Verkkohakujen tarkentaminen

Voit käyttää haussa symboleita tai sanoja, jotta saat tarkempia hakutuloksia.

• Google Haku ei yleensä huomioi välimerkkejä, jotka eivät kuulu hakuoperaattoriin.
  • Älä lisää välilyöntejä symbolin tai sanan ja hakutermin väliin. Haku site:nytimes.com toimii, mutta site: nytimes.com ei.

Kuvahakujen tarkentaminen

Yleinen tarkennettu haku

1. Avaa Kuvahaun lisäasetukset.
  2. Rajaa tuloksia käyttämällä aluetta, tiedostotyyppiä tai muita suodattimia.
  3. Valitse alareunasta Tarkennettu haku.

Tarkan kuvakoon etsiminen

Lisää heti hakusanasi jälkeen teksti imagesize:widthxheight. Muista lisätä koko pikseleissä.

Esimerkki: imagesize:500x400

Yleiset hakutekniikat

Sosiaalisesta mediasta hakeminen

Lisää @ sanan eteen hakeaksesi tuloksia sosiaalisesta mediasta, esimerkiksi @twitter.

Hinnan etsiminen

Lisää numeron eteen, esimerkiksi kamera $400.

Hashtagien hakeminen

Lisää sanan eteen, esimerkiksi #throwbackthursday.

Sanojen jättäminen pois hausta

Lisää - sen sanan eteen, jota et halua mukaan hakuun, esimerkiksi jaguaarin nopeus -auto

Tarkan tuloksen hakeminen

Lisää sanan tai lauseen ympärille lainausmerkit, esimerkiksi "korkein rakennus".

Hakeminen käyttämällä numeroväliä

Lisää .. kahden numeron väliin, esimerkiksi kamera $50..$100.

Hakujen yhdistäminen

Lisää "OR" jokaisen hakulausekkeen väliin, esimerkiksi maraton TAI kilpailu.

Tietyn sivuston hakeminen

Lisää "site:" sivuston tai verkkotunnuksen eteen, esimerkiksi site:youtube.com tai site:.gov.

Aiheeseen liittyvien sivustojen hakeminen

Lisää "related:" tuntemasi verkko-osoitteen eteen, esimerkiksi related:time.com.

Googlen välimuistiin tallennetun version sivustosta näyttäminen

Lisää "cache:" sivuston osoitteen eteen.

Tärkeää: Kaikki hakuoperaattorit eivät näytä kattavia tuloksia.