De instellingen van de Google-app wijzigen

Je kunt je instellingen voor de Google-app wijzigen, inclusief instellingen voor gesproken zoekopdrachten, eerdere zoekopdrachten, SafeSearch en meldingen. Welke instellingen beschikbaar zijn, kan verschillen per apparaat en app-versie.

Het instellingenmenu openen

1. Open de Google-app Google Zoeken.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen en dan Zoeken Zoeken.
  3. Zoek naar een instelling.

Het instellingenmenu openen

1. Open de Google-app Google Zoeken.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen en dan Zoeken Zoeken.
  3. Zoek naar een instelling.

Instellingen die je kunt wijzigen

Algemeen

Je kunt de volgende functies inschakelen:

• Recente pagina's: Houd bij welke pagina's je recent hebt bezocht, zodat je ze snel kunt terugvinden.
  • Zoekaanpassing als je bent uitgelogd: Laat Google je relevantere aanbevelingen en resultaten bieden op basis van je zoekopdrachten als je bent uitgelogd.
  • Persoonlijke resultaten: Ontvang zoekresultaten uit je Google-producten.
  • Discover: Ontvang artikelen over je interesses in de Google-app.
  • Databesparing: Zorg dat bepaalde functies, zoals Discover, niet zo vaak vernieuwen. Zo kun je data besparen.
  • Automatisch aanvullen met trending zoekopdrachten: Zorg dat je sneller zoekresultaten krijgt bij lokale of actuele zoekopdrachten.
  • SafeSearch: Filter expliciete content uit je zoekresultaten. Meer informatie over SafeSearch
  • Offline zoekopdrachten altijd opnieuw proberen: Start een zoekopdracht terwijl je offline bent. Zodra je weer verbinding met internet hebt, zoekt Google de resultaten en ontvang je een melding.
  • Webpagina's openen in de app: Zorg dat je de Google-app niet verlaat als je een zoekresultaat of artikel uit de feed opent.
  • Videovoorbeelden automatisch afspelen: Speel video's automatisch af zonder geluid.
  • Bijnamen: Voeg bijnamen toe aan je contacten om ze gemakkelijk te vinden als je zoekt.
  • Screenshots bewerken en delen: Bewerk en deel screenshots zonder de Google-app te verlaten.
  • Doodles in de zoekwidget: Soms zie je doodles in de zoekbalk van de Google-app. Ze zijn tijdelijk voor speciale evenementen, zoals feestdagen.
Meldingen
  • Meldingen weergeven: Tik op Meldingen weergeven om alle meldingen in of uit te schakelen.
  • Assistent: Schakel meldingen van de Assistent in of uit, zoals proactieve meldingen of aanbevelingen.
  • Overig: Schakel meldingen in of uit, zoals meldingen voor woon-werkverkeer, herinneringen, weerupdates en meer.
Google Assistent
  • Persoonlijke gegevens: Stel je voorkeuren in voor plaatsen, betaalmethoden en het weer. Tik op Reserveringen om reserveringen voor restaurants, vluchten en meer te bekijken vanuit je Google-account.
  • Assistent: Stel je voorkeuren voor taal, routines en e-mailupdates in.
  • Services: Verbind je tv, speaker of streamingservice met je Google Assistent.
  • Home: Maak verbinding met je Google Home.
Spraak

Wijzig de instellingen voor gesproken zoekopdrachten en spraakopdrachten.

• Talen: Resultaten voor gesproken zoekopdrachten zijn in dezelfde taal als de taal van de gesproken zoekopdracht.
  • Gesproken resultaten: Je kunt beslissen of je gesproken antwoorden wilt krijgen op bepaalde zoekopdrachten of op alle gesproken zoekopdrachten.
  • Offline spraakherkenning: Download meer talen om te gebruiken als je offline bent.
  • Aanstootgevende woorden verbergen: Je kunt aanstootgevende woorden waarnaar je zoekt verbergen. Google vervangt deze woorden in het zoekvak door sterretjes (*).
  • Hey Google: Kies de schermen waarop je 'Hey Google' kunt zeggen. Bekijk meer informatie over 'Hey Google'.
  • Gesproken zoekopdrachten op bluetooth-apparaten: Gebruik gesproken zoekopdrachten als je een bluetooth-headset hebt aangesloten.
  • Bluetooth-headset: Gebruik je stem via een Bluetooth-headset als deze is aangesloten.
Taal en regio
  • Zoektaal: Kies de taal voor je zoekresultaten. Met deze instelling kun je meerdere talen kiezen voor je zoekresultaten.
  • Zoekregio: Wanneer je zoekt op Google, worden de resultaten aangepast aan je huidige regio. Je kunt ervoor kiezen om resultaten voor andere landen te bekijken.
Account

Je Google-account verwijderen uit de Google-app

Belangrijk: Als je een Google-account van je apparaat verwijdert, wordt het account verwijderd uit alle Google-apps en -services op je apparaat.

1. Open de Google-app Google Zoeken op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Accounts op dit apparaat beheren.
  3. Tik op een Google-account en dan Account verwijderen.

Je Google-account verwijderen

Meer informatie over hoe je je Google-account verwijdert

Zoekwidget

Belangrijk: Deze functie is beschikbaar op nieuwe apparaten die op of na 1 maart 2020 zijn gedistribueerd in de Europese Economische Ruimte (EER).

Overschakelen naar Google: Verander de standaard zoekmachine voor de zoekwidget op je startscherm.