Blokkér nettsteder med seksuelt innhold på Google ved skolen eller arbeidsplassen din

Hvis du administrerer en Google-konto for en skole eller arbeidsplass, kan du hindre det meste av seksuelt innhold fra å vises i søkeresultatene ved å slå på Sikkert Søk-innstillingen.

Hvis du vil unngå seksuelt innhold i dine egne søkeresultater, kan du finne ut mer om Sikkert Søk for enkeltkontoer.

Sørg for at Sikkert Søk fortsetter å være slått på for nettverket

Når Sikkert Søk er låst, blir det meste av seksuelt innhold blokkert fra søkeresultatene for alle som bruker den samme nettleseren.

For å låse Sikkert Søk må en lærer eller administrator endre Sikkert Søk-innstillingen på hver datamaskin, i hver nettleser og i hver nettleserprofil.

1. Gå til Innstillinger for søk.
  2. Velg Lås Sikkert Søk under «Sikkert Søk-filtre». Du kan bli bedt om å logge på.
  3. Velg Lås Sikkert Søk. Du ser en bekreftelsesside når låsen er slått på.

Merk: Hvis skolen din bruker Chrome-nettlesere eller Chromebook, kan du bruke Sikkert Søk ved å definere brukerregler for Chrome.

Lås Sikkert Søk ved å gjøre endringer på ruteren (avansert)

Dette alternativet krever teknisk kunnskap. Det første alternativet anbefales for dem uten teknisk bakgrunn.

Om virtuell IP-adresse (VIP) for Sikkert Søk

Med VIP for Sikkert Søk blir brukerne på nettverket tvunget til å bruke Sikkert Søk i Google Søk, samtidig som det er mulig å bruke sikker tilkobling via HTTPS. Virtuell IP (VIP) er en IP-adresse som kan rutes internt til flere Google-tjenere.

Når VIP for Sikkert Søk er slått på, ser lærere og elever/studenter ved skolen et varsel første gang de går til Google. Dette varselet informerer om at Sikkert Søk er slått på.

Merk: Bruk av VIP for Sikkert Søk berører ikke andre Google-tjenester enn Google Søk.

Slå på VIP for Sikkert Søk

For å tvinge gjennom bruk av Sikkert Søk på nettverket må du oppdatere DNS-konfigurasjonen. Angi DNS-oppføringen for www.google.com (og alle andre landspesifikke underdomener for Google ccTLD som brukerne kan tenkes å bruke) som CNAME for forcesafesearch.google.com.

Vi leverer resultatene for Sikkert Søk og bildesøk for forespørsler vi mottar på denne virtuelle IP-adressen.

Rapportér seksuelt innhold i søkeresultatene

Hvis søkeresultatene dine inneholder seksuelt innhold selv om du har Sikkert Søk slått på, kan du rapportere det støtende innholdet.