Discover gebruiken om updates voor je interesses te ontvangen

Je kunt informatie ontvangen over je interesses (zoals je favoriete sportteam of nieuwssite) zonder ernaar te zoeken.

Discover bekijken

Je kunt Discover op een aantal verschillende manieren bekijken:

• In de Google-app Google .
  • Op je Android-telefoon of -tablet, in je browser op google.comOpmerking: Deze functie is mogelijk niet in alle talen en landen beschikbaar.
  • Als je een Pixel- of Nexus-apparaat of een Google Play-versie van een apparaat hebt, veeg je naar rechts op het startscherm van je apparaat.

Bepalen wat je wilt zien in Discover

Je kunt je instellingen wijzigen om Google te laten weten welke typen updates je in Discover wilt zien. Meer informatie over hoe je kunt aanpassen wat je ziet in Discover.

Discover uitschakelen

Als je de weergave van alle kaarten wilt stoppen, kun je Discover uitschakelen.

Discover uitschakelen in de Google-app
  1. Open de Google-app Google op je Android-telefoon of -tablet.

2. Tik rechtsonder op Meer Meer en vervolgens Instellingen en vervolgens Algemeen.
  3. Schakel Discover uit.

Discover uitschakelen in je browser
  1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar google.com
  2. Tik op Menu Menu en vervolgens Instellingen en vervolgens Discover en vervolgens Niet weergeven op homepage.
Opmerking: Deze functie is mogelijk niet in alle talen en landen beschikbaar.

Hoe Google bepaalt wat je te zien krijgt in Discover

Google gebruikt informatie van je apparaat en uit andere Google-producten om te bepalen wat moet worden weergegeven in Discover.

Google maakt ook gebruik van gegevens die zijn opgeslagen in je Google-account. Deze gegevens zijn gebaseerd op instellingen die je kunt wijzigen of in- of uitschakelen. Deze instellingen kunnen de volgende omvatten:

• Web- en app-activiteit
  • Apparaatgegevens (Google kan deze informatie alleen gebruiken als je 'Web- en app-activiteit' hebt ingeschakeld.)
  • Locatiegeschiedenis (Google kan deze informatie alleen gebruiken als je 'Web- en app-activiteit' hebt ingeschakeld.)
  • Locatie-instellingen: Sommige updates in Discover worden weergegeven op basis van je thuislocatie. Als je thuislocatie niet beschikbaar is, kan Google je werklocatie of de huidige locatie van je apparaat gebruiken. Meer informatie over het instellen van je thuis- en werklocatie.