Anpassa vad du hittar i Förslag

Med Förslag kan du få information om sådant som du är intresserad av utan att behöva söka efter det, till exempel ett lag eller en nyhetswebbplats du gärna besöker. Du kan välja vilka slags uppdateringar som ska visas i Förslag i Google-appen eller när du surfar på webben med telefonen.

Obs! Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga på alla språk eller i alla länder.

Hitta Förslag

Du kan hitta Förslag:

• i Google-appen Google
  • google.com i webbläsaren på en telefon eller surfplatta med Android
  • om du sveper åt höger på startskärmen på vissa enheter.

Anpassa Förslag

Välj ett alternativ nedan om du vill hantera ditt innehåll i Förslag.

Om du använder

• Chrome: Läs artikeln Hantera artikelförslag.
  • Google-app eller google.com: Följ stegen nedan för att välja vilka uppdateringar du får, följer eller slutar följa.

Steg 1: Aktivera Webb- och appaktivitet

Med Webb- och appaktivitet sparas sökningar, webbhistorik och annan aktivitet i Google-kontot.

1. Öppna Google-appen Google på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Din data på Sök.
  3. Klicka på Webb- och appaktivitet under Aktivitetsinställningar.
  4. Aktivera Webb- och appaktivitet.

Steg 2: Välj vilka uppdateringar du får

Följa nya ämnen

När du söker efter något du är intresserad av kan du följa det och få uppdateringar om det i Förslag.

1. Öppna Google-appen Google på en telefon eller surfplatta med Android eller i en webbläsare genom att besöka google.com.
  2. Sök efter något du är intresserad av, som ett tv-program eller lag.
  3. Om ett kort med texten Följ visas trycker du på Följ Plus.
Sluta följa ämnen i webbläsaren
  1. Öppna google.com i webbläsaren på en telefon eller surfplatta med Android

2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar.

3. Tryck på Hantera intressen under Förslag följt av Dina intressen.

4. Avmarkera ämnen som du inte vill få uppdateringar om under Ämnen du följer.

Sluta se artiklar om vissa ämnen eller från vissa källor
  1. Öppna Google-appen Google eller besök google.com i webbläsaren.
  2. Tryck på Mer Ordna nere till höger på kortet följt av Jag är inte intresserad av [ämne] eller Jag är inte intresserad av artiklar från [källa].

Obs! Den här funktionen är kanske inte tillgänglig på alla språk eller i alla länder.

Få tillbaka ämnen eller källor du har tagit bort

I Google-appen

1. Öppna Google-appen Google på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar Settings följt avIntressen följt av Dolda.
  3. Tryck på Ta fram Ta fram bredvid ämnet eller källan som du vill få tillbaka.

I webbläsaren

1. Öppna google.com i webbläsaren på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar.
  3. Tryck på Hantera intressen under Förslag följt av Dolda.
  4. Tryck på Ta fram Ta fram bredvid ämnet eller källan som du vill få tillbaka.

Steg 3: Ändra hur ofta förslag visas

1. Öppna Google-appen på en telefon eller surfplatta med Android eller i en webbläsare genom att besöka google.com.
  2. Tryck på Kontroll Kontroll nere till höger på ett kort.
  3. Om du vill se fler kort om ämnet trycker du på Mer Mer.
    • Om du inte vill sluta följa ett ämne men se färre förslag om det trycker du på Mindre Mindre.

Så avgör Google vilka förslag som ska visas

Google avgör vad som ska visas i Förslag utifrån information på enheten och i andra produkter från Google.

Google använder även data som lagras i ditt Google-konto. Denna data baseras på de inställningar du kan ändra, aktivera och inaktivera. Det kan bland annat gälla följande inställningar:

Inaktivera Förslag

Om du inte vill se uppdateringar om dina intressen eller få ett anpassat urval artiklar kan du läsa mer om hur du inaktiverar Förslag.