Anpassa vad du hittar i Förslag

Med Förslag kan du få information om sådant som du är intresserad av utan att behöva söka efter det, till exempel ett lag eller en nyhetswebbplats du gärna besöker. Du kan välja vilka slags uppdateringar som ska visas i Förslag i Google-appen eller när du surfar på webben med telefonen.

Obs! Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga på alla språk eller i alla länder.

Hitta Förslag

Förslag kan visas

• i Google-appen på en iPhone eller iPad
  • google.com i webbläsaren på en iPhone.

Anpassa Förslag

Obs! Den här funktionen är kanske inte tillgänglig på alla språk eller i alla länder.

Steg 1: Aktivera Webb- och appaktivitet

Om du vill anpassa Förslag aktiverar du Webb- och appaktivitet så att sökningar, webbhistorik och annan aktivitet sparas i Google-kontot.

1. Öppna sidan Aktivitetsinställningar på en iPhone eller iPad.
  2. Aktivera Webb- och appaktivitet.

Steg 2: Välj vilka uppdateringar du får

Sluta följa ämnen i webbläsaren
  1. Besök google.com i webbläsaren på en iPhone.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar.
  3. Tryck på Hantera intressen under Förslag.
  4. Avmarkera ämnen som du inte vill få uppdateringar om.
Följa nya ämnen

När du söker efter något du är intresserad av kan du följa det och få uppdateringar om det i Förslag.

1. Öppna Google-appen Google på en telefon eller surfplatta med Android eller besök google.com i webbläsaren.
  2. Sök efter något du är intresserad av, som ett tv-program eller lag.
  3. Om ett kort med texten Följ visas trycker du på Följ Lägg till.
Sluta se artiklar om vissa ämnen eller från vissa källor
  1. Öppna Google-appen Google på en iPhone eller iPad eller besök google.com i webbläsaren.
  2. Tryck på Mer Organisera uppe till höger på kortet följt av Jag är inte intresserad av [ämne] eller Jag är inte intresserad av artiklar från [källa].

Obs! Den här funktionen är kanske inte tillgänglig på alla språk eller i alla länder.

Återställa ett borttaget kort
  1. Besök google.com i webbläsaren på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar.
  3. Tryck på Hantera intressen under Förslag följt av Dolda.
  4. Visa källan du vill få tillbaka under Källor.
Få tillbaka ämnen du tagit bort
  1. Besök google.com i webbläsaren på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar.
  3. Tryck på Hantera intressen under Förslag följt av Dolda.
  4. Visa ämnet som du vill få tillbaka under Ämnen.

Steg 3: Ändra hur ofta förslag visas

1. Öppna Google-appen Google på en iPhone eller iPad.
    • Du kan även besöka google.com i webbläsaren på en iPhone.
  2. Tryck på Kontroll Kontroll nere till höger på ett kort.
  3. Om du vill se fler kort om ämnet trycker du på Mer Mer.
    • Om du inte vill sluta följa ett ämne men se färre förslag om det trycker du på Mindre Mindre.

Så avgör Google vilka förslag som ska visas

Google avgör vad som ska visas i Förslag utifrån information på enheten och i andra produkter från Google.

Google använder även data som lagras i ditt Google-konto. Denna data baseras på de inställningar du kan ändra, aktivera och inaktivera. Det kan bland annat gälla följande inställningar:

Inaktivera Förslag

Om du inte vill se uppdateringar om dina intressen eller få ett anpassat urval artiklar kan du läsa mer om hur du inaktiverar Förslag.