Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Google-sovelluksen asetusten muuttaminen

Voit muuttaa Google-sovelluksen asetuksiasi, kuten puhehaun, hakuhistorian, SafeSearchin ja ilmoitusten asetuksia. Jotkin Google-sovelluksen asetukset perustuvat laitteesi asetuksiin (esim. tumma teema).

Asetusvalikon avaaminen

1. Avaa Google-sovellus Google Haku.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Asetukset ja sitten Haku Hae.
  3. Hae asetusta.

Muutettavissa olevat asetukset

Yleiset

Ominaisuuksien käyttöönotto:

• Haun muokkaus: Anna Googlen tarjota sinulle osuvampia suosituksia ja tuloksia, jotka perustuvat uloskirjautuneena tekemiisi hakuihin.
  • Discover: Näe kiinnostuksen kohteisiisi liittyviä tarinoita Google-sovelluksessa.
  • Data Saver: Älä anna joidenkin ominaisuuksien, kuten Discoverin, päivittää sivua yhtä usein säästääksesi dataa.
  • Trendaavien hakujen automaattinen täydennys: Saat hakutulokset nopeammin, jos haku on paikallinen tai ajankohtainen.
  • Kokeile aina offline-hakua uudelleen: Aloita haku, kun et ole yhteydessä internetiin. Kun yhteys on muodostettu uudelleen, Google tekee haun ja ilmoittaa sinulle.
  • Avaa verkkosivut sovelluksessa: Pysy Google-sovelluksessa, kun avaat hakutuloksen tai tarinan fiidistä.
  • Videon esikatselun automaattinen toisto: Toista videot automaattisesti ilman ääntä.
  • Lempinimet: Lisää kontakteillesi lempinimet, jotta heitä on helppoa hakea.
  • Muokkaa ja jaa kuvakaappauksia: Muokkaa ja jaa kuvakaappauksia poistumatta Google-sovelluksesta.
  • Haku-widgetin logopiirrokset: Toisinaan Google-sovelluksen hakukentässä näkyy logopiirroksia. Ne ovat tilapäisiä ja liittyvät erikoistapahtumiin, kuten juhlapyhiin.
Ilmoitukset
  • Ilmoitukset: Voit muuttaa Google-sovelluksen ilmoitusasetuksia tai laittaa Google-sovelluksen ilmoitukset päälle tai pois päältä. Katso, miten voit muuttaa Googlen ilmoituksia.
  • Google Assistant: Voit laittaa Google Assistantin ilmoitukset, esim. proaktiiviset ilmoitukset tai suositukset, päälle tai pois päältä.
  • Muut: Voit laittaa ilmoitukset, esim. työmatkailmoitukset, muistutukset tai säätiedot, päälle tai pois päältä.
Sopimattomien tulosten piilottaminen
SafeSearch: Suodata seksuaalinen sisältö hakutuloksistasi. Lue lisää SafeSearchista.
Henkilökohtaiset tulokset

Voit valita, haluatko saada Google-tilisi tietoihin perustuvia henkilökohtaisia tuloksia Haussa. Haun henkilökohtaiset tulokset sisältävät näitä:

Google Assistant
  • Henkilökohtaiset tiedot: Aseta omat paikat, maksutavat ja sääasetukset. Valitse Varaukset nähdäksesi Google-tililläsi olevat pöytä-, lento- ja muut varaukset.
  • Assistant: Aseta kieli-, ohjelma- ja sähköpostipäivitysasetukset.
  • Palvelut: Yhdistä televisio, kaiutin tai striimauspalvelu Google Assistantiin.
  • Home: Yhdistä Google Homeen.
Ääni

Muuta puhehakuun ja puhetoimintoihin vaikuttavia asetuksia.

• Kielet: Puhehaun tulokset annetaan samalla kielellä, jota käytit puhehaun tekemiseen.
  • Puhutut tulokset: Voit päättää, haluatko kuulla puhuttuja vastauksia joihinkin hakuihisi tai kaikkiin puhehakuihin.
  • Hey Google: Valitse, millä näytöillä voit sanoa "Hey Google". Lue lisää Ok Googlesta.
  • Bluetooth-kuulokemikrofoni: Käytä puhettasi yhdistetyllä Bluetooth-kuulokemikrofonilla.
Kieli ja alue
  • Hakukieli: Valitse hakutulosten kieli. Tällä asetuksella voit valita muita kieliä, joilla hakutulokset näytetään.
  • Hakualue: Kun haet Googlessa, tuloksesi personoidaan nykyisen alueesi mukaan. Voit halutessasi nähdä muiden maiden tulokset.
Tili

Google-tilin poistaminen Google-sovelluksesta

Tärkeää: Kun poistat Google-tilin laitteelta, tili poistetaan kaikista laitteen Google-sovelluksista ja ‑palveluista.
  1. Avaa Google-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla Google Haku.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Ylläpidä tämän laitteen tilejä.
  3. Valitse Google-tili ja sitten Poista tili.

Google-tilin poistaminen

Haku-widget

Tärkeää: Tämä sovellus on käytettävissä uusilla laitteilla, joita on jaeltu Euroopan talousalueella (ETA) 1.3.2020 alkaen.

Vaihda Googleen: Vaihda aloitusnäytön Haku-widgetin oletushakukoneeksi Google.