Toegang tot Google met de Safari-browser

Als u de Safari-browser op uw iPhone of iPad gebruikt, kunt u snel toegang tot Google krijgen door Google in te stellen als uw standaardzoekmachine of door en bladwijzer in te stellen.

Tip: U kunt Google ook snel openen door de Google-app te downloaden.

Google instellen als uw zoekmachine

1. Open de app Instellingen Instellingen.
  2. Tik op Safari en vervolgens Zoekmachine en vervolgens Google.

Toegang tot Google via een bladwijzer

Stap 1: stel een Google-bladwijzer in

Mobiele Safari-browsers hebben geen startpagina. De beste manier om naar Google te gaan wanneer u Safari opent, is door een bladwijzer voor Google in te stellen.

1. Ga in uw Safari-browser naar www.google.com.
  2. Tik op Delen Delen.
  3. Tik op 'Bladwijzer toevoegen' Bookmark in het venster dat wordt weergegeven.
  4. Tik onder 'Locatie' op de plaats waar u de bladwijzer wilt neerzetten en vervolgens Opslaan.

Stap 2: Ga naar Google

Nadat u een bladwijzer heeft ingesteld, kunt u op verschillende manieren naar Google gaan:

Via uw bladwijzer
  1. Open uw Safari-browser.
  2. Tik op Bladwijzer Bookmark en vervolgens Google.
Via het zoekvak
  1. Open uw Safari-browser.
  2. Tik in het zoekvak.
  3. Tik op Google.
Een nieuw tabblad openen
  1. Open uw Safari-browser.
  2. Tik onderaan het scherm op 'Nieuw tabblad' Nieuw tabblad om een nieuw tabblad te openen. (Op een iPad staat dit pictogram in de rechterbovenhoek.)
  3. Tik onderaan het scherm op 'Toevoegen' Toevoegen.
  4. Tik op Google.