Blockera barnförbjudna webbplatser på Google i skolan eller på arbetsplatsen

Om du hanterar ett Google-konto för en skolas eller arbetsplats räkning kan du förhindra att barnförbjudet innehåll visas i sökresultaten genom att aktivera inställningen SafeSearch.

Om du vill undvika barnförbjudet innehåll i dina egna sökresultat läser du om SafeSearch för enskilda konton.

Låsa SafeSearch i nätverket

När SafeSearch är låst blockeras merparten av allt barnförbjudet innehåll i sökresultaten för alla som använder den aktuella webbläsaren.

En lärare eller administratör som vill låsa SafeSearch måste ändra SafeSearch-inställningen på alla datorer och i alla webbläsare och webbläsarprofiler. Gör så här:

1. Öppna sökinställningarna.
  2. Välj Lås SafeSearch under SafeSearch-filter. Du kan behöva logga in.
  3. Välj Lås SafeSearch. En bekräftelse visas när låset har aktiverats.

Obs! Om webbläsaren Chrome eller Chromebook-enheter används i skolan ställer du in SafeSearch med en användarpolicy i Chrome.

Låsa SafeSearch genom att göra ändringar i routern (avancerat)

Det här alternativet kräver tekniska kunskaper. Det första alternativet rekommenderas för dem som inte har tekniska kunskaper.

Om virtuella IP-adresser för SafeSearch (VIP)

Med SafeSearch VIP tvingas alla användare på nätverket att använda SafeSearch på Google Sök samtidigt som det går att använda en säker anslutning via HTTPS. Förkortningen VIP i SafeSearch VIP syftar på en virtuell IP-adress som kan dirigeras internt till flera Google-servrar.

När SafeSearch VIP har aktiverats visas ett meddelande för lärare och elever på skolan när de besöker Google för första gången. Där framgår att SafeSearch har aktiverats.

Obs! När SafeSearch VIP används påverkas inte andra tjänster från Google än Google Sök.

Aktivera SafeSearch VIP

Du måste uppdatera DNS-konfigurationen för att kunna aktivera SafeSearch på nätverket. Ange DNS-posten för www.google.com (och andra eventuella ccTLD-underdomäner för specifika länder som användarna kan tänkas använda) till ett CNAME för forcesafesearch.google.com.

Vi visar SafeSearch-filtrerade resultat på Sök och för bildsökningar för begäranden på denna VIP.

Rapportera barnförbjudet innehåll i sökresultaten

Om det förekommer barnförbjudet innehåll i sökresultaten trots att du har aktiverat SafeSearch rapporterar du det stötande innehållet.