De instellingen van je Google-app wijzigen

Je kunt je instellingen voor de Google-app wijzigen, inclusief instellingen voor gesproken zoekopdrachten, eerdere zoekopdrachten, SafeSearch en meldingen. Welke instellingen beschikbaar zijn, kan verschillen per apparaat en app-versie.

Het instellingenmenu openen

1. Open de Google-app Google Zoeken op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen en dan Zoeken Zoeken.
  3. Zoek naar een instelling.

Instellingen die je kunt wijzigen

Algemeen

Je kunt de volgende functies inschakelen:

• Recente pagina's: Houd bij welke pagina's je recent hebt bezocht, zodat je ze snel kunt terugvinden.
  • Persoonlijke resultaten: Ontvang zoekresultaten met informatie van andere apps die je gebruikt. Alleen jij kunt deze resultaten zien. Als je app-gegevens wilt weergeven in je zoeksuggesties en resultaten, vink je een of meer van de selectievakjes aan. Meer informatie over zoeken in je apps.
  • Discover: Ontvang artikelen over je interesses in de Google-app.
  • Databesparing: Zorg dat bepaalde functies, zoals Discover, niet zo vaak vernieuwen. Zo kun je data besparen.
  • Automatisch aanvullen met trending zoekopdrachten: Zorg dat je sneller zoekresultaten krijgt bij lokale of actuele zoekopdrachten.
  • SafeSearch: Filter expliciete content uit je zoekresultaten. Meer informatie over SafeSearch
  • Offline zoekopdrachten altijd opnieuw proberen: Start een zoekopdracht terwijl je offline bent. Zodra je weer verbinding met internet hebt, zoekt Google de resultaten en ontvang je een melding.
  • Webpagina's openen in de app: Zorg dat je de Google-app niet verlaat als je een zoekresultaat of verhaal uit de feed opent.
  • Videovoorbeelden automatisch afspelen: Speel video's automatisch af zonder geluid.
  • Bijnamen: Voeg bijnamen toe aan je contacten om ze gemakkelijk te vinden als je zoekt.
  • Screenshots bewerken en delen: Bewerk en deel screenshots zonder de Google-app te verlaten.
Google Assistent
  • Persoonlijke gegevens: Stel je voorkeuren in voor plaatsen, betaalmethoden en het weer. Tik op Reserveringen om reserveringen voor restaurants, vluchten en meer te bekijken vanuit je Google-account.
  • Assistent: Stel je voorkeuren voor taal, routines en e-mailupdates in.
  • Services: Verbind je tv, luidspreker of streamingservice met je Google Assistent.
  • Home: Maak verbinding met je Google Home.
Spraak

Wijzig de instellingen voor gesproken zoekopdrachten en spraakopdrachten.

• Talen: Resultaten voor gesproken zoekopdrachten worden weergegeven in dezelfde taal als de taal van de gesproken zoekopdracht.
  • Gesproken resultaten: Je kunt beslissen of je gesproken antwoorden wilt krijgen op bepaalde zoekopdrachten of op alle gesproken zoekopdrachten.
  • Offline spraakherkenning: Download meer talen om te gebruiken wanneer je offline bent.
  • Aanstootgevende woorden verbergen: Je kunt aanstootgevende woorden waarnaar je zoekt verbergen. Google vervangt deze woorden in het zoekvak door sterretjes (*).
  • Voice Match: Geef aan op welke schermen je 'Oké Google' kunt zeggen. Meer informatie over 'Oké Google'
  • Gesproken zoekopdrachten op Bluetooth-apparaten: Gebruik gesproken zoekopdrachten als je een Bluetooth-headset hebt aangesloten.
  • Bluetooth-headset: Gebruik je stem via een Bluetooth-headset wanneer deze is aangesloten.
Taal en regio
  • Zoektaal: Kies de taal voor je zoekresultaten. Met deze instelling kun je meerdere talen kiezen om zoekresultaten in weer te geven.
  • Zoekregio: Wanneer je zoekt op Google, worden de resultaten aangepast aan je huidige regio. Je kunt ervoor kiezen om resultaten voor andere landen te bekijken.
Locatie

Als je locatieherkenning uitschakelt, zijn je zoekresultaten mogelijk minder relevant en werken sommige functies niet.

1. Open de Google-app Google Zoeken op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Meer Meer.
  3. Tik linksboven op je profiel en dan Je Google-account beheren.
  4. Tik op Gegevens en personalisatie en dan Locatiegeschiedenis.
  5. Schakel Locatiegeschiedenis uit.

Meer informatie over hoe je de locatie-instellingen van de Google-app wijzigt op je apparaat.