Zoeken met Schrijven

U kunt zoekwoorden schrijven met uw vinger in plaats van ze te typen via het toetsenbord. Tijdens het schrijven wordt de handgeschreven tekst omgezet in woorden die in het zoekvak worden weergegeven.

Uw zoekopdrachten met de hand schrijven

Schrijven in- of uitschakelen

1. Ga op uw telefoon of tablet naar de pagina Zoekinstellingen
  2. Ga naar het gedeelte Schrijven.
    • Tik op Inschakelen om Schrijven in te schakelen.
    • Tik op Uitschakelen om Schrijven uit te schakelen.
  3. Tik onderaan de pagina op Opslaan.

Opmerking: U moet mogelijk uw browser vernieuwen om de wijzigingen weer te geven.

Zoeken met Schrijven

1. Ga naar google.com op uw mobiele apparaat terwijl Schrijven is ingeschakeld.
  2. Tik in de rechterbenedenhoek van het scherm op Schrijven .
  3. Gebruik uw vinger om uw zoektermen ergens op het scherm te schrijven. Terwijl u schrijft, wordt uw handgeschreven tekst omgezet in tekst in het zoekvak.
  4. Tik op Zoeken Zoeken.

Tips en trucs

• Letters verwijderen: Tik onderaan de pagina op Verwijderen .
  • Opnieuw beginnen: Tik in het zoekvak op Wissen Wissen.
  • Tekens kiezen: Wanneer u een teken schrijft dat op een ander teken lijkt, zoals 0 (nul) of O (de letter), wordt mogelijk onder aan het scherm een lijst met opties weergegeven.
  • Voorspellingen gebruiken: Terwijl u schrijft, wordt een lijst met voorspelde zoektermen weergegeven om u tijd te besparen. Tik op een voorspelling om naar die term te zoeken. Als u een gerelateerde zoekopdracht wilt verkennen, tikt u op de pijl .
  • Symbolen schrijven: Probeer ook eens symbolen en speciale tekens te schrijven, bijvoorbeeld +, @, & en $.

Beschikbaarheid

U kunt Schrijven gebruiken op iPhones en iPads met iOS 5 en hoger.