Ändra webbläsarinställningarna i Google Sök

Du kan ändra inställningarna för Google Sök när du söker i en webbläsare som Chrome eller Firefox. Inställningarna omfattar bl.a. SafeSearch, automatisk uppspelning av video och plats.

Google-appens inställningar skiljer sig från sökinställningarna i en webbläsare. Läs mer om hur du ändrar inställningarna för Google-appen.

Ändra sökinställningarna

Om du är inloggad på ditt Google-konto när du sparar inställningarna används samma inställningar i alla webbläsare där du är inloggad.

1. Besök sidan Sökinställningar.
  2. Kontrollera att du är inloggad på ditt Google-konto.
    Tips! Om det finns en blå knapp där det står Logga in uppe till höger är du inte inloggad.
  3. Välj sökinställningar.
  4. Klicka på Spara längst ned på sidan.

Inställningar som du kan ändra

Vilka inställningar som visas beror på om du använder en dator, surfplatta eller mobil.

• SafeSearch-filter
  • Söka med hjälp av autoslutför
  • Resultat per sida
  • Upplästa svar
  • Var sökresultaten öppnas: Sökresultat på Google Bilder visas alltid på en ny flik även om kryssrutan Öppna varje resultat i ett nytt fönster i webbläsaren är markerad.
  • Tidigare sökningar
  • Språk
  • Plats
  • Handskrift
  • Video: Uppspelning av video kan starta automatiskt utan ljud. Du kan aktivera eller inaktivera denna automatiska uppspelning av videor för förhandsgranskning. Du kan också välja när de får spelas upp, t.ex. via Wi-Fi eller mobildatanätverk.