Discoverista löytyvien tietojen yksilöinti

Discoverin avulla voit saada hakematta päivityksiä kiinnostuksen kohteistasi, kuten suosikkiurheilujoukkueestasi tai ‑uutissivustostasi. Voit valita, minkälaisia päivityksiä haluat nähdä Discoverissa käyttäessäsi Google-sovellusta tai selatessasi verkkoa puhelimella.

Tärkeää: Jotkin ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikilla kielillä ja kaikissa maissa.

Discoverin etsiminen

Voit etsiä Discoverin kahdella tavalla:

• iPhonella tai iPadilla Google-sovelluksessa
  • iPhonella selaimessa osoitteessa google.com

Discoverin personointi

Jos haluat ylläpitää sisältöä Discoverissa, valitse vaihtoehto alta.

Jos käytössäsi on

Vaihe 1: Ota käyttöön verkko- ja sovellustoiminta

Verkko- ja sovellustoiminta tallentaa hakusi, selaushistoriasi ja muun Google-tilisi toiminnan.

1. Avaa iPhonella tai iPadilla Google-sovellus .
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Hakuhistoria ja sitten Hallinta.
  3. Valitse Verkko‑ ja sovellustoiminta ‑kortista Ota käyttöön.
    • Jos näet "Poista käytöstä" ‑valinnan, Verkko- ja sovellustoiminta ja Hakuhistoria ovat jo käytössä.
  4. Tarkista, mitä tapahtuu kun otat Verkko‑ ja sovellustoiminnan käyttöön, ja valitse sitten Ota käyttöön.

Vaihe 2: Valitse, mitä päivityksiä saat

Aiheiden seuraamisen lopettaminen selaimesta

Selaimessa

1. Siirry iPhonella selaimessa osoitteeseen google.com.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Discover-kohdasta Muuta kiinnostuksen kohteita.
  4. Poista valinnat niiden aiheiden kohdalta, joista et halua nähdä päivityksiä.
Uusien aiheiden seuraaminen

Kun haet jotakin kiinnostuksen kohdetta, voit seurata sitä saadaksesi päivityksiä Discoverissa.

Google-sovelluksessa

1. Avaa iPhonella tai iPadilla Google-sovellus .
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Kiinnostuksen kohteet ja sitten Kiinnostuksen kohteet.
  4. Voit seurata uusia aiheita valitsemalla Perustuu toimintaasi ‑kohdasta Lisää Add.
    • Voit piilottaa tietyn aiheen Discoverissa valitsemalla Estä .

Selaimessa

1. Siirry iPhonella tai iPadilla selaimessa osoitteeseen google.com.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Valikko menu icon ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Discover-kohdasta Muuta kiinnostuksen kohteita ja sitten Kiinnostuksen kohteet.
  4. Voit seurata uusia aiheita valitsemalla Perustuu toimintaasi ‑kohdasta Lisää Add.
    • Voit piilottaa tietyn aiheen Discoverissa valitsemalla Estä .
Tarinoiden estäminen tietyistä aiheista tai lähteistä
  1. Avaa Google-sovellus iPhonella tai iPadilla tai siirry osoitteeseen google.com.
  2. Valitse kortin oikeasta alakulmasta Lisää Lisää ja sitten [aihe] ei kiinnosta minua tai Älä näytä tarinoita täältä: [lähde].
Poistamiesi aiheiden tai lähteiden palauttaminen

Google-sovelluksessa

1. Avaa Google-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Asetukset ja sitten Kiinnostuksen kohteet ja sitten Piilotetut.
  3. Tuo Lähteet-kohdassa näkyviin palautettavat lähteet.

Selaimessa

1. Siirry iPhonella tai iPadilla selaimessa osoitteeseen google.com.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Discover-kohdasta Muokkaa kiinnostuksen kohteita ja sitten Piilotetut.
  4. Tuo Aiheet-kohdassa näkyviin palautettava lähde.

Vaihe 3: Muuta aiheiden löytämistiheyttä Discoverissa

Tärkeää: Vain sinä voit nähdä, mistä tarinoista tykkäät, mutta valintasi voidaan jakaa anonyymisti julkaisijoille.

1. Avaa Google-sovellus iPhonella tai iPadilla tai siirry osoitteeseen google.com.
  2. Valitse haluamasi kortin oikeasta alakulmasta Tykkään Suosikki.

Millä perusteella Google näyttää sinulle tietoja Discoverissa

Google saa laitteeltasi ja muista Google-tuotteista tietoja, joiden avulla se tietää, mitä näyttää Discoverissa.

Google käyttää myös Google-tilillesi tallennettua dataa. Data perustuu asetuksiin, joita voit muuttaa. Voit myös ottaa asetukset käyttöön tai poistaa ne käytöstä. Esimerkkejä:

Millä perusteella Google näyttää sinulle tietoja Discoverissa

Google saa laitteeltasi ja muista Google-tuotteista tietoja, joiden avulla se tietää, mitä näyttää Discoverissa.

Google käyttää myös Google-tilillesi tallennettua dataa. Data perustuu asetuksiin, joita voit muuttaa. Voit myös ottaa asetukset käyttöön tai poistaa ne käytöstä. Esimerkkejä:

Discoverin laittaminen pois päältä

Jos et halua nähdä päivityksiä kiinnostuksen kohteistasi tai personoituja juttuja, lue lisää Discoverin poistamisesta käytöstä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita