad.
  2. Öppna en sida med Avancerad sökning.
    • Webbplatser och filer: google.com/advanced_search
    • Bilder: google.com/advanced_image_search
    • Videor: google.com/advanced_video_search
    • Böcker: google.com/advanced_video_search
  3. Längst ned trycker du på Dela följt av Lägg till på startskärmen följt av Lägg till.

Använda sökfrågefält för Avancerad sökning

Obs! Sökfrågefält kan variera på olika sidor för Avancerad sökning.

I Avancerad sökning kan du välja ord eller fraser som du vill ta med eller ta bort från sökresultaten. Du kan välja följande:

• Alla dessa ord: Sökresultaten innehåller alla ord som du anger.
  • Det här exakta ordet eller den här exakta frasen: Sökresultaten innehåller det exakta ordet eller den exakta frasen som du anger.
  • Ett av dessa ord: Sökresultaten innehåller minst ett av de ord som du anger.
  • Inget av dessa ord: Sökresultaten innehåller inget av de ord som du anger.
  • Siffror från:: Sökresultaten innehåller en siffra mellan de två tal som du anger.

Göra en avancerad sökning

För webbsidor och filer
  1. Öppna Avancerad sökning på en iPhone eller iPad: google.com/advanced_search.
  2. Under Hitta sidor med väljer du frågefältet för att göra följande:
    • Ta med exakta ord eller en lista över ord i sökresultaten.
    • Ta bort ord från sökresultaten.
  3. Ange de ord som du vill ta med eller ta bort från sökresultaten.
    • Lägg till ord utan sökoperatorer som citattecken eller minustecken.
  4. Välj sedan de filter du vill använda under Begränsa sedan sökresultatet utifrån.
    • Du kan lägga till fler än ett filter.
  5. Tryck på Avancerad sökning.

Testa dessa filter

• Språk: Hitta videor på ett visst språk.
  • Region: Hitta sidor som har publicerats i en viss region.
  • Senast uppdaterad: Hitta sidor som har uppdateras inom angiven tidsperiod.
  • Webbplats eller domän: Sök på en webbplats, till exempel wikipedia.org. Du kan också begränsa sökresultaten till en domän, till exempel .edu, .org eller .gov.
  • Termer som visas: Hitta sidor som innehåller söktermerna i en viss del av sidan, till exempel titel, text eller webbadress.
  • SafeSearch: Ta bort explicita sökresultat. Läs mer om SafeSearch.
  • Filtyp: Hitta filer i ett visst format, till exempel .pdf, .ps, .dwf, .kml, .kmz, .xls, .ppt, .doc, .rtf eller .swf.
  • Användningsrättigheter: Hitta sidor med uppgift om licens.
För bilder
Obs! Bilder kan vara upphovsrättsskyddade. Läs mer om hur du hittar bilder som du kan återanvända.
  1. Öppna Avancerad bildsökning på en iPhone eller iPad: google.com/advanced_image_search.
  2. Under Hitta bilder med väljer du frågefältet för att göra följande:
    • Ta med exakta ord eller en lista över ord i sökresultaten.
    • Ta bort ord från sökresultaten.
  3. Ange de ord som du vill ta med eller ta bort från sökresultaten.
    • Lägg till ord utan sökoperatorer som citattecken eller minustecken.
  4. Välj sedan de filter du vill använda under Begränsa sedan sökresultatet utifrån.
    • Du kan lägga till fler än ett filter.
  5. Tryck på Avancerad sökning.

Testa dessa filter

• Bildstorlek: Hitta bilder efter storlek eller dimensioner.
  • Bildproportioner: Hitta bilder med en viss form, till exempel höga, kvadratiska, breda eller panoramiska.
  • Färger i bilden: Hitta bilder i fyrfärg, svartvita bilder eller genomskinliga bilder. Du kan också söka efter bilder i en viss färg.
  • Typ av bild: Hitta en viss typ av bild, till exempel foton, clip art eller teckningar. Eller sök efter bilder på ansikten eller animationer.
  • Region: Hitta bilder som har publicerats i en viss region.
  • Webbplats eller domän: Sök på en webbplats, till exempel sfmoma.org. Du kan också begränsa sökresultaten till en domän, till exempel .edu, .org eller .gov.
  • SafeSearch: Ta bort explicita sökresultat. Läs mer om SafeSearch.
  • File type: Hitta bilder i ett visst format, till exempel JPG, GIF, PNG, BMP, SVG, WEBP, ICO eller RAW.
  • Användningsrättigheter: Hitta bilder med uppgift om licens. Läs mer om användningsrättigheter för bilder.
För videor
  1. Öppna Avancerad videosökning på en iPhone eller iPad: google.com/advanced_video_search.
  2. Under Hitta videor med väljer du frågefältet för att göra följande:
    • Ta med exakta ord eller en lista över ord i sökresultaten.
    • Ta bort ord från sökresultaten.
  3. Ange de ord som du vill ta med eller ta bort från sökresultaten.
    • Lägg till ord utan sökoperatorer som citattecken eller minustecken.
  4. Välj sedan de filter du vill använda under Begränsa sedan sökresultatet utifrån.
    • Du kan lägga till fler än ett filter.
  5. Tryck på Avancerad sökning.

Testa dessa filter

• Språk: Hitta videor på ett visst språk.
  • Längd: Hitta videor som är 0–4 minuter, 4–20 minuter eller längre än 20 minuter.
  • Publiceringsdatum: Hitta videor som har lagts upp eller uppdaterats under en viss tidsperiod, till exempel under den senaste timmen, dagen, veckan, månaden eller under det senaste året.
  • Kvalitet: Begränsa sökresultaten till HD-videor.
  • Webbplats eller domän: Sök på en webbplats, till exempel youtube.com. Du kan också begränsa dina sökresultat till en domän, till exempel .edu, .org eller .gov.
  • Undertexter: Hitta textade videor.
  • SafeSearch: Ta bort explicita sökresultat. Läs mer om SafeSearch.
För böcker
Obs! Sökningen måste innehålla sökord, titel, författare, utgivare, ämne, ISBN eller ISSN.
  1. Öppna Avancerad boksökning på en iPhone eller iPad: google.com/advanced_book_search.
  2. Under Hitta sökresultat med väljer du frågefältet för att göra följande:
    • Ta med exakta ord eller en lista över ord i sökresultaten.
    • Ta bort ord från sökresultaten.
  3. Ange de ord som du vill ta med eller ta bort från sökresultaten.
    • Lägg till ord utan sökoperatorer som citattecken eller minustecken.
  4. I nästa avsnitt väljer du vilka filter du vill använda.
  5. Tryck på Google Sök uppe till höger.

Testa dessa filter

• Sök: Välj vad som ska ta med i sökningen, till exempel:
    • Böcker med begränsad eller obegränsad förhandsgranskning.
    • Böcker med endast obegränsad förhandsgranskning.
  • Endast e-böcker från Google.
  • Innehåll: Begränsa sökresultaten till en viss typ, till exempel böcker, tidskrifter eller tidningar.
  • Språk: Hitta böcker på ett visst språk.
  • Titel: Ange titeln på en bok.
  • Författare: Hitta böcker som har skrivits av en viss författare.
  • Utgivare: Begränsa sökresultaten till en viss utgivare.
  • Ämne: Hitta böcker om ett visst ämne.
  • Publiceringsdatum: Begränsa sökresultaten till böcker som publicerats mellan specifika datum.
  • ISBN: Hitta en bok med ISBN-nummer (International Standard Book Number).
  • ISSN: Hitta en bokserie med ISSN-nummer (International Standard Serial Number).