Använda Nu-kort

Med Nu-kort kan du få rätt information i precis rätt tid utan att ens behöva söka efter den. Du kan till exempel få trafikinformation innan du åker till jobbet, hitta populära ställen i närheten, se favoritlagets resultat med mera.

Visa Nu-kort

Du kan se vilka Nu-kort som finns på ett par olika sätt:

• Öppna Google-appen Google .
  • Om du har en Nexus-enhet eller en enhet i Google Play-version drar du uppåt med fingret från skärmens nederkant.
  • Om du har Google Nu Snabbstart drar du åt vänster när mobilens startskärm visas.

Obs! Om inga kort visas kan du ha inaktiverat Google Nu. Läs mer om hur du aktiverar Google Nu.

Ändra vilka Nu-kort som visas

Du kan anpassa inställningarna utifrån vilken typ av Google Nu-kort du vill se. Läs mer om hur du anpassar Nu-korten.

Så avgörs vilka Google Nu-kort som visas

Vilka kort som visas i Google Nu avgörs utifrån information på enheten och i andra produkter från Google.

Dessutom används data som sparats i Google-kontot. Den informationen styrs av inställningar som du kan ändra eller aktivera och inaktivera. Det här är några exempel på sådana inställningar:

• Webb- och appaktivitet
  • Enhetsinformation (Webb- och appaktivitet måste ha aktiverats för att den här informationen ska kunna användas i Google Nu.)
  • Platshistorik (Webb- och appaktivitet måste ha aktiverats för att den här informationen ska kunna användas i Google Nu.)
  • Platsinställningar: Vissa Nu-kort utgår från hemadressen. Om ingen hemadress är tillgänglig kan Google Nu använda jobbadressen eller enhetens nuvarande plats. Läs mer om hur du ställer in din hem- och jobbadress.