Definir millor les cerques web

Perquè els resultats de la cerca siguin més precisos, podeu fer servir símbols o paraules.

• La Cerca de Google normalment ignora la puntuació que no forma part d'un operador de cerca.
  • No afegiu cap espai entre el símbol o la paraula i el terme de cerca. La cerca site:lavanguardia.com/encatala funciona, però la cerca site: lavanguardia.com/encatala no funciona.

Tècniques de cerca habituals

Cercar als mitjans socials

Per fer cerques als mitjans socials, escriviu @ davant d'una paraula. Per exemple: @twitter.

Cercar preus

Escriviu $ davant d'un nombre. Per exemple: càmera $400.

Cercar etiquetes

Escriviu # davant d'una paraula. Per exemple: #alguhohaviadedir.

Excloure paraules de la cerca

Escriviu - davant d'una paraula que vulgueu excloure. Per exemple: jaguar velocitat -cotxe.

Cercar una concordança exacta

Escriviu una paraula o una frase entre cometes. Per exemple: "edifici més alt".

Cercar comodins o paraules desconegudes

Escriviu * com a espai reservat dins de la paraula o frase que vulgueu. Per exemple: "* més gran del món".

Cercar dins d'un interval de números

Escriviu .. entre dos números. Per exemple: càmera $50..$100.

Combinar cerques

Escriviu "OR" entre les consultes de cerca. Per exemple: marató OR cursa.

Cercar a un lloc determinat

Escriviu "site:" davant d'un lloc o un domini. Per exemple: site:youtube.comsite:.gov.

Cercar llocs similars

Escriviu "related:" davant d'una adreça web que ja coneixeu. Per exemple: related:lavanguardia.com/encatala.

Obtenir informació d'un lloc

Escriviu "info:" davant de l'adreça del lloc.

Veure la versió desada a la memòria cau de Google d'un lloc

Escriviu "cache:" davant de l'adreça del lloc.